Michani barev
Moderátor: Idaho
Michani barev
Mate s tim nekdo zkusenosi? Kdyz si dam namichat barvu, trefi se mi odstinem pokud mozno co nejbliz zbytku auta? Abych to nemel jak komediant, potrebuju prestriknout naraznik, kapotu, zrcatka a listy na dverich.
Slušný lakýra namíchá barvu podle odstínu uvedeného na štítku a pak jí "doladí" podle toho jak je auto vyšusovaný. Čím starší je původní lak tím je to horší. Když kápneš na umělce tak ti udělá z auta paskvil, kámoš má takhle auto tříbarevný, stříkali mu napřed předek a za rok zadek a ani jednou se netrefili do odstínu.Ideální je nechat si lak udělat i s prací a pokud se netrefí tak ihned reklamovat 

Aha, no tak to jsem tedy zvedav. Ja zatim nechci lakovat cely auto, to az nekdy casem po instalaci mlhovek, nejakejch decentnich spoileru pod narazniky a tak. Zatim to chci jen na opravy toho co je poskrabany a nebo se loupe. Takze barvu asi menit nebudu, je to tmave cervena metaliza, nevypada tak spatne.
P.S. nevite co je to za lak kterym jsou strikly hlinikovy kola? Myslim ten kryci bezbarvej.
P.S. nevite co je to za lak kterym jsou strikly hlinikovy kola? Myslim ten kryci bezbarvej.
P.S. nevite co je to za lak kterym jsou strikly hlinikovy kola? Myslim ten kryci bezbarvej.[/quote]
Ten originální je speciální bezbarvý lak vypalovaný v peci, jestli se prodává nějaká náhrada nevím, ale pokud ano tak nebude moc držet a bude se loupat. Možná by to šlo vzít lakem co se používá jako vrchní na metalízu. Já si budu asi nechávat dávat na kola vypalovanou práškovou barvu Komaxit, lakování vychází na cca 250,- za připravený (opískovaný nebo vylouhovaný) kolo
Ten originální je speciální bezbarvý lak vypalovaný v peci, jestli se prodává nějaká náhrada nevím, ale pokud ano tak nebude moc držet a bude se loupat. Možná by to šlo vzít lakem co se používá jako vrchní na metalízu. Já si budu asi nechávat dávat na kola vypalovanou práškovou barvu Komaxit, lakování vychází na cca 250,- za připravený (opískovaný nebo vylouhovaný) kolo

- Draslik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Michani barev
Namíchání barvy je strašně složitý!Paolo.n píše:Mate s tim nekdo zkusenosi? Kdyz si dam namichat barvu, trefi se mi odstinem pokud mozno co nejbliz zbytku auta? Abych to nemel jak komediant, potrebuju prestriknout naraznik, kapotu, zrcatka a listy na dverich.

Slusný lakýrové ti barvu namíchají hodně podobnou, buď podle štítku, nebo podle vzorníku barev, ale nemůžeš počítat s tím, že ta barva bude stejná!
Protože tu samou barvu nikdo nenamíchá!

Určitě tam bude třeba větší lesk, protože se stařím vozu stárne i barva!
Nejlepší je si to nechat namíchat podle čísla barvy na štítku a pak to třeba protáhnout mičkou!

Škoda Felicia 1.3 GLXi - 80 HP
-
- Kontaktovat uživatele:
Je ještě jeden problém pokud máš metalízu nebo perleť, tak už je to úplně katastrofa, protože i když se trefíš přeně do odstínu, tak na autě vyjde úplně jinak ....... Jedna barva ze stejné plechovky stříkaná rozdílnou pistolí a každá jiným tlakem, vyjde jiknak ... stačí dát vyšší tlak na pistoli a už se ti staví zrno jinak .. a taky dělá hodně to, jakou vrstvu laku dáš ... tím mu dáš i hloubku a tref se s hloubkou laku podle staréhoDraslik píše:Namíchání barvy je strašně složitý!Paolo.n píše:Mate s tim nekdo zkusenosi? Kdyz si dam namichat barvu, trefi se mi odstinem pokud mozno co nejbliz zbytku auta? Abych to nemel jak komediant, potrebuju prestriknout naraznik, kapotu, zrcatka a listy na dverich.![]()
Slusný lakýrové ti barvu namíchají hodně podobnou, buď podle štítku, nebo podle vzorníku barev, ale nemůžeš počítat s tím, že ta barva bude stejná!
Protože tu samou barvu nikdo nenamíchá!![]()
Určitě tam bude třeba větší lesk, protože se stařím vozu stárne i barva!
Nejlepší je si to nechat namíchat podle čísla barvy na štítku a pak to třeba protáhnout mičkou!Pak se ta barva hodně změní (protože ji kartáče rozškrábou)!

-
- Kontaktovat uživatele:
Dostřik je vždycky sázka do loterie, ale někdy se to podaří
Jedna dobrá rada: než si necháte auto dostříknout tak díly kolem lakované plochy vyleštěte do maxima. Proč? No když vám budou míchat barvu a přistavíte spinavé a matné auto tak je těžko určit jaký má být výsledný efekt a po dostříknutí je hned vidět jestli barva "sedí" se zbytkem auta. A ještě jedna věc - pokud už chcete svěřit lakování ať už dílu nebo celé káry, svěřte vše od kitování až po lak jednomu člověku (firmě) protože, když jeden kituje, druhý brousí, třetí lakuje a nakonec jsou v laku chyby (propadlý kit, začínající koroze, loupající se lak) nic nevyreklamujete, protože se budou vymlouvat jeden na druhého. Když to dělá jeden není se na koho vymluvit!

kluci poradte mi kde v Praze mi namicha barvu nekdo schopny a cenove rozumny?
nikdo nic? 

kdyz vyjdou penizky tak proc ne .... pokud to udela do tydne a auto mi zaschne do Bigumáca píše:nechame ji michnout tady v litvinove asi