tenké podložky, vadí šrouby

Pneumatiky, elektrony, plecháče, podložky, šrouby, štefty, změna rozteče...

Moderátoři: Rudi, m.artty

Odpovědět
Zeratul
Kontaktovat uživatele:

tenké podložky, vadí šrouby

Příspěvek od Zeratul »

Ahoj chlapi. potřeboval bych poradit.
Nezávisle na sobě jsem objednal kola a podložky. Podložky se přitahují k náboji a obsahují vlastní štefty. Problém je, že podložky jsou tlusté pouze 18mm a matka se do nich celá neschová, přečnívá asi 3mm. Elektrony mají sice vybrání pro redukční šrouby, ale otvory jsou velmi malé. A tak mi matka vadí k úplnému dosednutí kola na podložku. Matka má délku závitu 17 mm. Vůbec mě nenapadlo, že O.Z. mají takhle idiotsky vyřešené vybrání pro matky. Nevím jestli je reálné matku z jedné strany zbrousit, nebo vyhodit originální štefty z náboje použít místo nich delší, které by procházely podložkou až do disku. Asi by byly namáhané ve střihu. Jsem s toho pěkně nasraný.
Přílohy
Kolo nedosedne úplně na podložku, vadí mu matka.
Kolo nedosedne úplně na podložku, vadí mu matka.
o červeně označené místo se matka opírá a brání k úplnému nasazení.
o červeně označené místo se matka opírá a brání k úplnému nasazení.
použité matky jsou snad ty nejkratší, co se mi podařilo sehnat, mají délku závitu pouze 17 mm.
použité matky jsou snad ty nejkratší, co se mi podařilo sehnat, mají délku závitu pouze 17 mm.
Naposledy upravil(a) Zeratul dne 23 kvě 2013 00:11, celkem upraveno 1 x.

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Re: tenké podložky, vadí šrouby

Příspěvek od BIGPAPA »

odfrézovat 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

Zeratul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

myslíš zřezat matku nebo elektron? Elektrony byly drahé jak prase. bojím se do nich hned frézovat. Aby zůstaly vyvážené.
Přílohy
Matka přečnívá
Matka přečnívá
ubrousit kus matky
ubrousit kus matky

tom406
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom406 »

To jsou dost tenké podložky na to, aby to vadilo na střih. Když vyměníš štefty za delší, tak se nic nestane. Kdybys měl podložky 30mm a víc tak to už je moc, ale toto nee.
Kolik místa je v podložce, že se ta matka neschová?

Zeratul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

V podlozce je kuzelovita dosedaci plocha, a trochu materialu, aby bylo mozno matku za neco pritahnout. Na ty stefty by bylo aledobre nasadit nejake vymezovaci krouzky, asi.
Přílohy
SAM_5984.jpg

VWshop.cz

Příspěvek od VWshop.cz »

Normálně by tam měla být zápustná hlava.
On je vždycky problém s těmihle podložkami na změnu rozteče, které mají minimální šířku.
Když šáhneš do matky, tak jí nikdy nezbrousíš tak, aby bylo vše vyvážené.

Obrátil bych se na prodejce podložek, ten by měl znát odpověď.
Jezdíš Volkswagenem a neznáš VWshop.cz? Chyba chyba chychaa..

Zeratul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

Jak zapustna hlava? Matky maji kuzelovitou dosedaci plochu. Klidne bych objednal i nejake specialni matice, ktere budou jeste kratsi. Prodejci jsem napsal mail, nevim jestli mi poradi. Neni to uplne tak jeho starost, ze mam blbe kola.

Mickael

Příspěvek od Mickael »

Na kola bych nesahal.Nejjednodussi by bylo podle me vyfrezovat dosedaci plochu tech podlozek,anebo se mrknout po nizsich matkach.Pokud mas M12 stefty tak staci aby matka mela vysku 12mm.
R33 GTST Mspec2 '97

Zeratul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

To by se mi taky libilo pouzit jeste kratsi matky, ale bohuzel jsem zadne takove nenasel. Potrebuji matice M12x1,25. Nyni maji matky celkovou vysku 18mm. Je to moc. Mohu pouzit maximalne 14-15mm.

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

matice uriznout o to co precnivaj a je to....
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zeratul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

No vyřeším to tak, že vyměním za delší štefty. Nevíte jestli mají všechny štefty stejné vroubkování nebo musím podle typu vozu? Jde o Nissan 350z

Vojtík

Příspěvek od Vojtík »

Mám stejný problém, koupil jsem podložky se šteftama, na prdel (na Ka moc zalezlý i s ET35 a 7"šířka) jejich tloušťka 23mm a matky 18mm, přečnívají o cca 2mm s čímže jsem tak trochu nepočítal, doufal jsem že to vyjde tak tak akorát... :( Vybrání na kolech nemám žádné,jen rovnou plochu. Mám zrenovovaný 15ky z roku 1987, klasickej jednoduchej look, vloni jsem je koupil a celý zrenovoval (komplet vyleštěný, u toho jsem zestárnul o 15 let minimálně...) :oops:
Co s tím? Delší štefty se mi moc dávat nechtějí , už kvůli zimákům, který mám origo Ford 14", tudíž by byly moc dlouhé a pod ně podložky dávat nemá cenu... Nevím jak to bude s původníma šteftama, jestli taky nebudou přečnívat, ale myslím, že ne, ty jsou krátký, no můžu si lajsnout to fakt říznout? Myslím ty matky, popř. štefty, co by přečnívaly?

Odpovědět

Zpět na „Disky + Pneumatiky“