kompletní muzika do VW Bora

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
klatak

kompletní muzika do VW Bora

Příspěvek od klatak »

Ahoj mám VW Boru sedan rok výroby 1999. Chtěl bych do auta dát kompletní muziku včetně rádia, ale vůbec se v tom nevyznám. Nevím co a kde nakoupit. Můj rozpočet je cca 8000 Kč. Chtěl bych v autě přední i zadní repráky, Subwoofer, zesilovač a nevím jestli bude dobrej i kapacitátor a samozřejmě i to rádio. Myslíte, že by mi sem někdo mohl nahodit odkaz nakočít v nějakým shopu?

Aladin
Kontaktovat uživatele:

Re: kompletní muzika do VW Bora

Příspěvek od Aladin »

za 8 tis se obávám že komplet muziku neuděláš :( a když, tak z takových komponentů, že bych možná raději ponechal originál repro a jen doplnil subwooferem...
Rapid 130 --> 110r --> Favorit --> 1000MB --> E34 525iA --> Swišť GTi MK III (125,8dB :lol:) --> Golf 1.9 GTI TDI 20 jahre
felďoška 1,3 combi ethanol - prodáno, Astra caravan 1,7 Dti - prodáno, Passat variant AFN
https://www.facebook.com/RadimRemiasFoto

klatak

Příspěvek od klatak »

no a kolik by tak stál komplet? a pokud by šlo tak kvalita za rozumnou cenu ;-) jo a abych nezapoměl tak i nějakou tu kabeláž :-)

beck

Příspěvek od beck »

25
Müller Motorsport & Customs - Autoservis Prostějov
- servis, lakovna, karosárna, svařování plastů, geometrie, klimatizace , zajistení stk
- rámování, renovace veteranu, tuning a offroad upravy + shop, výroba z lamina a uhlíku

tragicomix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tragicomix »

25tis.? jsi upadl ne? nebude jezdit emmu .. 8tis. ti v klidu staci!!!
www.plasti-dip-it.cz / http://www.facebook.com/PlastiDipIt

TEKUTÁ FÓLIE “ aplikování odstranitelné matné barvy “

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Pokud bude nakupovat z druhé ruky, tak za 8 by se vejít mohl..
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

klatak

Příspěvek od klatak »

chtěl bych všechno nový.. a ještě dotaz v autě mám baterku 56Ah bude stačit nebo bude potřeba koupit větší?

tragicomix
Kontaktovat uživatele:

jestli pouzijes komponenty za 8tis. muzes nechat vse tak jak je, ja jsem zacal mozna z opacneho konce kdy jsem poridil high end alpinu radio za cca 8tis. a zbytek vse komplet od blaupunktu .. tzn. predek kompa s vyskama 1300,- zadek coax 1200,- woofer v bedne 1500,- a zesik 1800,- a naprosto mi to vyhovuje!

Aladin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aladin »

no, ono to rádio je základ... měl jsem v autě Sonku, Pioneera a teď mám Alpinku. a opravdu té Alpince se nic nerovná (pokud teda vynecháme Nakamischi :lol: ).
já vlastně hraju vpředu na originál repro, v kufru mám 2x woofer od MTX audio v dělané ozvučnici, živené zesákem LightningAudio a v platu ovály MTX... pár lidí odsud to slyšelo a nevěřilo, jak originál repro ve dveřích zahraje :D
Rapid 130 --> 110r --> Favorit --> 1000MB --> E34 525iA --> Swišť GTi MK III (125,8dB :lol:) --> Golf 1.9 GTI TDI 20 jahre
felďoška 1,3 combi ethanol - prodáno, Astra caravan 1,7 Dti - prodáno, Passat variant AFN
https://www.facebook.com/RadimRemiasFoto

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Tak asi záleží co si představuje pod komplet hudbou a co mu stačí. Upřímně si to neumim představit.
Lepší rádio stojí 8, normální sub stojí osm, zesík stojí 8, kompa s tlumenim dalších osm a to nemluvim o dalšim zesíku na ty kompa + kabeláž. Já kupoval kvalitu většinou v hodně slušnejch akcích nebo z druhý ruky se zárukou a i tak mě to vyšlo na nějakej 45tis... Sub za dvojku a zesík za dvojku jsem slyšel. Někdo z toho uchcává, mě to příjde jako tragédie. Takhle se dost špatně radí...
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Za 25000,- kaček nemá cenu se na EMMA přiblížit ani pěšky. Instalaci, kterou popisuje Tragikomix bych snad ani slyšet nechtěl a to ani pokud by byla z druhé ruky. Pokud jde o novou alpinku za osmičku tak ta se high endu ani nepřibližuje. Nehledě na to, že i když je to patrně hodně slušné rádio (napiš typ) je to celé zabité zbytkem řetězce.
Pravdu má Ritchma. Stím rozpočtem se v tomto rozsahu nic opravdu slušného udělat nedá. Jen když vezmu nové věci tak kabeláž (ne ty sračky z OBI) bude:
repro kabely pro dveře cca 15 metrů á 30,- Kč = 450,-
repro kabel pro woofer do 2 m á 45,- Kč = 90,-
napájecí sada pro 4ch zesík cca 900,- Kč, pro 5ch zesík +300,-
Už teď jsem na nějakých 15-ti stovkách (cca 19% rozpočtu) a ještě jsem vlastně nezačal.
Ale snad už k věci. Přitlačil bych dalších 10000,- Kč. Pokud bych ale měl takhle nízký rozpočet a neměl jinou možnost koupil bych seriózní rádio od seriózní, ne příliš drahé značky. Něco jako je JVC KD-R711, které má dostatek výstupů, USB a umí telefonovat. U mně je za cenu 3490,- ale jistě se dá nakjít i jinde. V tuto chvíli bych si opravdu rozmyslel rozpočet. Nejlevnější cesta pohonu všeho zesíky je přes více kanálový zesilovač. Velmi slušný je Axton A480-250 za 5290,- Kč, který utáhne celé auto. Podle toho bych pak vybíral dál.
Jestliže bych zůstal u původního rozpočtu pořídil bych jen přední a zadní repráky. Bora má všude tuším 16-ky takže z mého pohledu by to byly reproduktory od Spectronu dopředu SP-S26C (1990,-), dozadu SP-S26X (890,-). Jsem na částce celkem 6370,- Kč. Zbytek do osmičky bych utratil za seriózní repro kabely a hlavně za tlumení. Já osobně bych ale určitě chtěl posílit basy i když po slušném zatlumení dveří tam něco málo dodají oboje středobasy. Podle mého soudu už teď je nezbytné navýšení rozpočtu. Jistě, umím dodat woofer za osm stovek, neumím ale zařídit aby taky hrál. Šel bych tedy cestou navýšení rozpočtu. Nejlevnější a také většinou dost slušným kompromisem je instalace aktivního subwooferu. Tady je možné pohybovat se v cenovém rozpětí od nějakých 2000,- za supermarketové napodobeniny od Sencoru až po vynikající Focal 27V1 ale i dál. Šel bych do levnějšího Axtonu AB20A (test - http://autoaudio.wsc.cz/Testy/Axton/AB20A.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;). Není to subwoofer pro nějaké hip hopové řádění. Umí ale zahrát velmi slušně a nevěřím, že jdou v novotě pořídit lepší basy s pasivní bednou a externím zesíkem. Otázka je co pro koho lepší basy znamenají. Tahle cesta znamená navýšení ceny o 4200,- za aktiv a cca 800,- za kabeláž. Už jen drobnost. Tu kabeláž bych si koupil hned s rádiem a při montáži rádia a repro kabelů do dveří bych natáhl napájení a signál pro aktiv abych nemusel auto rozebírat znovu. Samotný subwoofer bych si pak klidně koupil později. Třeba k vánocům nebo k prvnímu máji.
V plné míře ovšem platí to, že na prvním místě je spokojenost posluchače a pokud někomu stačí bumbác bedny z Kauflandu je to jeho věc a jeho radost.
Přílohy
sp-s26c.jpg

klatak

Příspěvek od klatak »

to All: konečně něco co jsem chtěl slyšet. 8) Děkuji ti za tvojí kvalitní a sálodlouhou odpověď :-) :potlesk:

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Ani bych snad nechtěl vidět co se stane těm levnejm spectronům když se daj na zesík.
Já jsem s tim laboroval docela dlouho, snažil jsem se poskládat levně něco co zahraje.
Ale jsou jenom dvě varianty. Buď jsi nenáročnej a vystačíš si s úplnym lowendem, kterej nezahraje a po pár dnech omrzí, nebo totálně přehodnotíš svůj rozpočet. Chápu alla že se snaží, podle všeho hudbu prodává, ale i tak si můžeš mezi řádkama přečíst že to hrát nebude tak jako tak..
Function > Form

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Mam GIVko 5tidver a nasledujici sestavu:

x rádio Kenwood (opravdu skvely kompromis cena/vykon)
x Crunch BMX6.2C ve dveřích (kompo-sytém) s jedovatýma vejškama zabudovanýma do originál slotů
x zesilovač Crunch (4kanál)
x basák Crunch (malilinký co nezabere kufr a snadno sundavací, ale zatlačí po nakrmení opravdu skvěle)
-muzika stavěna na kvalitní čistý poslech (nikoliv obrovský kravál)
x kvalitní kabeláž, pozlacené držáky baterky, pojistkova pouzdra, atd
x pred tydnem dokoupen Crunch kapacitor (mel jsem vedle zesiku na nej udelane misto, jen jsem nemel hned tolik financi)
-------------------
ceny najdes ve firme Hifonics (webovky) v Plzni, kde ti pri odberu vseho co chces udela Pavel 100% nejakou cenu 8) Jinak jak tu nekdo psal ceny kabelu - to jedine jsem mel z drivejska a nekupoval a ceny pokud chci kvalitni sladeni jsou jeste nekde jinde 8)

kazdopadne kvalitni kabely a zesik, ktery to nakrmi je asi nejdulezitejsi zaklad 8)
Naposledy upravil(a) gizmi dne 20 lis 2011 15:34, celkem upraveno 1 x.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

No jo, jenže to máš dvojku repro, dvojku kap, netušim jakej kenwood máš, já za svůj dával devět, sub tam je nějaká škatule za bůra a zesík taky za pět, kabely, tlumení, příslušenství a si na 25 :lol:
Function > Form

gizmi

Příspěvek od gizmi »

repra 2000,- http://www.hifonics.cz/crunch/194-bmx62c.html" onclick="window.open(this.href);return false;
kroužky na ně, tavka, material 500,-
zesík 4000,- http://www.hifonics.cz/crunch/236-mxb4150i.html" onclick="window.open(this.href);return false;
radio 4000,- Kenwood (a pokud nechci muziku na souteze, tak OPRAVDU STACI)
basák 2300,- http://www.hifonics.cz/crunch/187-gpx8vented.html" onclick="window.open(this.href);return false; (chapu ze mraky lidi rekne ze NE, ale jedte si ho poslechnout do kramu do Plzne nakrmeny, nebo rad pustim u me v aute jako predvadecku co umi kvalitne nakrmeny Crunch)
Kabely, spojovaci material, uchyt na baterku 1500,-
---------------
at pocitam, jak pocitam - 25 000,- to neni a hraje to opravdu excelentne - kdo neveri, rad predvedu 8) Pokud vezme vse, urcite Pavel nejakou slevu da 8)

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Ritchma: rád ti ukážu co se stane těm Spectronům na zesíku. Jsou to bezesporu jedny z nej reproduktorů této cenové kategorie. Optimum pro ně je zesík okolo 50 W RMS/ch ale hrají i bez něj. Jistě, v rámci své cenové kategorie. Nevím co čteš mezi řádky. Zjevně to co tam není. Hrát to nebude když zůstane tazatel u rozpočtu a toho všeho co vypsal. Ty Spectrony v kombinaci s uvedeným rádiem je to nejlepší co může udělat. Jistěže nejsou jediné a ani top o nich nebudu tvrdit. Jistě je celá řada dalších dobrých reproduktorů v této ceně. Já jen doporučuju to co dost slušně znám. Když se mi podíváš do sortimentu zjistíš, že můžu navrhnou o dost levnější kombinaci. Ta bude hrát právě tak málo jak to bude stát a stát bude hodně málo.

Osobně nemám moc rád Crunch. To co tady ale vypisuje Gizmi je vyvážená sestava seriózního výrobce. Jistě všichni chápem, že za málo peněz je méně muziky (nemyslím tu Gizmiho). Je ovšem třeba taky pochopit to, že rozpočet bývá většinou omezený ať už rozhodnutím investora nebo příjmy. Podle mého soudu je třeba objasnit vztah cen a možností a navrhnout reálnou sestavu bez zbytečného pindání. Mohl jsem tu vypisovat jak hrála moje sestava za nějakých 150.000,- v minulém autě. To ale snad není účel tohoto fóra. Já prostě navrhnul jednu sestavu a nedělám jí nepřiměřenou reklamu. Ani ta sestava nemá ambice cpát se kam nepatří. Patří prostě do základní třídy a tam zahraje slušně.

tragicomix
Kontaktovat uživatele:

me to prijde spis, omluvte to prirovnani, jako kdyby nekdo chtel delat upgrade ze zadnich bubnovejch brzd na kotouce a vy mu doporucite celej kit za 100tis. :)

na typ si nevzpomenu, koukal jsem i na fotky ale nevyctu to .. kazdopadne me kvalita hudby dostacuje i za tech malo penez co jsem do toho dal, nebyla pro me dulezita a neni stale, ale kdyz jedu mam co poslouchat a ze bych se sklebil nad nervy drasajicima skrekama to se taky rict neda!!

btw.: psal jsem aktualni ceny, ktere v dobe porizeni audia cca pred 4-lety byli take jinde :) nezminil jsem kapik a inst. mat.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

A o tom to je, o spokojenosti bez ohledu na peníze.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Však já to psal už na začátku, že jestli mu stačí málo, tak se to za ty peníze dá. Znám spoustu lidí co daj normální rádio (2000czk), nechaj vepředu origo 13ky, dozadu hoděj levnej dvoukanál a levnej sub a jsou z toho nadšený i když mě to rve uši a nemůžu to poslouchat jak je to nevyvážený a jak celý auto rezonuje, protože po nějakym tlumení ani vidu ani slechu. Taková sranda vyjde i na míň jak osm.

Gizmi - no já bral ty ceny podle toho že si psal že po nakremní to zatlačí 1kw, což si pak rychle odmazal, protože kilowatovej zesík by ten sub asi zapálil hodně rychle :lol:
Function > Form

norcofiala

Příspěvek od norcofiala »

ze se tak vmesuji, nechtelo se mi zakladat nove tema :-)

tak sem tak zkomal repra a nasel jsem pro mne schudne reseni, a chtel bych znat nejake nazory :-)

Obrázek

Typ: 2 pásmový komponentní systém - do predu

Průměr wooferu: 5,25“ / 130 mm

Výkon RMS / MAX: 80 / 160 W

Frekvenční rozsah: 55 - 25000 Hz

Impedance: 4 ohmy

Montážní hloubka: 56 mm

Nastavení výškového reproduktoru: 0, -3, -6 dB

Obrázek

Parametry

Typ: 2 pásmový koaxiální systém - do zadu

Průměr wooferu: 5,25“ / 130 mm

Výkon RMS / MAX: 80 / 160 W

Frekvenční rozsah: 60 - 23000 Hz

Impedance: 4 ohmy

Montážní hloubka: 42 mm

a nekdy v budoucnu bych jeste poridil zesik

Obrázek

Parametry

Typ: jednokanálový A/B (analog)

Výkon: 1 x 200 W RMS do 4 Ohmů, 1 x 350 W RMS do 2 Ohmů

- 1 x Lowpass 50-200 Hz

- 1 x Subsonicfilter 10-50 Hz

- 1 x Bass-Boost 0-12 dB

- cinch výstupy

- součástí dálkové ovládaní

Rozměry: 220 x 54 x 300 mm
VOLVO V40 2,0i T 123 kW

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Řekl bych, že celkem slušné řešení. Ten zesilovač je jen pro subwoofer.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Já si nemůžu pomoct, ale přišlo mi že 13ka v podobný ceně nikdy nezahraje tak pěkně jako 16,5ka a cenovej rozdíl neni tak velkej. Nebylo by lepší si připlatit?
Function > Form

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Určitě bylo. Otázka je jestli se šestnáctka vejde.

norcofiala

Příspěvek od norcofiala »

no prave ze se nevejde, teda vesla by ale musel bych zasahnout do tamecu a jestli ite jak vypada tapeci v predu u V40 tak je to celkem slozity zasah, pro nekoho kdo nema kde ,to v klidu prorezat a treba zalaminatovat. ale premyslel jsem o nich taktez.

jj to vim, potrebuju jen zesik pro subwoofer, mam zatim postacujici, ale je to z conrada, takovy zeleny telo to ma a jmenem , Blaster ( netusim v tu dobu byl pro mne cenove prijatelny a vykonostne dostacoval ke krmeni KICKRA 250 W RMS ) repro pujde jen na radio, mam v aute Alpine ida x-300, coz mi prijde jako slusny zaklad. v minulem vozu sem mel na radiu pripichle 16ky od FLY a hralo to vyborne, tedy podle meho sluchu ( hluchu ) :-)
VOLVO V40 2,0i T 123 kW

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“