"Xenony" ???

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
Hans231
Kontaktovat uživatele:

"Xenony" ???

Příspěvek od Hans231 »

narazil jsem na tyhle zarovky...mate s tim nekdo zkusenosti? nevim jestli se to tu uz probiralo,ale ja to nenasel...
Kvalita myslim asi nic moc....a co policie na to?
libi/nelibi se vam to?
dik za odpovedi

http://www.aukro.cz/showcat.php?id=8500

http://www.aukro.cz/show_item.php?item=96046467
BMW 535i

provocation
Kontaktovat uživatele:

Re: "Xenony" ???

Příspěvek od provocation »

za tyhle penize o tom taky premejslim, ale aby to pak nesvitilo uplne na h... :roll:

Lukáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukáš »

Ty 100W vám vydržejí tak den.. jako svíít to pěkně,ale parabola a elektrika dostává na prdel.. Raději ušetřete na reál xenony 8) 8)
Scooter Yamaha aerox 50ccm : momentálně 16Hp a Vmax 130 dle brzdy... :alien:

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

pokud se nepletu tak ty žárovky jsou plněný xenonovym plynem, ale to neznamená že svítí jako xenony. světlo je bílo-modrý, ale to je tak jedinný.

Laky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laky »

T-O-M: jj ma pravdu, je to pekny svetlo sviti vic ale xenon je xenon.

Nicmene prodavaj se HIDovi prestavby, ktery sou normalne se starterama a je to klasicka vybojka. A da se to poridit i levne. A videl sem to nekolikrat svitit a je to pecka.

Lukas: ja mam 100 klopeny a 130 dalku mam je rok na fabii. Zatim ok. Pudu ale do HIDovi prestavby v kombinaci s novejma cockovejma svetlama.
Fabia=68kW 1.4 16V@engine by Seat // Renault Laguna II r.v. 2004 110kW/150PS/320Nm
http://www.xparfemy.cz
http://www.xhardware.cz
http://www.xparby.cz

Laky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laky »

Hans231: bejt tebou bych to nebral sou to naky smecka a praknou ti mnohem driv, kdyz chces bejt absolutne ohleduplnej kup naky zarovky Phlilips co delaj treba +50% svitivost bili nebo modry svetlo a pokud chces vykonejsi tak doporucim Elta s tima mam dobrou zkusenost.

www.cartechgroup.cz Marek tam mam na sklade primo dost druhu takze si kazdej vybere.
Fabia=68kW 1.4 16V@engine by Seat // Renault Laguna II r.v. 2004 110kW/150PS/320Nm
http://www.xparfemy.cz
http://www.xhardware.cz
http://www.xparby.cz

provocation
Kontaktovat uživatele:

Lukáš píše:Ty 100W vám vydržejí tak den.. jako svíít to pěkně,ale parabola a elektrika dostává na prdel.. Raději ušetřete na reál xenony 8) 8)
to sou ale 60W/55W ;)

Cosworth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cosworth »

budou uplne knicemu za tak maly prachy

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

hehe ty ted kupoval kamoš, svítěj dobře, sem zvědavej jak dlouho vydržej.. podobny žarovky mi v autě vydržely tak 2 měsíce
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

provocation
Kontaktovat uživatele:

Fazeey píše:hehe ty ted kupoval kamoš, svítěj dobře, sem zvědavej jak dlouho vydržej.. podobny žarovky mi v autě vydržely tak 2 měsíce
hod foto fazeli ;)

Stingr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stingr »

Já takové žárovky mám 60W/55W a svítí krásně bíle 8) nestěžuju si :D

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

Ty 55W by treba mohly chvili by treba mohli chvili vydrzet...
Za 150káčé by to mhla byt dobra sranda, a kdyz se nebudou libit tak je hodim do pryc
BMW 535i

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

provocation píše:
Fazeey píše:hehe ty ted kupoval kamoš, svítěj dobře, sem zvědavej jak dlouho vydržej.. podobny žarovky mi v autě vydržely tak 2 měsíce
hod foto fazeli ;)
jj jsou to mrdky, měl jsem toto, taky tak 2 měsíce a pak se rozskočili :lol:

http://www.panda-tuning.com/pictures/my ... 04_006.jpg
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

Stingr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stingr »

Já už je mám asi půl roku, svítím celý den a vpohodě! 8)

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

toitoi píše:
provocation píše:
hod foto fazeli ;)
jj jsou to mrdky, měl jsem toto, taky tak 2 měsíce a pak se rozskočili :lol:

http://www.panda-tuning.com/pictures/my ... 04_006.jpg
piče zajebáný forpsi, tu adresu musíte nakopčit do záhlaví prohížeče a pak to půjde 8)
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

Lukáš píše:Ty 100W vám vydržejí tak den.. jako svíít to pěkně,ale parabola a elektrika dostává na prdel.. Raději ušetřete na reál xenony 8) 8)
Elektrice je 100W žárovka šumák a já mám třeba světlo skleněný a ne plastový jako nový auto takže i parabole je to šumák :-).
Brácha jezdí na 100W žárovky s Meganem jakou dobu a žádnej problém.
Tady u těch žárovek plněných xenon plynem je akorát docíleno jiný barvy světla. Nic víc, nic míň. Souhrně vzato, je to k ničemu - resp. maximálně na efekt.

Souhlasím s tebou ale že xenony jsou prostě xenony!
http://fimosperky.cz - obchod s ručně vyráběným zbožím :)

FD_Ondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FD_Ondra »

Mě podonbý žárovky kupovaný asi za 200 na někde pumpě ydržely při celodenním svícení bez problémů asi rok, skapaly ž při 110ti do stromu :lol: :lol:
Renault Clio '99 RSi | "Cléopatre" :evil:
Renault Laguna II 1.8i 16V | manželčin rodinný kočár :)

FD-CustomStyle.cz - Elektronický Obchod

FD_Ondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FD_Ondra »

Georgeos píše:Tady u těch žárovek plněných xenon plynem je akorát docíleno jiný barvy světla. Nic víc, nic míň. Souhrně vzato, je to k ničemu - resp. maximálně na efekt.
S poslední větou souhlas, ale musím říct, že se mi teda s těma xenonem plněnejma žárovkama jezdilo o moc líp než s klasickejma "žluťáskama"... Holt někomu vyhovuje žlutý světlo, někomu bílý...

btw. kde se obvykle vyskytuješ s těma 100W žárovkama? Abych se ti buď vyhybal nebo si vzal něco na vymlácení světel :lol: 100W do normálního provozu nepatří! :nono:
Renault Clio '99 RSi | "Cléopatre" :evil:
Renault Laguna II 1.8i 16V | manželčin rodinný kočár :)

FD-CustomStyle.cz - Elektronický Obchod

M&R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M&R »

Já mám tyhle žárovky v H7 na astře už dva roky. Asi ne přímo od tohodle výrobce, taková zlatá krabička to byla, ale prostě obyč žárovka naplněná xenonovým plynem. Dopručil mi je kamarád v abituning. A svítěj skvěle, není nejmenší problém. Řekkl bych že i dávaj tak o 30% víc světla. Jasný, xenon s výbojkou to není, ale tohle je za málo peněz hodně muziky :D :D :D
Dyž nende o život, tož ta to de o ....

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

FD_Ondra píše:
Georgeos píše:Tady u těch žárovek plněných xenon plynem je akorát docíleno jiný barvy světla. Nic víc, nic míň. Souhrně vzato, je to k ničemu - resp. maximálně na efekt.

btw. kde se obvykle vyskytuješ s těma 100W žárovkama? :
Já jsem snad psal že je mám ??
http://fimosperky.cz - obchod s ručně vyráběným zbožím :)

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolek »

Já je mam taky 80W/100W a jsem spokojen. Mam je ale zatim pouze 2 měsíce
Fáčko taky dobrý :roll:

Prodej a servis čtyřkolek - www.access-motor.cz
- www.aspauto.cz

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

M&R píše:Já mám tyhle žárovky v H7 na astře už dva roky. Asi ne přímo od tohodle výrobce, taková zlatá krabička to byla, ale prostě obyč žárovka naplněná xenonovým plynem. Dopručil mi je kamarád v abituning. A svítěj skvěle, není nejmenší problém. Řekkl bych že i dávaj tak o 30% víc světla. Jasný, xenon s výbojkou to není, ale tohle je za málo peněz hodně muziky :D :D :D
dáš odkaz a cenu? to bych možná koupil dočasně, než našetřím na xenony 8)

Cjoctavian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cjoctavian »

Prestavba halogénového svetlometu na xenónový je napriek použitiu prestavbových kitov s certifikátom TUV nelegálna nielen u nás, ale aj v celej EU. Každý svetlomet je homologizovaný – t.j. jeho použitie je legálne – iba pri použití svetelného zdroja, s ktorým bol schválený. To znamená, že ak niekto použije xenónovú výbojku v svetlomete, ktorý bol originálne vybavený halogénovou žiarovkou, vykonal nelegálnu úpravu (takisto aj naopak, ale kto by to robil...). Jednou z možností je vymeniť celý svetlomet za taký, ktorý bol homologizovaný na prevádzku s xenónovou výbojkou. Takáto výmena je legálna za podmienky, že na vozidle sú namontované ostrekovače svetlometov a automatické gyroskopické nastavovanie sklonu svetlometov. To sa však montuje iba na vozidlá od výroby vybavené výbojkovými svetlometmi a jeho dodatočná montáž nie je najjednoduchšia a ani najlacnejšia.

Každý svetlomet je označený na viditeľnom mieste (najčastejšie na rozptylovom skle) homologizačnou značkou E4 alebo e4 v krúžku a následným číselným kódom. Tento číselný kód je odlišný pre svetlomety s halogénovými žiarovkami a pre svetlomety s xenónovými výbojkami. Na základe tohto kódu je možné identifikovať, o aký typ svetlometu ide. Policajt na ceste to určite kontrolovať nebude, pravdepodobne to neskontroluje ani technik na STK-čke. Šikovnejší policajt alebo technik STK zistí nelegálnu prestavbu jednoducho: prítomnosťou gombíka na reguláciu sklonu svetlometov na palubnej doske. Autá s xenónovými výbojkami a automatickou reguláciou sklonu ho nemajú – je to nevyvrátiteľný dôkaz končiaci zadržaním technického preukazu. Ak na to prídu napr. rakúski policajti, následky môžu byť aj horšie.

Veľký problém nastáva, pokiaľ dôjde k nehode, kde bude musieť poisťovňa vyplatiť vyššie poistné plnenie, prípadne pri nej dôjde k zraneniu, alebo nebodaj usmrteniu osôb. Je viac ako isté, že odborníci z poisťovne budú hľadať aj najmenší detail – počínajúc rozmermi pneumatík a diskov až po homologizačné čísla na svetlometoch a žiarovkách – len aby našli niečo, čo je proti predpisom a na základe čoho nebudú musieť vyplatiť poistné plnenie (sú na vysokej odbornej úrovni a sú za to dobre platení). Ak poisťovňa preukáže použitie nehomologizovaných komponentov, majiteľ tohto vozidla má problém. V prípade prestavby halogénových svetlometov na xenónové stačí, aby druhý účastník nehody vyhlásil, že ho toto vozidlo oslnilo. Vtedy, bez ohľadu na priebeh nehody, poisťovňa odmietne uhradiť škodu a plnú škodu je povinný uhradiť ten, kto mal v čase nehody namontované nehomologizované komponenty (toto hrozí napr. aj pri použití iného rozmeru pneumatík či diskov, ako je uvedené v technickom preukaze). Ak by bol k posúdeniu nehody privolaný aj súdny znalec, nepomôže mu už nič.

Cjoctavian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cjoctavian »

tolko k prestavbam halogenov na xenony...jedine ab werk :lol:
inac celkom dobre skusenosti s Osram Silverstar + 50%

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

Cjoctavian píše:Prestavba halogénového svetlometu na xenónový je napriek použitiu prestavbových kitov s certifikátom TUV nelegálna nielen u nás, ale aj v celej EU. Každý svetlomet je homologizovaný – t.j. jeho použitie je legálne – iba pri použití svetelného zdroja, s ktorým bol schválený. To znamená, že ak niekto použije xenónovú výbojku v svetlomete, ktorý bol originálne vybavený halogénovou žiarovkou, vykonal nelegálnu úpravu (takisto aj naopak, ale kto by to robil...). Jednou z možností je vymeniť celý svetlomet za taký, ktorý bol homologizovaný na prevádzku s xenónovou výbojkou. Takáto výmena je legálna za podmienky, že na vozidle sú namontované ostrekovače svetlometov a automatické gyroskopické nastavovanie sklonu svetlometov. To sa však montuje iba na vozidlá od výroby vybavené výbojkovými svetlometmi a jeho dodatočná montáž nie je najjednoduchšia a ani najlacnejšia.

Každý svetlomet je označený na viditeľnom mieste (najčastejšie na rozptylovom skle) homologizačnou značkou E4 alebo e4 v krúžku a následným číselným kódom. Tento číselný kód je odlišný pre svetlomety s halogénovými žiarovkami a pre svetlomety s xenónovými výbojkami. Na základe tohto kódu je možné identifikovať, o aký typ svetlometu ide. Policajt na ceste to určite kontrolovať nebude, pravdepodobne to neskontroluje ani technik na STK-čke. Šikovnejší policajt alebo technik STK zistí nelegálnu prestavbu jednoducho: prítomnosťou gombíka na reguláciu sklonu svetlometov na palubnej doske. Autá s xenónovými výbojkami a automatickou reguláciou sklonu ho nemajú – je to nevyvrátiteľný dôkaz končiaci zadržaním technického preukazu. Ak na to prídu napr. rakúski policajti, následky môžu byť aj horšie.

Veľký problém nastáva, pokiaľ dôjde k nehode, kde bude musieť poisťovňa vyplatiť vyššie poistné plnenie, prípadne pri nej dôjde k zraneniu, alebo nebodaj usmrteniu osôb. Je viac ako isté, že odborníci z poisťovne budú hľadať aj najmenší detail – počínajúc rozmermi pneumatík a diskov až po homologizačné čísla na svetlometoch a žiarovkách – len aby našli niečo, čo je proti predpisom a na základe čoho nebudú musieť vyplatiť poistné plnenie (sú na vysokej odbornej úrovni a sú za to dobre platení). Ak poisťovňa preukáže použitie nehomologizovaných komponentov, majiteľ tohto vozidla má problém. V prípade prestavby halogénových svetlometov na xenónové stačí, aby druhý účastník nehody vyhlásil, že ho toto vozidlo oslnilo. Vtedy, bez ohľadu na priebeh nehody, poisťovňa odmietne uhradiť škodu a plnú škodu je povinný uhradiť ten, kto mal v čase nehody namontované nehomologizované komponenty (toto hrozí napr. aj pri použití iného rozmeru pneumatík či diskov, ako je uvedené v technickom preukaze). Ak by bol k posúdeniu nehody privolaný aj súdny znalec, nepomôže mu už nič.
a víš co? já myslím že na to tady každej sere, btw ty čudlíky na sklápění světel mám taky, stačilo by přelakovat nebo jen zbrousit tu část palubky na kterým je symbol kterej značí co ten čudlík dělá, a nikdo nic nepozná :lol:

M&R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M&R »

toitoi píše:
dáš odkaz a cenu? to bych možná koupil dočasně, než našetřím na xenony 8)
http://www.abituning.cz/info.obecne.php

Žárovky v H7 stály cca 800,- + k tomu asi 200,- modře tónovaný parkovačky, aby byla celá parabola světla modře nasvícená. A hned mi je tam zadarmiko i nacvakali, abych s tí neměl starosti a nechmátl si na sklo. Jsou na to ještě choulostivější než klasika. Dálkový jsem nechal normální. Tam si myslím nejsou potřeba, na těch se zase až tak často nejezdí. Jo a nejhezčí na těch žárovkách je, že mají 2 roky záruku a v pohodě je prý při prasknutí dříve vymění. Výrobce si ručí za kvalitu. A je fakt, že na nich dva roky jezdím a pohoda. :)
Dyž nende o život, tož ta to de o ....

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“