Felda a snížení...

Nápravy, podvozky, snižování, brzdy, řízení - vše kolem náprav a brzd

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Dejwis
Kontaktovat uživatele:

Felda a snížení...

Příspěvek od Dejwis »

Ahoj všem, mám delší dobu Felicii. Dělám na ní pár věcí, něco už mám a něco budu dělat, ted jsem tak přemýšlel o snížení, potkal jsem kámoše, viděl Feldu, a říkal že by se jí hodilo snížit, to jsem taky věděl, tak se ptám: co je nejlepší a nejrychlejší a nejjednodušší na snížení Feldy? Tak o 5cm? Hodit nějakej link na pružiny nebo nějaké tipy co kdo máte.... Díky

:wink:

A ještě jeden dotázek: je lepší dát místo středového tlumiče jen trubku nebo rezonátor?

Dejf
Felicia 1.3 limited tuning

GReddy

Re: Felda a snížení...

Příspěvek od GReddy »

Dejwis píše:Ahoj všem, mám delší dobu Felicii. Dělám na ní pár věcí, něco už mám a něco budu dělat, ted jsem tak přemýšlel o snížení, potkal jsem kámoše, viděl Feldu, a říkal že by se jí hodilo snížit, to jsem taky věděl, tak se ptám: co je nejlepší a nejrychlejší a nejjednodušší na snížení Feldy? Tak o 5cm? Hodit nějakej link na pružiny nebo nějaké tipy co kdo máte.... Díky

A ještě jeden dotázek: je lepší dát místo středového tlumiče jen trubku nebo rezonátor?

Dejf
tak nejlevnejsi asi pruziny kamos davaj na svoji H&R tusim.jinak urcite trubka...ale to je podle kazdyho vkusu ja nemam rad kdyz auto rve jak blazen...trubka ten zvuk lehce zduni

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

pokud snížit feldu tak jedině HPčkama...rada nad zalato..věř mi. Já koupil HP&Sporting za 12 000,- přímo od výrobce. Podvozek kde si seřizuješ výšku pružiny tudíš i výšku snížení.

jinak co se týče úpravy motoru,sání a výfuku:
Bylo by dobrý napsat co máš za motorizaci, v jakým stavu je atd atd...
VW PASSAT B5

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

GReddy píše:
Dejwis píše:Ahoj všem, mám delší dobu Felicii. Dělám na ní pár věcí, něco už mám a něco budu dělat, ted jsem tak přemýšlel o snížení, potkal jsem kámoše, viděl Feldu, a říkal že by se jí hodilo snížit, to jsem taky věděl, tak se ptám: co je nejlepší a nejrychlejší a nejjednodušší na snížení Feldy? Tak o 5cm? Hodit nějakej link na pružiny nebo nějaké tipy co kdo máte.... Díky

Dejf
tak nejlevnejsi asi pruziny kamos davaj na svoji H&R tusim.jinak urcite trubka...ale to je podle kazdyho vkusu ja nemam rad kdyz auto rve jak blazen...trubka ten zvuk lehce zduni
:roll: :smich:
VW PASSAT B5

GReddy

Příspěvek od GReddy »

Fiesta píše:
GReddy píše:

Dejf
?? co mas ty sportovce? :D ja akorat rikam ze rezonator je picovina pac pak to auto rve jak kdyby melo 200 koni a pritom to tak neni...trubka misto tlumice je dobra v tom ze auto v malych otackach nerve jak ja nevim co a zaroven ma prijemnej zvuk(jakoze autor chce asi prijemnej zvuk) tak nevim co mas za problem

Dejwis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejwis »

Díky všem, no motorově jí mám v pohodě (88000km), je to 1.3 Bosch, chci tam dát filtr Green, ale myslim že lepší jak pro vzhled a učel je vyvést filtr jako to je u 1.6Mpi, tedy před nárazník. Výfuk mám zatím normál : parohy, katík, střední tlumič a na konci sportovní tlumič (akorát pěknej zvuk, když je zahřátej krásně zvučí, při podřazování si jakoby postřeluje ) - když dám místo středového ten rezonátor, bude zvuk hlasitější a jakoby víc výrazný? Zatím díky, pak se zeptám dále 8)

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

GReddy píše:
Fiesta píše:
GReddy píše: tak nejlevnejsi asi pruziny kamos davaj na svoji H&R tusim.jinak urcite trubka...ale to je podle kazdyho vkusu ja nemam rad kdyz auto rve jak blazen...trubka ten zvuk lehce zduni
?? co mas ty sportovce? :D ja akorat rikam ze rezonator je picovina pac pak to auto rve jak kdyby melo 200 koni a pritom to tak neni...trubka misto tlumice je dobra v tom ze auto v malych otackach nerve jak ja nevim co a zaroven ma prijemnej zvuk(jakoze autor chce asi prijemnej zvuk) tak nevim co mas za problem
tak ja teda nevim, ale kdyz sem mel nove udelanej vejfuck a moc to rvalo tak sem tam prave misto trubky dal doprostred pruchozi stredovej tlumic(rezonator) a auto vyrazne ztichlo v celim spektru otacek, z cehoz usuzuji, ze je to presne naopak nez si napsal :?:

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

taky mam zkušenosti s rezonatorem v tom smyslu, že auto ztichlo a zvuk je uhlazenější.. výkonově trubka rezonátor nepoznáš rozdíl... kor na feldě..to bych dal radši rezonátor místo katu a nasadil laděný svody..

GReddy

Příspěvek od GReddy »

tak ja feldu nemam jen tlumocim co s tim delal kamos...buhvi co tam ma..
ja tam rezonator mam ale je to nejakej smejd..zni to hrozne plechove a je to takovy..nevim jak to popsat..no rozhodne to neodpovida motoru takze to pude pryc a premejslim o kompletnim catu...lepsi nez se srat s tlumicema...a hlavne neni rezonator jako rezonator...vsechny vejfuky taky neznej stejne

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Mozna by mohl pomoct pan Felda ;)

kontakt:
http://www.live4ride.org/index.php?kam=clen&id=10
Live4Ride Syndicate

Dejwis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejwis »

Máte ještě někdo zkušenosti s rezonátorem, myslim kam ho teda dát :místo středového, katíku (pokud to nebude zlobit pak bna voze) nebo vůbec a dát tam trubku místo středáku? :? - jinak další věc: nevíte kde někde v Praze dělaj pískování kol? Potřebuju sundat z litáku bílou barvu, tzn. až na stříbrnou? A co ten filtr? stačí green nebo předělat napojení a vyvézt to až pod světlo 8)

Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

Fiesta píše:pokud snížit feldu tak jedině HPčkama...rada nad zalato..věř mi. Já koupil HP&Sporting za 12 000,- přímo od výrobce. Podvozek kde si seřizuješ výšku pružiny tudíš i výšku snížení.

jinak co se týče úpravy motoru,sání a výfuku:
Bylo by dobrý napsat co máš za motorizaci, v jakým stavu je atd atd...
s tim podvozkem souhlas....na feldu HPčka 8) měl sem možnost povozit se přesně na čem píšeš, HPéčka + 15" kola a luxus
Grafický servis | www.georgerob-design.cz

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

Dejwis píše:Díky všem, no motorově jí mám v pohodě (88000km), je to 1.3 Bosch, chci tam dát filtr Green, ale myslim že lepší jak pro vzhled a učel je vyvést filtr jako to je u 1.6Mpi, tedy před nárazník. Výfuk mám zatím normál : parohy, katík, střední tlumič a na konci sportovní tlumič (akorát pěknej zvuk, když je zahřátej krásně zvučí, při podřazování si jakoby postřeluje ) - když dám místo středového ten rezonátor, bude zvuk hlasitější a jakoby víc výrazný? Zatím díky, pak se zeptám dále 8)
takže popořádku...

Nejlepší varianta na tvůj motor je filt přímo za klapku...žádný potrubí atd....klasika od Greenu či K&N

http://kandn.com/images/l/56-9049.jpg

Co se týče výfuku...existuje dokumentace kde je navržen celj komplet od svodů...nejlepší řešení cena-výkon. Zde ale záleží na stupni úpravy pohoné jednotky.
Sání si dokážeš vyleštit sám a věřím že i spasování nebude problém. Snížení hlavy je možné max do 1mm, víc již nevyhovuje ojnicím atd. vačka je taky určitý risk...ale pro tvůj případ bych volil nejvíc 280/280.
Samozřejmě odlehčení rotujících částí jako setrvák či kladek( dají se sehnat duralové).

tyto úpravy pokud budeš mít možnost vyndání motoru zvládne skoro každej aspoň trochu schopnej tech. myšlení.

Pokud budeš dávat HPčka tak bych ještě dodatečně upravil spodní ramena...podle dokumentace je vyztužit.

V neposlední řadě nenech nic náhodě a aspoń pár kaček vraž do brzd...kotouče tě vyjdou na necelý 2000,- a desky necelejch 600,-Samozřejmě se ceny liší podle toho od koho je budeš kupovat.
VW PASSAT B5

sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sotomaior »

V neposlední řadě nenech nic náhodě a aspoń pár kaček vraž do brzd...kotouče tě vyjdou na necelý 2000,- a desky necelejch 600,-Samozřejmě se ceny liší podle toho od koho je budeš kupovat.[/quote]

souhlas,co neubrzdis neukecas...mam ted komplet new brzdy,vcetne trubicek atd a brzdi to zakt na petniku...vse od OMP a kdyz na to clovek v nutnosti dupne sou za auti 4,205mm siroky smouhy...
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4

Dejwis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejwis »

Ahoj, dík za to poslání filtru od K&N, to se mi taky líbilo, jen jsem nevědl jestli to jde bez problému na každou Feldu. Jak probíhá instalace? Udělám si to sám? Díky moc a zatim

Butcho

Příspěvek od Butcho »

Dejf
Podvozek jedině HPsporting mám to na fávu,dal sem to o 8cm dolů a super.
FUCK AIRRIDE

Bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobas »

[quote="Dejwis"]A co je nejlepší a nejrychlejší a nejjednodušší na snížení Feldy? Tak o 5cm? Hodit nějakej link na pružiny nebo nějaké tipy co kdo máte.... Díky

Snížíš auto tím,že posuneš misky na tlumičích,do kterých se opírají pružiny.Nemusíš kupovat ani jiné tlumiče ani jiné pružiny.Pouze se musí tlumiče rozdělat (rozřírnout) odříznout misky,posunout dolů o x cm,zavařit a zároveň zrepasovat tlumiče a nastavit požadovanou tvrdost.Pokud někdo chcete,např. na feldu to dělám za 800,- Kč/ks.Volejte 607773768 Bob
Provádím repase tlumičů pérování www.opravy-tlumicu.com

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Butcho píše:

Dejf
O těch osm cenťáků to jde rovnou nebo se tam musej dodělávat další úchyty?
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Butcho

Příspěvek od Butcho »

Ritchma píše:
Butcho píše:

Dejf
O těch osm cenťáků to jde rovnou nebo se tam musej dodělávat další úchyty?
Na Hápéčkách je sistém snižování drážkamy, takže chceš si snížit auto? musíš si udělat další drážky nebo si nechat vytočit hlubší mysky.
FUCK AIRRIDE

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a brzdy“