pohovor autoprodejce

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

rejty
Kontaktovat uživatele:

pohovor autoprodejce

Příspěvek od rejty »

Mam jen dotaz co se tyče podavaní aut......mluvit umim,mam i celkem slusnej vyraz v ksichtě :lol: ale co se tyce prodavani aut, nejsem v tom uplně zběhlej.. Tedka sem podnikal v oblasti zahradnictví,takže zákazníky dokážu ukecat. ale tedfka to hlavni. Čeká mně pohovor na púozici prodejce novych aut a jen mne zajima na co se mam pripravit. tipy a triky jestli nekdo vi diky:)
DOMANSKY....Peugeot pozitivní...asi sem už ze Lva na hlavu:D ale porád mne baví

sadové a zahradní upravy...automatické zavlazovaní:) jezirka...piste PM

MartyCZe

Re: pohovor autoprodejce

Příspěvek od MartyCZe »

Klasika, zjisti si o dany automobilce co se da najit, popř jestli je to nějaky bazar, či autosalon tak je dobry mit všeobecny znalosti. Potom je dobry taky někde zjistit kolik aut prodali za minuly rok a vymyslet si nějakou vokecavku jak "zlepšit" prodej
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

Yurii

Příspěvek od Yurii »

JJ taky se připravuju na něco podobnýho, jsem teď bez práce a rád bych to zkusil někde kolem aut takže prodej protože na to prakticky nepotřebuješ kvalifikaci z oboru kterou nemám. 8)

Jsou to moc dobré tipy, na druhou stranu je to vlastně ta samá obhlídka terénu co by sis měl připravit na každý pohovor.
Ještě drobnou radu, moc se nerozkecávat, příliš upřímnosti někdy škodí (nemyslím LHÁT to v žádném případě!!! )ale je dobré dávat do placu jenom informace co Ti jednoznačně pomůžou.

Další věc pro obchodníka je uvědomit si priority na které by ses měl při prodeji zaměřit, většonou to bývá 1.marže 2. zákazníkovy potřeby/spokojenost 3. Obrat
Naposledy upravil(a) Yurii dne 10 bře 2012 18:47, celkem upraveno 1 x.
Pětka f kombajnu

rejty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rejty »

jj diky...je to k peugeotu...ja sem fanda do puga,tak to mam v maliku..:)jeste mne napadlo nastudovat konkurenci..mno uvidíme jak dopadnu:)

rejty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rejty »

musis umet mluvit a mit dobry presvedčovací metody...ja se obchodovat naučil sám, mluvit s nima a vyjdednavat o cenach prací....ale u aut sem nejak moc nepohyboval.spis co prectu z netu a tak...mne to bavi a chci to tedka zkusit mno:)

JOE_Cik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOE_Cik »

Dakar nebo Grobár... ?

rekni že se tesis na novou 208 a ze je skoda ze nova 4008 nebude urcne pro čr... :-D
Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební

rejty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rejty »

ale bude se prodávat:D

nene PHA a Litomerice:)

jo na 208 se celkem tesim,ale co se FR aut tak momentalne nejblíž je mi Citroen s novou DS4 racing:D

snad to nejak klapne:D

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Kdysi jsem to chtel delat jako vedlejsak, ale po dvou pohovorech a zkusenostech z jine pozice jsem od toho ustoupil. Pocitej s tim, ze po tobe budou chtit akvizice + tvorbu sve databaze a pokud se jedna o sit prodejen, budes mit pravdepodobne ve smluve vice mist pusobnosti. Mam kamarada prodejce, ktery stabilne nekolik let chodi domu az po devaty hodine, protoze autosalon je zavedeny a uspesny, tedy moc nepocitej s tim, ze si oddelas osm hodin a cau, prodejce by mel byt proaktivni :lol: hezkej xichtik, usmev a vypracovany telo se pocita jen u prodejkyn, na ne jsou kladeny jine naroky a ony umi prodat "svym" zpusobem, vzhledem k tomu, ze vetsina zakazniku jsou muzi...teda nevim, jak je to u Peugeta, to je samej holcici model :lol:
Na pohovor si zjisti co nejvic informaci o firme, kde chces delat (napr. autosalon, kde jsem pusobil, mel obrat 400 milionu rocne) a o produktech, ktere prodavas vcetne technickych informaci (ja nevim, napada me ted treba rozdil mezi HDI a THP, nebo jestli nejake modely maji westagte turbo a jine variable geometry nebo kdyz se te zakaznik zepta proc v tom samem aute mel motor v roce 2011 88kW a ted 85kW, tak mu obvykle reknes, ze 88kW byl EURO4 a 85kW je EURO5 atp. atp.), vim, ze tohle se da doucit za behu, ale cim vic budes vedet uz pri pohovoru a pripadnem nastupu, tim je tvoje sance na uspech vetsi. Taky by bylo dobry zjistit, v jakym programu Peugeot dela, aby ses mohl preducit, vsechno se da dneska stahnout. Pravdepodobne to ale bude SAP.

JOE_Cik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOE_Cik »

SUbtera má v podstatě pravdu.... :-D ale u prodejcu s tema technickejma znalostma to nebude tak horký.... :-D
u nás je jeden metrosexualni prodejce kterej o vyndany prevodovce z boxera řekl že to je buď topení a nebo turbo.... :-D :-D a jeho reakce na to kdyz neco nevi rika ze od toho má nás - prijimaci techniky a skladniky... :-D :-D :-D

SubTera

Příspěvek od SubTera »

JOE: Ja byl pak prave technik, protoze dily jsou mi bliz nez ten prodej. Nicmene mas pravdu v tom, ze prodejci vi obvykle prd a kdyz prodejce nevi, co prodava, tak by to nemel delat. Pro ne je to modry auto, vybava a cena viz cenik a k tomu 1500Kc provize, pokud ho udaji. Dalsi, prosim...

máca

Příspěvek od máca »

no mozna blbost, ale urcite si zjisti jak to mas placeny, ono zalezi kde makas, ale treba u nas je prodejce pomerne chudak, ma 8micku plat a pak provize z prodanejch aut a ver, ze ndeska uz nechodi lidi v zastupech pro novy auta, takze sli s penezma kurva dolu, dneska to je spis o kontaktech a ne o tom ze jde kolem deda s babkou a reknou si, ted si koupime new karu.....je to spis o tom, ze tohle odvetvi jde do hoven, lidi prijdou s papirkem, ze treba u horejska jim nabizi tohle auto s touhle vybavou za tolik a tolik, na netu ho nasli jeste o bura levbejs a za kolik jim ho nechas ty?....dneska firmu zivi servis , prodej je sis kuli image, aspon u nas to tak nastesti je-delam na servisu a jsem relativne spokojen
cabrio bukvice

JOE_Cik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOE_Cik »

pan máca ma taky pravdu.... :-D nevim jakej zaklad maj prodejci u nas...ale vim ze kdyz se celej mesic kope do prdele tak ma problem zaplatiti slozenky.... ;) zase naky ty provzice sou podel toho jaky auto se proda co vsechno k tomu nadělíš atd.... proste kolik z toho ma firma do kapsy... ;)
ja sem na servisu s vejplatou taky spoky, ale obcas zavidim prodejcum ze si jen tak sedej a cumej na pc a cekaj :-D :-D :-D

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Na to jsem uz predtim trochu narazel, 13 hrubyho a 1200-1500Kc/auto bych videl jako ideal. Musi byt motivace a neni lepsi motivace, nez mizernej zaklad, ale slusna odmena z prodanyho.

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Ani tohle není motivace... Kolik bys musel prodat aut, aby sis mohl říct, že máš alespoň normální výplatu? :-( Do toho bych teda asi nešel..
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

pepecl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepecl »

Prodejce musí mít styl viz. "motivační video". :D http://www.youtube.com/watch?v=N6el8blyEaA
http://www.tuningforum.cz/viewtopic.php?f=116&t=96185 --- 3x Renault Megane coupé under construction

rejty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rejty »

mno uvidime...kdyz z toho bude aspon 14tis cistyho:D:D:D mam to tam kousek:D a kdyz ne budu dělat počád zahrady:) jen mne u moji prace nebaví nejistota:(

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

14 mi příjde hrozně málo, to se tam u Vás v kraji nedá sehnat líp placená práce?
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

rejty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rejty »

draku vubec:D o 40 km dal v PHA jsou platy na tyhle pozici prodejce o 10 tkč vyšší.... Když jsem hledal zaměstnání jako vedoucí pracovník v Zahradnictví,tak mi nabídli 70kč hrubého:D tak sem se na to vyprdl a dělal sem si zahradnictví sám.Tady na severu je to bída. V Litoměřicích aspoň nějaká nabídka práce je,ale v UL je toho o dost míň. Ale zas radši budu dělat prodejce aut za 12 tisíc, než se dřít v TRCZ za 11500 hrubého jako nástupní plat za pasem :shock:

LuckyR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyR »

Ideálně si zkus ještě připravit řeč při prodávání auta. Hodně často na tyhle pozice bývaj dotazy typu "tak a teď mi zkuste prodat auto" a je lepší mít něco v hlavě připravený než vařit hned z vody ;)
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

A taky se pripravit na fiktivni zakazniky od importera :lol: driv se to delalo jednou rocne, nevim, jak ted, ale importer vysle svoje lidi a ty se dozvis vysledky az par tydnu (u Skodovky hned) po tom, co odjedou. Uz si ale nemuzu vzpomenout, jak se tomu odborne rika. Ale necekej od ty prace, ze je to extra sranda, sice urcite lepsi, nez u pasu, ale taky jsou to nervy a hlavne to nejsou rohliky, kterych denne prodas stovky.

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

SubTera píše:A taky se pripravit na fiktivni zakazniky od importera :lol: driv se to delalo jednou rocne, nevim, jak ted, ale importer vysle svoje lidi a ty se dozvis vysledky az par tydnu (u Skodovky hned) po tom, co odjedou. Uz si ale nemuzu vzpomenout, jak se tomu odborne rika. Ale necekej od ty prace, ze je to extra sranda, sice urcite lepsi, nez u pasu, ale taky jsou to nervy a hlavne to nejsou rohliky, kterych denne prodas stovky.
Mystery Shopping? ;)

SubTera

Příspěvek od SubTera »

yes, dik :)

JOE_Cik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOE_Cik »

k nam na prodejce jezdi minimalne jednou tydne.... :-D a co s etyka mystery na servis tak obcas volaj .... :-D :-D ale pres telefon to poznas hned... .-D kdyz vola pani ze chce vymenit brzdovy desticky a brzdovou kapalinu, nidky u nas s autem nebyla a ma prazskou spz ... :-D to uz vetris nejakou bejkarnu... :-D na konci rozhovoru se znova zepta na jmeno a rekne ze je mystery... :-D :-D
ale prodejcum mysteraky nezavidim....pak prijde email do podrobna se tam pise o cem schuzka nebo nabidka byla a pak prodejce dostena pojebano ze mel terba křive uvazanou kravatu... :-D :-D

remix

Příspěvek od remix »

SPEEDY píše:14 mi příjde hrozně málo, to se tam u Vás v kraji nedá sehnat líp placená práce?
u nas jsou nekteri radi i za 10-12 cisteho a e maji vubec praci ;-) jiny kraj ....
..:: MB C-Klasse ::..
..:: Škodovka vMPi ::..
..:: Kawa Z750 ::..

Venca Brody
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venca Brody »

remix píše:
SPEEDY píše:14 mi příjde hrozně málo, to se tam u Vás v kraji nedá sehnat líp placená práce?
u nas jsou nekteri radi i za 10-12 cisteho a e maji vubec praci ;-) jiny kraj ....
Přesně tak. Tady to taky není jak v Praze za 15čistýho nástup. U nás průměrně nástupní i ponástupní plat cca 10-12 čistýho. A musíš vyžít. A nebo pak chodit do dvou prací :( aby ses dostal na průměrnej českej plat.
Kua zase jsem se rozčílil.
EX citroen saxo 1,4vts,. EX bmw e36 316i,. EX BMW e36 328 iT,. EX Golf III 1,8i, OOOO A4b5 avant 1,9TDI, BMW e36 316i compakt
A teď jedna merdka OOOO A6C5 avant 2,8i quattro

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

pepecl píše:Prodejce musí mít styl viz. "motivační video". :D http://www.youtube.com/watch?v=N6el8blyEaA
:lol:

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Kurvadrát, to neni slavný koukám :)

S mystery shoppingem mam taky zkušenosti ještě z dob kdy sem dělal v Electroworldu :-D
Dokonce si mne u toho natočili a pouštěli mne pro výstrahu na stuffmeetinzích 8) :(

Joo zlatý časy, od šesti do desíti napřed ve škole a pak v práci, nepřetržitě skoro 14dní vč víkendu a debilové se ještě rozhodnou že prodloužej otvíračku o hodinu. Pak má člověk 23.12. epesní náladu :) :kladivo:
Pětka f kombajnu

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

Venca Brody píše:
remix píše:
Přesně tak. Tady to taky není jak v Praze za 15čistýho nástup. U nás průměrně nástupní i ponástupní plat cca 10-12 čistýho. A musíš vyžít. A nebo pak chodit do dvou prací :( aby ses dostal na průměrnej českej plat.
Kua zase jsem se rozčílil.
Tak hlavně je to o tom bydlení, v praze hezkej byt pro dva lidi ( 2kk ) a jseš tak na 15ti, 17ti, hnusný byty v paneláku jsou tak za 12, bavim se o pronájmu, ne o hypošce, to tam u vás budou zase ceny malinko jinde
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

tomasVR6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomasVR6 »

rejty píše:Mam jen dotaz co se tyče podavaní aut......mluvit umim,mam i celkem slusnej vyraz v ksichtě :lol: ale co se tyce prodavani aut, nejsem v tom uplně zběhlej.. Tedka sem podnikal v oblasti zahradnictví,takže zákazníky dokážu ukecat. ale tedfka to hlavni. Čeká mně pohovor na púozici prodejce novych aut a jen mne zajima na co se mam pripravit. tipy a triky jestli nekdo vi diky:)
Pokud bys šel do VW, mohu poradit, dělám to už 8mým rokem, ale u PUG nevím nevím .. spek
Doma? SAG + PUG + Audi

Prodej nových vozů VW, Škoda, AUDI a Seat - pro nabídku pište SZ

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

Já prodávám Škodovku a co se týká platu, tak 9000,- hrubej základ plus provize za prodaný auto, úvěr a pojistku, ale abych se nějak uživil, musím kurva makat. Hlavně se připrav na to, že dneska lidi opravdu nechodí masově po salonech, musíš je tam dostat ty. Nafasuješ kartotéku, telefon a jedeš. Občas je to dost ubíjející. Rozhodně to není o tom, že přijde strejc s tetkou a ty jim s úsměvem během půl hodiny nadělíš auto.
A co je nejhorší, nejklasičtější věta zákazníků je "A jakou mi dáte slevu?". Čím větší dáš slevu, tím menší máš provizi a výplata je potom jaká, Halík? Nižší...kurva nižší!!!
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor

Odpovědět

Zpět na „Pokec“