Nemáte někdo zkušenosti se závodníma olejovejma vanama ? Jelikož jí mám prostřílenou jak řešeto tak nějakou potřebuju, každopádně má cenu za ní vyhodit 7500,- nebo by stačilo upravit tu stávájící - problém je ten, že jako netuším tu výhodu tý závodní vs origo (krom většího objemu pro olej náplň ...)
a když už jsem v tom ptaní co si myslíte o el. vodních pumpách v US to dost často používaj místo "mechanickejch" je to hrozně jednoduchý, vyndaj se střeva z tý originální + náhon a vloží se do ní tohle + připojej kabely ....
k té vaně, asi to víš líp, ale já myslím, že závodní vana bude mít spíš menší objem pro olej než normální.
šlodovácký sotěžáky dokonce nemělí olej ve vaně vůbec.
a teoreticky o těch čerpadlech, nevím na jakých autech to v USA používaj, ale obecně nemají moc "brusy" spíš velkoobjemový motor, který 6000 ot/min v životě neviděl.
Zavodni olejove vany maji vyhodu krome vice objemu napr. ze je vevnitr lepe vymyslena proti prelevani - pumpa mene nasava vzduch treba pri bocnim pretizeni.
Vodni pumpa si myslim ze vrati zpatky par ubranych koniku, stajne jako vymena klasicke vrtulky na chladic pohanene klinakem za elektrickou saharu.
a teoreticky o těch čerpadlech, nevím na jakých autech to v USA používaj, ale obecně nemají moc "brusy" spíš velkoobjemový motor, který 6000 ot/min v životě neviděl.
Tolik pistu vedle sebe
Pro me Japonce to vypada fakt neprirozene
Cim vice otacek, tim vice vodni pumpa cerpa vodu. Proto se treba pri prekopavani motoru na vyssi otacky pouziva vetsi kolo, aby zbytecne necerpala moc... Kdyz vodni pumpa cerpa vic nez by mela tak vznikaji zbytecne bublinky v chladici soustave a snizuje se tak chladici schopnost.
mno, ale to je hlavně záležitost převodu ne ? Já teda nevím jak u Japonskejch aut při zvýšení výkonu, ale třeba já když zvedám výkon tak otáčky zůstávaj furt skoro stejný ... Každopádně tady kolo zmenšovat nejde, neb náhon není řemenem, ale ozubeným kolem z vačky proto asi není moc možností a řešej to tou elektrikou dokonce píšou, že to má větší životnost jak mechanická - no nevím teda ...
Jojo rychlost je zalezitost prevodu... Ale prave z to duvodu ze kdyz potrebuji snizit vykon pumpy, tak musi dat vetsi kolo aby se mene tocilo. Tim ale pokledne funkcnost pri nizsich otackach, takze se to resi elektrickou.
A tim, ze bude elektricka tak ulehcis praci motoru
Zrovna dneska jsem videl elektrickou vodni pumpu na http://www.isa-racing.de/2005/Start.htm
Jsem se s tim popral pomoci slovniku, skoda ze neumim nemecky
si myslim ze el. olejovy cerpadlo a vodni pumpa je dobra, pumpuje a cerpa nezavisle na otackach motoru, takaze to lip - konstantne chladi i maze a energii pro pohyb si sice nevezme z kliky ale z alternatoru ale asi min energie, treba kamaradovi se zasekl nahon olejove pumpy od vacky a trochu se mu promichal vnitrek motoru