Propojení domácího kina s kompem

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Jardafox
Moderátor

Propojení domácího kina s kompem

Příspěvek od Jardafox »

Zajímalo by mě jak kdo máte doma poskládaný domácí "kino", pokud nějak.
Audio mám vyřešený - už x let mám výborně hrající logitech z-5500
TV - měl jsem dobrou zkušenost s Panasonic Viera (nevím přesně typ), co měla LAN kábl, kterej jsem
měl vyvedenej do APčka, takže byla připojená k netu...Krom takovejch těch víceméně k ničemu aplikací
(krom youtube) byla její největší výhoda ve volbě tzv "media serveru" takže jsem přes soft v ntbku měl
nasdílenou složku s filmama, hudbou, fotkama...a jelo se
Nyní ale mám AP v jiný místnosti, kvůli LAN kabelu do TV bych musel vrtat a celkově tahat v dnešní době něco kabelem mi přijde out.
Nechci ani připojovat ntbk HDMI kabelem, páč v něm mám integrovanou grafiku, která neroztáhne obraz na celou
šířku a krom toho často na něco koukám a k tomu občas surfuju...
Je dneska TV co má v sobě integrovanou wi-fi a s okolím se může spojit bezdrátově? Jaký je nejuniverzálnější
řešení co se týče spustitelnosti filmů v různejch formátech? Takový ty chromacast a apple tv se trošku
bojím aby uměla přehrát všechno.
Díky
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

Beaver

Re: Propojení domácího kina s kompem

Příspěvek od Beaver »

K TV se většinou WiFi dongle dokupuje. V dnešní době bych ale možná preferoval kabel víc než kdy jindy - WiFi má totiž jinak všechno ostatní, takže to žere pásmo, navzájem se to ruší, překrývá kanály atd. Kabel je jistota, hlavně když chceš streamovat. Jedna z variant je pořídit si nějakou krabičku co má v sobě třeba Androida, sám to pomalu začínám plánovat, protože doteď právě přehrávám všechno z notebooku. Cca něco jako je tohle: https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400000000002SYK

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

jedine co ti viem o wifi poradit, je ..
ze 802.11g je malo .. treba aspon 802.11n, teda aspon nieco v rozmedzi 150-300MBps

co je uz dost zaberak pre niektore lacne routre, abby dokazali takou rychlostou predavat pakety..
aby po tom islo posielat data HD filmu ..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

Prochazel sem odpoledne nabidku a snad kazda bedna mela wifi, jestli g,b nebo n sem nezkoumal...ale je fakt ze na ty hd veci mi ten vzduch obcas nestacil...i kdyz ono je asi hd a hd, zalezi hlavne na datovym toku a subjektivnim vnimani kvality obrazu co
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Dlouho jsem se po TV nedíval, takže je možný, že už to do nich strkají rovnou. Budu muset asi brzo začít taky koukat, v letité LCD Sony mi nějak tečou krystaly :D Ale i kdyby to měla zabudovaný, tak film bych po tom tahal fakt jen v případě nouze. Žena běžně surfuje na mobilu, malej má puštěný písničky pro děti z YouTube, pracovní notebook často ani nevypínám a neodpojuju z VPN když mi někdo může volat kvůli nějakému průseru. Do toho by se pak měla vecpat ještě TV. A to nepočítám AP u sousedů, které si samozřejmě taky ukousne nějaký kanál. Pravda, mám jen Géčko WiFi.

phaeton_esc

Příspěvek od phaeton_esc »

Pokud chceš jet opravdu přes wifi, tak jedině n, protože b/g streamovat zvládne problematicky, tím spíš když je tam připojených víc zařízení a používá se na nich zároveň net (mobil, tablet). Já to doma vyřešil tak, že k televizi je píchnutý Raspberry Pi 2, který je připojený do AP, které se zároveň připojuje do hlavního routeru pro celý byt. Je to sice nepohodlný a šlo by to i jednodušeji, ale měl jsem doma volný AP, tak co s ním, že jo.

Výhoda Raspberry je jasná - odběr cca 5W, když se k tomu připojí HDD umí fungovat jako media server, zvládá stahovat z torrentů případně jenom streamovat na což je kopa pluginů (nejlepší je asi Genesis). V reálu si tak vyberu film/seriál na který chci koukat, samo si to stáhne české titulky a hotovo. Takže v podstatě takovej "jakože Netflix" :)
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8

Odpovědět

Zpět na „Pokec“