309 asi mi vyplivlo mi cerpadlo u nadrze
Moderátor: Idaho
309 asi mi vyplivlo mi cerpadlo u nadrze
Dobry den, vcera vecer se mi prihodila neprijemna vec s autem peugeot 309. r.v.1987 1699 ccm.Benzin. Vzdy az do te doby mi pred nastartovanim, v 2 poloze sepnuteho klicku zacalo hucet cerpadilko v nadrzi. jenze vcera ne.. po sepnuti klicku do polohy 3 starter bezi naprazdno a nemohu nastartovat.potreboval bych momentalne radu jak auto nastartovat abych se dostal do 6km vzdaleneho domova.jsem tu bez prostredku.vim take ze je bud v haji cerpadlo nebo v pojistkove skrince relatko ale nevim ktere to je ani jak jej odpojit a spoj pripojit na primo. bohuzel nemam ani multimetr abych si zjistil zdali mi jde proud do cerpadilka. dekuji za odpoved a doufam ze se mi nekdo v co nejkratsim case ozve.
Zkontroloval bych napřed všechny pojistky, mohla shořet pojistka vstřikovacího systému, takže startér se točí (ten je napojenej na baterku přímo bez pojistek), ale vstřikování nefunguje.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Re: 309 asi mi vyplivlo mi cerpadlo u nadrze
Pozor jak už kolega podotknul pojistky, většina aut mají na pumpu pojistku,pumpa je spínana relátkem které většinou ovládá řídící jednotka -mínus pólem.Pokud pojistky jsou OK najdi relé, rozeber ho a sepni rukou,pokud funguje je to v ovládání,pokud ne tak změř proud které relé má sepnou jeli napájení tak buď je čerpalo v hajzlu,nebo ele. vedení.To je téma na dlouho,dělal jsem v práci Passata a tam dokonce upadl drát od čerpadla přímo v nádrži,takže důkladná oprava.Snad ti to pomůže OKOB 

Re: 309 asi mi vyplivlo mi cerpadlo u nadrze
V podstatě něco podobnýho se stalo dědovi s Twingem. Jednoho dne nastartoval. Zavolal do Renaultu, přijel maník, odklopil zadní sedačku, koberec, oddělal nějaký víčko a odpojil kontakty od čerpadla. Potom ty kontakty očistil, vrátil všechno nazpátek a auto naskočilo. Prej běžná závada. Někdy je to fakt o úplné blbostiokob píše:Pozor jak už kolega podotknul pojistky, většina aut mají na pumpu pojistku,pumpa je spínana relátkem které většinou ovládá řídící jednotka -mínus pólem.Pokud pojistky jsou OK najdi relé, rozeber ho a sepni rukou,pokud funguje je to v ovládání,pokud ne tak změř proud které relé má sepnou jeli napájení tak buď je čerpalo v hajzlu,nebo ele. vedení.To je téma na dlouho,dělal jsem v práci Passata a tam dokonce upadl drát od čerpadla přímo v nádrži,takže důkladná oprava.Snad ti to pomůže OKOB

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)