Preji pekny den. Mam rok starou fabku 1,2HTP ve vybave ambiente. Koupil sem ji pro drahou polovicku aby mohla jezdit vpoho do prace.
Dneska sem potreboval hodne brzo na firmu a tak sem si vzla fabku. Napadlo u nas docela dost snehu a silnicare tu nepotkam. Pred firmou je kopec cca 500 metru dlouhej. Na zacatku to zacalo hodne klouzat , zaradil sem 2 a pomalu jel asi do 1/4 kopce. Potom to zacal o fest prokluzovat a ja se silou vule hrabal nahoru a kola obcas fest proklouzla. 2 zarazena otacky asi 3000.
Pred koncem kopce akustickej signal kouknu na palubku a sviti ABS, a kontrolka vykricniku v kolecku (zatazena rucni brzda, hladina brzdove kapaliny a copa ja vim co este). Zatazenou rucni brzdu sem nemel, teplota taky dobra. Dojel sem na firmu cca 300 metru a zacalo pipat nedostatek paliva, pak to zhaslo, nedostazek paliva zase asi 3x. Zaparkoval sem to a byl cejtit smrad spalene gumy ve vnitrku vozu. Tak sem vylezl ven optevrel kapotu a smrad tam byl cejtit taky.
Po vypnuti sem auto znovu nastartoval (10x) a zadna porucha uz tam nesvitila. Auto bylo pred 14 dnema na rocni prohlidce, kde sem vyplaznul 2,5 litru zato aby mi to auto neco vydrzelo.
Moje otazka zni, co s tim? porucha uz tam nesviti, ABS sem zkousel na snehu a funguje. Mam s tim zajet do servisu aby se mi na koukli (problem, pac to potrebuje draha polovicka na jezdeni do prace) a nebo mam pockat, az se tam ta porucha objevi znovu? Nikdy mi to neudelalo, je mozny, ze sem do oddelal jizdou do toho kopce?
Predem dekuji za odpoved
Fabia neustala jizdu na snehu do kopce
Moderátor: Idaho
gti
No občas se stává,že se na čidla ABS nacpe bordel a pak to blbne. Což ve tvém případě jak si hrabal do kopce by vysvětlovalo vše a to palivo by se taky dalo vysvětlit tím,že do kopce je auto nakloněné a tím je všechno palivo vzadu nádrže a budík pak ukazuje nesmysly to dělá téměř každé auto. Já myslím,že to bylo vše tou čočkou cos tomu dal. Ono to je fabie ne PATROL. 

VW golf II GT 1.8Turbo
Re: Fabia neustala jizdu na snehu do kopce
tak tak.. jednotka ABS to vyhodnoti jako chybu.. proste nacita rozdilne hodnoty otaceni kol a pak to dela takovou paseku... ale neni to nic neobvykleho...
delaji to vsechny koncernove auta...
delaji to vsechny koncernove auta...
AUDI TTS 2.0 TFSI S-Tronic Quattro (Stage 1: 320HP / 420Nm)
VW Jetta VI TSI
VW Golf VI TSI
Škoda Octavia 1.6 MPI
VW Jetta VI TSI
VW Golf VI TSI
Škoda Octavia 1.6 MPI
Re: Fabia neustala jizdu na snehu do kopce
ohledne te rucni brzdy,nemohl jsi ji mit primrzlou a tim padem pridrene zadni kola.To by mozna nasvecovalo tomu,ze jsi zacal mit problemy hned na zacatku kopce
Ahoj, jestli ta fabie byla fungl nová a ty si ji dal takovej čoud tak se nediv.. Ja sem taky projel tatikovo fabii fungl novou a smrdela a neprisel jsem od ceho a kontrolky taky porad neco rvali.. Pak to udelala jeste dvakrat a byl potom ppokoj. Nikde na nic neprisli.. Prej ze se to obcas tuto stane kdyz je to nove a neni zajete... 

Mazda MX 5 . 1.6, 110PS