Mám stolní PC, notebook a pda. Asi to nijak přes tenhle router nerozchodím, že? To asi budu muset vyměnit, že?? Nedošlo mi, že to nepůjde i pomocí klasického ethernet kabelu

Díky moc všem

Moderátor: Rudi
hmm, to jsem si myslel, nevím, co mě to napadlo brát adsl modem, když mám bezdrátJirkaT píše:No,pokud je to ADSL router,tak nepujde pripojit k mikrovlne...![]()
O providerově routeru nevím nic. Do něj vede kabel od přijímače a z něj křížený kabel do mojí síťovky. Přidělenu mám jenom jednu IP adresu, z čehož vyplývá, že ten jejich router je brána.Ondras píše:takže dál - víš něco o providerově routeru nebo je to blackbox? Hlavně jestli má např. omezení, že slouží jako brána toliko pro jednu vnitřní IP/MAC adresu apod. Jak je propojený tvůj stolní PC a providerův router - crosspatchem / přes switch? Pokud by vše bylo ideální, tak použiješ tu krabicu, co jsi koupil jako switch a AP. Tím pádem budeš mít LANku, která bude mít společnou bránu, a to providerův router. Pokud by bylo všecho špatně a provuderův router hodně okleštěný, tak musíš jako bránu své LANky udělat stolní pecko. Tzn. 2 síťovky - jednu směrem k providerovu routeru a druhou do switche/AP. Statické IP jsou zcela irelevatní vzhledem ke zneužitelnosti tvé bezdrátové sítě. To se řeší šifrováním, omezením na MACky apod.
myslím vyměnit ten adsl router za normální.Ondras píše:Router by ti musem vyměnit provider. Takže při zachování existujících podmínek potřebuješ druhou síťovku do stolního PC a dále už bežným způsobem zbuduješ LANku. Stolní komp bude pro tu LANku branou.
Nedelej tu spatnou reklamu SilesNetu.. jsi sledovanHans píše:tak na starosti to má PODA. Spousta lidí mě ji doporučovala. Druhá možnost byl SilesNet a s tím mám jenom špatné zkušenosti. Takže jsem moc na vybranou neměl. Jako ta šupa co jí říkají router mě nevadí, to je fuk, mě jenom nasralo, že jsem byl tak blbej, že jsem koupil ADSL router. Fakt mě to asi poslední dobou nemyslí.
Jako už jsem nastavoval několik routerů, ale tohle je fakt hnus. Nijak intuitivní, žádný český manuál nic....nic no, jdu to nějak kutit a pokud to do zítra nevymyslím, tak to půjdu vyměnit
Taky zdravímHanuš píše:Nedelej tu spatnou reklamu SilesNetu.. jsi sledovanHans píše:tak na starosti to má PODA. Spousta lidí mě ji doporučovala. Druhá možnost byl SilesNet a s tím mám jenom špatné zkušenosti. Takže jsem moc na vybranou neměl. Jako ta šupa co jí říkají router mě nevadí, to je fuk, mě jenom nasralo, že jsem byl tak blbej, že jsem koupil ADSL router. Fakt mě to asi poslední dobou nemyslí.
Jako už jsem nastavoval několik routerů, ale tohle je fakt hnus. Nijak intuitivní, žádný český manuál nic....nic no, jdu to nějak kutit a pokud to do zítra nevymyslím, tak to půjdu vyměnit. Mam od nich net a znam se s nema trochu vice.
Jinak zdravim souseda z vedlejsi dědiny
Znam pouze Albrechtickou cast. Ta co sidli v Tesine, tu vubec neznam. Tem klukum z Albrechtic pres leto pomaham i na montazi... A co se tyce tveho problemu... Koupil jsis ADSL router nebo WIFI ADSL router? pokud to druhe, tak tvuj problem s bezdratovou siti doma je vyresen. Staci ho spravne nastavit.. a muzes surfovat s PDA i na WCHans píše:Taky zdravímHanuš píše:Nedelej tu spatnou reklamu SilesNetu.. jsi sledovanHans píše:tak na starosti to má PODA. Spousta lidí mě ji doporučovala. Druhá možnost byl SilesNet a s tím mám jenom špatné zkušenosti. Takže jsem moc na vybranou neměl. Jako ta šupa co jí říkají router mě nevadí, to je fuk, mě jenom nasralo, že jsem byl tak blbej, že jsem koupil ADSL router. Fakt mě to asi poslední dobou nemyslí.
Jako už jsem nastavoval několik routerů, ale tohle je fakt hnus. Nijak intuitivní, žádný český manuál nic....nic no, jdu to nějak kutit a pokud to do zítra nevymyslím, tak to půjdu vyměnit. Mam od nich net a znam se s nema trochu vice.
Jinak zdravim souseda z vedlejsi dědiny![]()
Jinak nevím jak dobře se s něma znáš, ale majitel je sousedův bratranec![]()
![]()
A taky to podle toho vypadalo. Nechci to tady rozmazávat, prostě s něma mám jenom špatné zkušenosti, bohužel.
O to mi jdeHanuš píše:Znam pouze Albrechtickou cast. Ta co sidli v Tesine, tu vubec neznam. Tem klukum z Albrechtic pres leto pomaham i na montazi... A co se tyce tveho problemu... Koupil jsis ADSL router nebo WIFI ADSL router? pokud to druhe, tak tvuj problem s bezdratovou siti doma je vyresen. Staci ho spravne nastavit.. a muzes surfovat s PDA i na WCHans píše:Taky zdravímHanuš píše: Nedelej tu spatnou reklamu SilesNetu.. jsi sledovan. Mam od nich net a znam se s nema trochu vice.
Jinak zdravim souseda z vedlejsi dědiny![]()
![]()
A taky to podle toho vypadalo. Nechci to tady rozmazávat, prostě s něma mám jenom špatné zkušenosti, bohužel.
Bylo mi receno kamosem z VŠ, ze samotna LAN sit pouziva z 8 "zil" pouze 4... takze kamos si stavi doma "LANKY" z telefonnich kablu. Pokud uvazuju tak pouzijes klasicky ethernetovy kabel.. na JEDNE strane klasicka Etherent koncovka(pouze 4 zily zapojit) a na druhe strane pouzit telefonni koncovku = 4 zily.. Bastlirna, ale melo by to fungovat... Ale pokud se ti s tim nechce srat, tak to zajdi vymenit. Bo ty potrebujes vstup=WAN klasickou RJ-45 a ne RJ-11. Kdybys chtel bastlit napis SZ, ktere zily pouzit. Zeptal bych se kamose.Hans píše:O to mi jdeHanuš píše:Znam pouze Albrechtickou cast. Ta co sidli v Tesine, tu vubec neznam. Tem klukum z Albrechtic pres leto pomaham i na montazi... A co se tyce tveho problemu... Koupil jsis ADSL router nebo WIFI ADSL router? pokud to druhe, tak tvuj problem s bezdratovou siti doma je vyresen. Staci ho spravne nastavit.. a muzes surfovat s PDA i na WCHans píše: Taky zdravím![]()
![]()
A taky to podle toho vypadalo. Nechci to tady rozmazávat, prostě s něma mám jenom špatné zkušenosti, bohužel.![]()
![]()
![]()
je to WELL PTI-845G Wireless ADSL2/2+ Router jenže kde mám píchnout vstupní kabel, když je tam jenom zdířka pro telefonní linku a 4 výstupy?
Jsem vděčný za každou radu, abych to nemusel, třeba zbytečně měnit....
Ja to tak mam a mam 1 IP...Ondras píše:Jasně Jirko, jen bacha na to, že síť PC<-> blackbox pravděpodobně nepříjme další prvek, který do blackboxu uvidí. Takže se musí postavi síť druhá, pro kterou bude PC branou do sítě PC<->blackbox a dál do netu. Podle specifikací providera je na té službě 1 veřejná IP, takže blackbox na sebe nikoho dalšího nepustí.