turbo

Moderátor: Zemi

Odpovědět
tomasz
Kontaktovat uživatele:

turbo

Příspěvek od tomasz »

Zdravim... chtěl bych se dozvědět co nejvíc o zástavbě turba, problémy, postřehy, fotky... pochybuju že o tom vyšla třeba knížka takže uvítám všechny odkazy a pod. .... chci se o této problematice prostě dozvědět maximum

děkuju

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: turbo

Příspěvek od Bordel »

http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

copak chceš oturbit? poslední dobou se s lidmi co se snaží "na něco plácnout turbo" a nic o tom neví roztrhnul pytel. :D
předpokládm že nejkou hondici, když jsi tady :D
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

tomasz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomasz »

jo jde o hondu civic 92/96 motor D15XX

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

tomasz píše:jo jde o hondu civic 92/96 motor D15XX
on ma B16A2 8)
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

tojebordel píše:
on ma B16A2 8)
hmm i kybys měl b16A2 - myslím že pokud o tom nic nevíš, radši to nech někoho udělat a to pouze profesionálně ( tzn připrav si 30 a více tis.. ) jinak je to stejné jako jít a hodit motor rovnou do sběrny surovin - ušetříš čas..

jiank pokud ti to trošku pálí, porjdi tsaré přízpěvky co se týkají oturbení obecně , už se to tu omýlalo stokrát, jen nováčci jsou líní hledat..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

Idaho píše:
tojebordel píše:
on ma B16A2 8)
hmm i kybys měl b16A2 - myslím že pokud o tom nic nevíš, radši to nech někoho udělat a to pouze profesionálně ( tzn připrav si 30 a více tis.. ) jinak je to stejné jako jít a hodit motor rovnou do sběrny surovin - ušetříš čas..

jiank pokud ti to trošku pálí, porjdi tsaré přízpěvky co se týkají oturbení obecně , už se to tu omýlalo stokrát, jen nováčci jsou líní hledat..
jj jsou :(

Tady od BMW neco malo >> http://www.e30.cz/technika/turbo.html

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Idaho píše:
tojebordel píše:
on ma B16A2 8)
No myslim,že pokud to má k něčemu vypadat tzn. včetně generálky motoru,tak spíš 60-70t za nejobyčejnější přestavbu s nárustem 50-70 koní. :(
Myslím,že jednodušší a hlavně levnější je vzít přirozenej turbomotor a auto s RWD/AWD.Já jsem to stavěl tak trochu v duchu toho,abych ovládl kategorii do 3l,na což je to poměrně vhodný kandidát,neboť přeplňovaných 1.6 je málo a nebo se mi vůbec nelíbí (mazda323)..
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

tomasz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomasz »

já nejsem línej forum sem prolít a o tom bmw sem taky čet... já se na to nechystám hned, prostě časem a do tý doby se vo tom prostě chci dozvědět co to pujde, je mi jasný že toi neni nic jednoduchýho... žádnej učenej z nebe nespad ne?
jinak dík za rady pokračujte prosím dál

MattiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MattiK »

2 Marat : jak je na tom vubec ted tvuj civic? cetl sem ten clanek co mas na strankach ale tam to konci tim ze jsi motor rozebral... spolupracoval sem s alienem na T-civicovi a to auto nejelo vubec zle.... a to sme turbily SOHC....

Beaver

Příspěvek od Beaver »

MarAt píše:
Idaho píše:
tojebordel píše: on ma B16A2 8)
No myslim,že pokud to má k něčemu vypadat tzn. včetně generálky motoru,tak spíš 60-70t za nejobyčejnější přestavbu s nárustem 50-70 koní. :(
Myslím,že jednodušší a hlavně levnější je vzít přirozenej turbomotor a auto s RWD/AWD.Já jsem to stavěl tak trochu v duchu toho,abych ovládl kategorii do 3l,na což je to poměrně vhodný kandidát,neboť přeplňovaných 1.6 je málo a nebo se mi vůbec nelíbí (mazda323)..
Absolutní souhlas - pokud chce turbit motor co má, tak bych do toho šel zásadně s turbokitem pro tenhle typ. Jinak platí to co psal Idaho - odnýst motor do šrotu uspoří čas a ušetří to člověka ošklivýho zážitku s propáleným pístem při rychlosti xx kilometrů za hodinu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

MattiK píše:2 Marat : jak je na tom vubec ted tvuj civic? cetl sem ten clanek co mas na strankach ale tam to konci tim ze jsi motor rozebral... spolupracoval sem s alienem na T-civicovi a to auto nejelo vubec zle.... a to sme turbily SOHC....
27.února to jedu odbrzdit,abych měl pak měsíc času k přípravě na renocar.Tajně doufám,že se mi podaří pokořit 500Hp,ale i 400 budu považovat za úspěch. :D
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz

MattiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MattiK »

kolik mas najezdeno s turbem???

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

MattiK píše:kolik mas najezdeno s turbem???

Uplně nevím,jak si mám tvou otázku vyložit,ale zřejmě ses chtěl zeptat na to,kolik ten motor s tím turbem vydrží.
Měl by být na každodenní ježdění,ale vzhledem k tomu,že s ním chci jezdit i sprinty a okruhy,tak nepočítám,že víc než 100tis Km s běžnou údržbou po cca 5tis.Nějaké slabé místo se během té doby určitě zase objeví(těsnění,ložisko,kroužek),ale pohyblivé části,blok a hlava by měli vydržet. Na brzdu jedu proto,aby se naprogramovala řídící jednotka,takže ve stávající verzi motor ještě nejezdil,pár set kilometrů najede v záběhovém režimu na brzdě víceméně z tradice,než se začne do ruda vytáčet. Jinak první motory vydrželi jen pár tisíc km,zčásti díky mé neznalosti,zčásti díky chybám mechanické práce.Za ty dva roky vývoje jsme se ale posunuli o pěkný kus dopředu a když se ohlédnu na spouštˇ,kterou jsem za sebou zanechal v podobě několika bloků (4),sad pístů (4),hlav a dalších dílů,tak si říkám,že jsem tehdy opravdu otevřel pandořinu skříňku. Právě ale výdrž motoru byla klíčový cíl,protože postavit vysokovýkonný motor na pár tisíc km už dnes není problém ani u nás. Doufám a předpokládám,že se to podařilo,i když některé technologicé finesy bude muset prověřit až praxe.
Co ale teď již vím,že bude muset projít důkladnější přestavbou budou ještě netknuté části převodovky.
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz

CAD

Příspěvek od CAD »

Myslím,že jednodušší a hlavně levnější je vzít přirozenej turbomotor a auto s RWD/AWD

Plne souhlasim s timto nazorem. Myslim, ze cena teto stavby neni primo umerna vysledku. Ten motor to stejne dlouho nevydrzi, protoze se snazis "nalepit" turbo na typ motoru kterej na to neni stavenej.

Je to muj osobni nazor. Nikomu ho nevnucuju. Vim, ze se to da s vetsima upravama udelat a doufam, ze me tu hned nekteri z vas neukamenujou .....jak je tu obcas zvykem

MattiK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MattiK »

MarAt píše:
MattiK píše:kolik mas najezdeno s turbem???

Uplně nevím,jak si mám tvou otázku vyložit,ale zřejmě ses chtěl zeptat na to,kolik ten motor s tím turbem vydrží.
Měl by být na každodenní ježdění,ale vzhledem k tomu,že s ním chci jezdit i sprinty a okruhy,tak nepočítám,že víc než 100tis Km s běžnou údržbou po cca 5tis.Nějaké slabé místo se během té doby určitě zase objeví(těsnění,ložisko,kroužek),ale pohyblivé části,blok a hlava by měli vydržet. Na brzdu jedu proto,aby se naprogramovala řídící jednotka,takže ve stávající verzi motor ještě nejezdil,pár set kilometrů najede v záběhovém režimu na brzdě víceméně z tradice,než se začne do ruda vytáčet. Jinak první motory vydrželi jen pár tisíc km,zčásti díky mé neznalosti,zčásti díky chybám mechanické práce.Za ty dva roky vývoje jsme se ale posunuli o pěkný kus dopředu a když se ohlédnu na spouštˇ,kterou jsem za sebou zanechal v podobě několika bloků (4),sad pístů (4),hlav a dalších dílů,tak si říkám,že jsem tehdy opravdu otevřel pandořinu skříňku. Právě ale výdrž motoru byla klíčový cíl,protože postavit vysokovýkonný motor na pár tisíc km už dnes není problém ani u nás. Doufám a předpokládám,že se to podařilo,i když některé technologicé finesy bude muset prověřit až praxe.
Co ale teď již vím,že bude muset projít důkladnější přestavbou budou ještě netknuté části převodovky.
ne ne, ptal sem se na to kolik ma motor najezdeno s namontovanym turbem, ale ted uz je mi to jasny....

Heini

Japonec

Příspěvek od Heini »

Tak jestli mohu takhle to řeším já.
Obrázek

kentoya

Příspěvek od kentoya »

a já mám turbíčko, špičkovej stav garret t25 za cca 9t
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

Odpovědět

Zpět na „Honda Club & Japan Cars“