BMW e30 320i

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

BMW e30 320i

Příspěvek od Tom_ »

Chtel bych hodne podekovat HONZOVI (IDAHOVI) ze se mnou zajel obhlidnout tohoto krasavce.A chtel bych se Vás ze jaky je rozdil mezi temito olejy do diferaku 75W140 od 85W140 nebo od 75W80GL5 a jaky veci nejdriv omrknout a vymenit.Diky
Přílohy
PICT0008.jpg
PICT0008.jpg (134.33 KiB) Zobrazeno 1454 x
Audi Coupe Quattro

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW e30 320i

Příspěvek od Idaho »

Dík za poděkování, rádo se stalo..al e musím uznat že jsi asi jedinej člověk co mne předstihl v mé vlastní disciplíně :" dávání češtině na prdel" :) "olejy" :D

BTW, mám takovej pocit že když jsem na něj koukali tak měl všechna kola stejná, a tohle není zrovna fotka co jsem dělal, že? :D
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilegaltuner »

To bawo za ty prachy vypadá fakt super 8) Nejdřív vyměn samozřejmě rozvody a nalej do toho nějakej hodně kvalitní olej :wink:
Commodore B 3.0 24V Nitro
Audi A8 D3 4,2i

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

ty vole.. von už ho má doma a ani se nepochlubí jo? :lol:
.slow Obrázek
head&shoulders power...

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Jim píše:ty vole.. von už ho má doma a ani se nepochlubí jo? :lol:
vole karty rozdavat za OT .- idaho vykonej svoji praci :smich: :smich:
Audi Coupe Quattro

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

octaviaTDi píše:
Jim píše:ty vole.. von už ho má doma a ani se nepochlubí jo? :lol:
vole karty rozdavat za OT .- idaho vykonej svoji praci :smich: :smich:
Počkej, už ho máš doma jo? :shock: a mě si řikal že až ve středu :lol:
Ale jako fakt nádhernej a za ty prachy, to je zadarmo 8) 8)
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

Paik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paik »

Kolik stal?

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

Paik píše:Kolik stal?
co te to zajima? K cemu ti to bude....
co kdyz 250 000?
co kdyz 100 000?
a co kdyz 10 000?

budes potom lip spat? nebo se ti bude lip vstavat?
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Břéťa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Břéťa »

Ilegaltuner píše: Nejdřív vyměn samozřejmě rozvody a nalej do toho nějakej hodně kvalitní olej :wink:

No to je dobra blbost, nalej tam to co tam bylo nebo polosyntetiku 10w-40 nebo 15w-40... Mezi temi oleji do diferu rozdil je, zjisti jestli tam mas samosvor nebo normal diferak...
Clio RS 2.0 16V 239Hp 233Nm 860kg, Autodrom Most 1:54:35 http://www.ClioSport.cz

Ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

Břéťa píše:
Ilegaltuner píše: Nejdřív vyměn samozřejmě rozvody a nalej do toho nějakej hodně kvalitní olej :wink:

No to je dobra blbost, nalej tam to co tam bylo nebo polosyntetiku 10w-40 nebo 15w-40... Mezi temi oleji do diferu rozdil je, zjisti jestli tam mas samosvor nebo normal diferak...
Blbost to je ale od tebe...já sice o tom autě nic nevím,ale co když tam předchzí majitel do motoru lil nějakou totální sračku(lidi jsou ruzní a snaží se ušetřit kde se dá) A kvalitnním olejem jsem myslel značku jako třeba q8,shell atd...
Audi A8 D3 4,2i

pocasi(Jarmil)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pocasi(Jarmil) »

tojebordel píše:
Paik píše:Kolik stal?
co te to zajima? K cemu ti to bude....
co kdyz 250 000?
co kdyz 100 000?
a co kdyz 10 000?

budes potom lip spat? nebo se ti bude lip vstavat?
ptal se snad tebe ??

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Jo jasny prubnu ten differ jestli to je samosvor nebo obyc.Co se tyce ceny tu nikde uvadet nebudu je to soukroma vec.
Audi Coupe Quattro

Ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

tak je to správné 8) Neříkej nic
Audi A8 D3 4,2i

DC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC »

75W-90 - Castrol SAF-X je do obyč diferu
75W-140 - Castrol SAF-XJ je do samosvoru

do motoru lej 10W-40
Shark Racing team

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

octaviaTDi píše:Jo jasny prubnu ten differ jestli to je samosvor nebo obyc.Co se tyce ceny tu nikde uvadet nebudu je to soukroma vec.
no mas krasavce.... Typuju tak 35-40 000,- pak by to byl super kup(pokud je to mech. v dobrym stavum). Mrkni se zda ti nehaze kardan, na zadni napravu.

Jinak preji hodne kilometru bez poruchy a nehod....
VW PASSAT B5

Břéťa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Břéťa »

Ilegaltuner píše:
Břéťa píše:

Blbost to je ale od tebe...já sice o tom autě nic nevím,ale co když tam předchzí majitel do motoru lil nějakou totální sračku(lidi jsou ruzní a snaží se ušetřit kde se dá) A kvalitnním olejem jsem myslel značku jako třeba q8,shell atd...
Ten motor neni zadnej zazrak a jezdil by i na mineral, pouzitim lepsiho oleje by se akorat rozpustily usazeniny, ktere se tam za tech minimalne 15 let vytvorily... Takze jak rikam zjistit na co to jezdilo a pak jit max o tridu vejs... Tenhle 25 let starej motor nijak kvalitni olej nepotrebuje takze je zbytecne platit za Castrol (Shell) atd...

osobně si mylsím totéž. Všechyn oleje musí splnovat nějakou normu, lišit s ebdueou jen v aditivech a použití lepšího olje obsahujícího aditiva pro rozpouštění usazenin by mohlo autíku uškodit..

Jinak jak se Tom ptal na ten rozdíl v těch olejích, víme že tam rozdíl je, a radši bych také mu poradil vzít to co je doporučeno, problém je že doporučený olej je u všech dodavtelů pouze v 20l sudech. pokud si spočtete cenu za litr sudového je někde na hranici 250-300kč Castrol ), pokud zajde do BMW a bude chtít ten samí olej řeknou si 900,- a stočí mu to samé co kupují za 200kč / litr.. porto se snažíme zjistit bdu dodavatele 1-2l abelní nebo rozdíly případně čím ten olej nahradit, přeci jen ej to 15 let starý vuz a vrážet do něj přehnan drahá maziva také nemá smysl, dokud to člověk kompletne nerozebere, nevyčistí a nevymění opotřebované díly, potom se to vyplatit muže..
Clio RS 2.0 16V 239Hp 233Nm 860kg, Autodrom Most 1:54:35 http://www.ClioSport.cz

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Fiesta píše:
octaviaTDi píše:Jo jasny prubnu ten differ jestli to je samosvor nebo obyc.Co se tyce ceny tu nikde uvadet nebudu je to soukroma vec.
no mas krasavce.... Typuju tak 35-40 000,- pak by to byl super kup(pokud je to mech. v dobrym stavum). Mrkni se zda ti nehaze kardan, na zadni napravu.

Diky,jo je v dobrym stavu,jen oleje vymenit,pretesnit kolem vika ventilu,a par kosmetickych drobnosti.Ok hned potom na ten kardan mrknu.A co ty uz sis vybral co to bude?
Audi Coupe Quattro

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

octaviaTDi píše:
Fiesta píše:

Diky,jo je v dobrym stavu,jen oleje vymenit,pretesnit kolem vika ventilu,a par kosmetickych drobnosti.Ok hned potom na ten kardan mrknu.A co ty uz sis vybral co to bude?
sem dostal vcera pod stromec poukazku na urcitej obnos penez...takze uvidime jak vysoko bude v zebricku vykonosti muj budouci milacek a zaroven i britva na Hondare.... :lol:
VW PASSAT B5

Ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

Břéťa píše:
Ilegaltuner píše:
Břéťa píše:
Ten motor neni zadnej zazrak a jezdil by i na mineral, pouzitim lepsiho oleje by se akorat rozpustily usazeniny, ktere se tam za tech minimalne 15 let vytvorily... Takze jak rikam zjistit na co to jezdilo a pak jit max o tridu vejs... Tenhle 25 let starej motor nijak kvalitni olej nepotrebuje takze je zbytecne platit za Castrol (Shell) atd...
tak s tímhle už souhlasím,až na to že co vím tak majitel(zdravím tome) s tím má velké plány a určitě to bude točit jado prase(jako každý kdo si koupí první bmw) a pokud chce aby mu to vydrželo co nejdéle tak dobrý olej je základ a to ti poví každý závodník,technik i nějaký vědec který skoumá tření v motoru někde v labolatoři :?:
Audi A8 D3 4,2i

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

jo ale zase jak hovado ne.Jak uz si zminil tak mam s tim svoje vetsi plany.Uvidi se jak na tom budu financne.Urcite tomu motoru nabidnu dobry veci nejsem ten typ kery se snazi za kazdou cenu usetrit i treba na sebelevnejsi veci.takovy ja nejsem
Audi Coupe Quattro

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Olej tam má být 10W40,do svého jsem nalil polosyntetickej - stáčenej Araláckej za čtvrtinu ceny a je to sakra znát. V případě vizuelní kontroly doporučuju zajet na díru nebo zvedák a projít si diferák,pak místo odkud leze kardan ven z převodovky - je tam simerink kterej rád pouští a máš pak celej spodek v tom místě zasranej od oleje a samozřejmě se koukni i na motor,mě teče těsnění pod hlavou což zvrchu vidět není. Ideál je zajet na STK a nechat to prohlídnout nezávazně na válcích,technik odhalí spooooustu nedostatků které ty ani nezaznamenáš. Až jsem se u sebe divil. Ale vím co opravit a co počká a mám čas,nechal jsem propadnout technickou a v klidu pomalu dělám co je třeba. Jo málem bych zapomněl - projdi si na díře pořádně benzínový vedení,je to kovová trubička která ráda praská případně sákne.U mě to našli na STK hned.
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

jsou tady mnohem lepsi znalci nez ja ohledne motoru..ale rict ze 25 let stary(koncepkcne) motor nepotrebuje kvalitni olej...no nevim nevim....dal bych tam 10W neco a po 2 000 km jej vypustit, zkontrolovat tesneni a atd. a nalit opet novy 10W neco...a bude to OK...mineral v zadnym pripade a syntetiku taky ne...
VW PASSAT B5

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Conscious píše:Olej tam má být 10W40,do svého jsem nalil polosyntetickej - stáčenej Araláckej za čtvrtinu ceny a je to sakra znát. V případě vizuelní kontroly doporučuju zajet na díru nebo zvedák a projít si diferák,pak místo odkud leze kardan ven z převodovky - je tam simerink kterej rád pouští a máš pak celej spodek v tom místě zasranej od oleje a samozřejmě se koukni i na motor,mě teče těsnění pod hlavou což zvrchu vidět není. Ideál je zajet na STK a nechat to prohlídnout nezávazně na válcích,technik odhalí spooooustu nedostatků které ty ani nezaznamenáš. Až jsem se u sebe divil. Ale vím co opravit a co počká a mám čas,nechal jsem propadnout technickou a v klidu pomalu dělám co je třeba. Jo málem bych zapomněl - projdi si na díře pořádně benzínový vedení,je to kovová trubička která ráda praská případně sákne.U mě to našli na STK hned.
diky za rady takovy rady rad uvitam.Jelikoz s tim autem budu seznamovat tak abych vedel.DIKY MOC jeste jednou
Audi Coupe Quattro

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

no jesi to má teda najeto jak řiká majitel 105tkm čemuž taky nevěřim, tam tě pak čeká asi výměna uložení ramen diferu a spojka a ty rozvody bych asi udělal taky radši, když by to pak ruplo za chodu tak by to nebylo zrovna dvakrát dobrý

Ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

Fiesta píše:jsou tady mnohem lepsi znalci nez ja ohledne motoru..ale rict ze 25 let stary(koncepkcne) motor nepotrebuje kvalitni olej...no nevim nevim....dal bych tam 10W neco a po 2 000 km jej vypustit, zkontrolovat tesneni a atd. a nalit opet novy 10W neco...a bude to OK...mineral v zadnym pripade a syntetiku taky ne...
Audi A8 D3 4,2i

Ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

Fiesta píše:jsou tady mnohem lepsi znalci nez ja ohledne motoru..ale rict ze 25 let stary(koncepkcne) motor nepotrebuje kvalitni olej...no nevim nevim....dal bych tam 10W neco a po 2 000 km jej vypustit, zkontrolovat tesneni a atd. a nalit opet novy 10W neco...a bude to OK...mineral v zadnym pripade a syntetiku taky ne...
plně souhlasím 8)
Audi A8 D3 4,2i

DC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC »

trhyy prosimte nemystifikuj :(

co sou to ramena diferu :twisted:
proč měnit spojku?

s rozvodama plně souhlasim 8)
Shark Racing team

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Pokud om uzná zavhodné, tak sem cenu napíše, pokud ne, nemá smysl polemizovat, nemyslíte?
jsem tu kvuli tipum, trikum, každopádně váš odhad ceny co tu padl ej stejný jako jsem řekl já zhruba že by to auto MĚLO stát.. :D
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

Břéťa má naprostou pravdu. Tento motor (M20) je svou podstatou stavěný na viskózní třídu 15W40. Na zimu bych tam nejvýše lil 10W40 pro lepší studené starty. Nejde jen o usazeniny, ale také o výrobní tolerance (které budou vzhledem k proběhu kilometrů čím dál větší), stav všech těsnění atd. Pamatujte, že je 10x lepší olej měnit častěji a v přiměřené kvalitě (při týrání motoru ve vysokých otáčkách a při tepelné zátěži se tomu stejně nevyhnete), než používat ultrahightech řídký longlife a měnit jednou za 30000 km. To samozřejmě nemluvím o motorech, které jsou na oleje tříd 5W a 0W stavěné.

Pokud si někdo myslí, že minerální olej je nějaký humus, tak bych ho rád vyvedl z omylu. Existují i minerální oleje viskozitní třídy 15 a teplotního rozsahu 50-60, které se zhusta používají právě při závodech takových "veteránů".
Gr33N MoNsT3R

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

DC píše:trhyy prosimte nemystifikuj :(

co sou to ramena diferu :twisted:
proč měnit spojku?

s rozvodama plně souhlasim 8)
Někde sem to dřív čet, že tydle věci vydržel v E30 okolo 150tkm
No jesi s tim jezdilo třeba náký prase tak spojka třeba nebude moc ok
Ale jako moc toho o E30 nevim, sem se znalostma jako tom na začátku :oops: , tak se rád přiučim 8)

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“