Ahoj lidi, jsem už totálně zoufalej a potřebuju poradit. Kuli autu zase nejedu na dovolenou a budu hnít doma.
Dnes ani nevim jak se mi povedlo uvařit mé GTi. ucházela pára a všechna voda utekla s ex. nádržky, po vychladnutí jsem tam nalil novou vodu, nastartoval aby se natáhla všude, ALE ejhle voda se zase začala v nádržce zvedat a chtělo se jí ven, takže mě museli odtáhnout - raději.
Jeden mechanik po telefonu řekl, že když se zvedá voda z nádržky ven tak prej prdlo tesnění pod hlavou a celá oprava vyjde tak na 4000- těsnění přebroušení hlavy a práce.
Mě ale ještš napadlo jestli nemůže být v prdeli nějaká ta klapka co pouští vodu nebo ty čidla na té přírubě co vypadá jako roztrojka na chlazení celého obvodu.
PROSÍM poraďte nějak nebo jestli znáte nějakého mechnika nebo tunera kterej by na to mohl kouknout. Jsem z ústí nad labem
Díky moc za rady
Pomóóóc s chlazením motoru
Moderátor: Idaho
Tipoval bych to těsnění pod hlavou nebo v horším případě prasklina v hlavě. Tlak z válců pak jde do vody a snaží se ji vyhnat nejslabším místem, tedy expanzkou. Navíc se to tím pádem velice rychle přehřeje. DOPORUČUJU - znova to už nestartuj, pokud ta hlava není prasklá teď, dalším smažením motoru riskuješ že praskne doopravdy.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
- A-L-E-X
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, včera v hospodě jsme to ještě probírali a dneska jsem zjistil, že to do té expanzky nefouká a olej je taky čistej, takže si myslim že to to těsnění nebo hlava asi nebudou.nechal jsem to zahřát a projel jsem to kolem sídliště v tom pařáku a teplota se nijak extra nezvedla ale asi nefachá vrtule.vůbec se nesepnula ani při couvání-tak možná to dopadne dobře-zítra přijede ještě kouknout kámoš tak uvidíme.
Díky za rady i když jsem vlastně udělal opak.
Díky za rady i když jsem vlastně udělal opak.