Komp nenabíhá POMOC!

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Ritchma
Moderátor

Komp nenabíhá POMOC!

Příspěvek od Ritchma »

Situace je taková - pár dní nainstalovaný widle. Vše naprosto Ok. Vypnu komp druhej den zapnu a nenabíhali. Po obrazovce kde běhá ten modrej nebo zelenej proužek a obrázek windows a restart, nouzák taky po chvíli restart, ani nenaběh. Reinstal windows, naběhli v pohodě. Neměl sem cd od základní desky takže sem pro něj jel a když sem se vrátil a komp zapnul už se ani nezapnul monitor. Prostě komp běží, ale monitor ne. Monitor je jinak Ok, zkoušel sem hned na jinym kompu. Zdroj sem zkoušel taky jinej ale přišel mi dost slabej asi jenom 200w ten co sem zkoušel. Měl sem tam jenom disk 3ghz procík, grafiku x600xt a nic, zkoušel sem ramky a nic. Předtim mi přišlo že tam něco trošku smrdí, ale opravdu nevim čim to může být. Neni nějaká metoda jak to zjistit kromě zkoušení? Nemam u koho kde zkoušet jiný komponenty. Nevim případně kam to v Praze 4,5 dát nebo jak to vyřešit. Komponenty by měly bejt všechy v záruce ještě, ale každej zvlášť, takže bych případně potřeboval zjistit co je KO
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

rozumik

Příspěvek od rozumik »

nebo usmazeny CPU.. zkus resetnout bios.
CA18DET inside Obrázek

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Bios resetnu tim že vyndám baterku a odpojim komp na cca 30s ? Jestli jo tak to sem zkoušel
Function > Form

rozumik

Příspěvek od rozumik »

mrkni do manualu, vetsinou se prehazuje jumper.
Naposledy upravil(a) rozumik dne 14 črc 2006 20:11, celkem upraveno 1 x.
CA18DET inside Obrázek

Ritchma
Moderátor

Re: Komp nenabíhá POMOC!

Příspěvek od Ritchma »

L.A.M.A. píše:rika se cca 20 minut, protoze to ma malou spotrebu atd. jeslti mas manual k desce tak tam je nekde Reset Jumper jsou to tri koliky vedle sebe a dva jsou spojeny jumperem, tak ten prendas do druhe pozice a zase vratis...
Ok, tak to zkusim až budu doma, ale manuál asi nemam, teda mam, ale nevim kde :oops:
Function > Form

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

L.A.M.A. píše:tak net a stranky vyrobce...
Jj už hledám
Function > Form

BlackHole

Příspěvek od BlackHole »

Ten reset jumper je většinou blízko u baterky. Anebo ji prachsprostě vyndat...
Mazda3 2.0i 150PS/6000ot. & 187Nm/4500 ot.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

to by mohlo bejt clr_cmos ne? Jinak sem čet že deset minut tu baterku z desky a nebo propojit něčim na míň než minutu ty póly, ale to se mi nechce, ještě bych něco zkurvil. Zkusim ten clr_cmos a nebo tu baterku na deset minutek vytáhnout
Function > Form

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Reset biosu ti pomuze jenom tehdy pokud jsi v nem neco nastavoval. Mas poradne usazenou grafickou kartu ve slotu? Ale spis to vypada na zakladni desku podle toho restartu.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Alfoun píše:Reset biosu ti pomuze jenom tehdy pokud jsi v nem neco nastavoval. Mas poradne usazenou grafickou kartu ve slotu? Ale spis to vypada na zakladni desku podle toho restartu.
Mam tam grafárnu dobře usazneou, několikrát sem to kontroloval i sem jí vyndal a zandal. Nic sem tam nenastavoval, teda jo ale od tý doby to nějakou dobu chodilo bez problémů. Já to taky vidim na základní desku, ale nechce se mi jí dávat do reklamace když to neni 100% a nevim jak to zjistit, nechci platit neoprávněnou reklamaci
Function > Form

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Chtelo by si od nekoho tu zakladni desku pujcit,ale je mi jasny ze ti ji jen tak nekdo nesveri. Zakladni desku nemas jak vyzkouset jestli je dobra nebo ne. Jedine ji odnest tam kdes to koupil a at to zkusi oni(tedy pokud to nemas z velkoobchodu) :?:
Add neni nahodou ta deska od Asusu?

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

U přítelkyně dělal podobnou neplechu disk. Taky widle z ničeho nic krachly a už nechtěly naběhnout. Vždycky se to restartlo i při pokusu o nouzový režim. Nakonec jsem zjistil, že je vadný disk (Samsung 160GB SATA).

Moje rada: vyzkoušet disk v jiném PC. Já jsem to udělal a ani tam windowsy nenaběhly, přestože jsem bootoval z jiného disku a tenhle byl připojený jenom jako slave. Hodil jsem to na diagnostiku, ta mi zahlásila mi chybu ve S.M.A.R.T. :roll:

Ale pokud nefunguje ani monitor, pak bych se zaměřil na grafiku a desku 8)

gloom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gloom »

Co máš za MB? Určitě má nějaké indikační ledky, které by Ti měly ukázat, kde je chyba. Jinak si taky myslím, že chyba bude v grafice.
Alfa Romeo 145 1.6TwinSpark 88kw

pokorneo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pokorneo »

zkus postupně vyndat všechni periferie co máš v PCI nedávno jsem si odprásknul TV kartu a pak mi to dělalo že win nabíhali a pak hodili modrou smrt a restart ...tak jsem postupne vyndaval az to nabehlo a bylo to TV kartou a tak jsem ji zahodil a je klid ..:)

nejaka z periferii ma problem a tak ti to nepropusti dal ...pac wokna nemuzou priradit IRQ a hw nekomunikuje tak hodej res ...
Pravé tajemství života je hledání dokonalého auta .

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Je to gigabyte 8I915P duo pro nebo tak nějak. Nerozsvítí se ani nic na klávesnici a diskem by to být nemělo, je fungl novej, ale i kdyby byl KO mělo by to přece naběhnout i bez disku někam ne? Minimálně by se rozsvítil monitor ne? Ledky nevim no a nevim jak teda poznám jestli je KO deska nebo grafárna, oboje velkoobchod
Function > Form

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

zjistí mi nějakej servis kompů jenom co je KO? Aniž by u toho měli můj disk? Nechci jim ho dát mam tam věci který fakt nikdo vidět nemusí :lol: Ale zárovneň aby nic neopravovali jenom se na to podívali a zjistili co je KO abych to reklamoval. nebo nevíte o něčem ? P4 spořilov, chodov a okolí, popř. P5 stodůlky a okolí :)
Function > Form

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Nic nezjistis bez toho abys to zkusil v jinym PC. Pokud ti pujde disk i grafika ne jinym PC tak je to the motherboard.
P.S. Pokud ti nic nesviti tak ti asi nejde doma proud ne :?: :lol:

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Alfoun píše:Nic nezjistis bez toho abys to zkusil v jinym PC. Pokud ti pujde disk i grafika ne jinym PC tak je to the motherboard.
P.S. Pokud ti nic nesviti tak ti asi nejde doma proud ne :?: :lol:
A větrák běží jen tak z prdele :lol: Musim teda sehnat někoho kdo má stejnej slot na grafárnu a zkusim to
Function > Form

KEFIR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEFIR »

Dalsi radu nez co pasla je vyzkousej si zapnout rezim VGA (pro startu zackejF8) ale nepredpokladam ze by to melo valneho uspechu kdyz se ti restaqrti i nouzovy rezim.Muzes jeste skusit inovovat system ...tek by sii nemel prijit o zadna data XP nastavi ty zakladni drivery.

Na desce nejsou nejake viditelne znaky ? (vytekle kondenzatory)
Muzes skusite nejakou live distribuci (zjistiss zda mas vadnej disk nebo ne) - Bartpe,nopix,danix

Nahod uplne cisty comp (vyhod vse co nepotrebujes nech tam jen disk+grafiku) mozna to dela nejsky HW.

Teplote ?

GL
"Aha" řekl ježek a slezl s kartáče

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Začal bych laborovat jako první asi se zdrojem, byť má 200W a ty tam relativně nic nemáš, spíš záleží na tom jaké proudy je ten zdroj schopný dodávat v 12V větvi, jsou 200W s 8A a taky s 16A a tam je to pak fest poznat.Je dost možné, že nestíhá napájet grafiku a proto se ti nerožne monitor ;-) Ale je to jen hádání.
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

iwi píše:Začal bych laborovat jako první asi se zdrojem, byť má 200W a ty tam relativně nic nemáš, spíš záleží na tom jaké proudy je ten zdroj schopný dodávat v 12V větvi, jsou 200W s 8A a taky s 16A a tam je to pak fest poznat.Je dost možné, že nestíhá napájet grafiku a proto se ti nerožne monitor ;-) Ale je to jen hádání.
Ten druhej zdroj je divnej, ale utáhne dvě mechaniky, 3,0ghz, grafárnu nějakou průměrnou, mechaniku, usb myš a bez problémů, můj naběhne, ale monitor se nezapne. F8 mi bude na prd protože se prostě nezapne monitor.
Function > Form

Jurry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

to Ritchma: koukni na desku na kondenzátory (takový ty válečky) jestli nemají nafouknutý hlavičky. Jinak, když si zkoušel zdroj a stejně to nepomohlo, tak už jen grafika nebo MB.
www.decent-tuning-bys.wz.cz
Citroën Saxo 1,5D, 42kW(58ps) 5D :)

xenony HID H4 8000K, Rádio Panasonic CQ-C7305N,Powerbass BK5, Impulse WU-4600, sub MacAudio 150W RMS, Alessio SanRemo

Bleez

Příspěvek od Bleez »

V bedne mas nejaky pipatko? Kdyz pocitac startuje, tak to nejak pipa? Zkus odpojit uplne vsechno, mechaniky, disk, pameti, grafuli a jiny karty. Zapni to a melo by to pipanim hlasit nejakou chybu. Zkus tam vrazit pameti a zanova zapnout. Pak ta tam dej grafuli a zase zkus atd. Kdyz se po nainstalovani komponenty pipani zmeni, tak muzes pokracovat, kdyz ne, tak si nasel zakopanyho pudla, komponantu co dela problem zkus vymenit. Jestli to vubec nepipa a nebo i fukncni komponenta nejde, tak je to deskou..
Lancia Kappa 2.0T V5 20V 220 koniku
www.lanciaklub.cz

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“