shnilé prahy - prosím o radu

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
Jirka___

shnilé prahy - prosím o radu

Příspěvek od Jirka___ »

Čau.... Prosím vás chtěl jsem se zeptat jestli by šlo: Mam opel kadett a mam docela pohnilé prahy zespodu a mě napadlo jestli by se dalo odřezat ten stary prah teda jenom tu zhnilou půlku co je pod autem a tu dutinu vystříkat PU pěnou a potom to celé přelaminovat několikrát tak že by to bylo zalaminované přímo ke kastle.... Co si o tom myslíte???? Nemám možnost si sehnat plechové prahy a nemám zatím možnost pracovat s CO... Takže mě napadla tahle varianta.... Mám známého který dělá přímo z laminem a říkal že mají nějakou spciální pryskiřici která je přímo na kovy že by to šlo....

Pinky

Příspěvek od Pinky »

no a pak to prodej nekam hooodně daleko...

Jirka___

Příspěvek od Jirka___ »

Proč ???

Pinky

Příspěvek od Pinky »

montažní pěna nasákne vodu a pak je to ještě horší,za čas

Jirka___

Příspěvek od Jirka___ »

A co by se dalo místo toho použít??? A zalaminovat by to teda šlo??? Nebo se to dá udělat nějak jinak??? Kromě vaření nových???

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

jj, myslim, že se ti to auto nebude ani kroutit jako užovka..... :?:
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

Šíša

Příspěvek od Šíša »

Ad stavebni pena: kdyz uz, tak kup penu urcenou na studne, nepodleha plisnim a nenasakava vodu 8)

Ale, zelezo je zelezo

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím radu!!!

Příspěvek od Velbloud »

to co jsi popisoval určitě jde.. a když to pak lákneš, tak to v ten okamžik bude vypadat jako bys dal nový prahy..
ale jednou se s tím projedeš auto se hne a budeš to mít hnedle popraskaný.. hlavně prahy jsou jedním z nosných prvků spodku, takže už pak vidím jak někdo zvedá auto na hever a zlomí se mu v prostředku... jestli tam nechceš dávat plechový prahy a pořádně to vyvařit, tak to radši ani nedělej... protože to co jsi popisoval je prasárna non plus ultra ...
Obrázek Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion

Voyager

Příspěvek od Voyager »

Jirka___ píše:A co by se dalo místo toho použít??? A zalaminovat by to teda šlo??? Nebo se to dá udělat nějak jinak??? Kromě vaření nových???
Auto není kanoe.(!) Všechny metody kromě navaření nových jsou hrozné, dokonce horší než to nechat tak jak to je.

Jirka___

Příspěvek od Jirka___ »

Takže tuhle variantu jste mi zamítly asi jsem ani nic jiného neměl čekat... No to je jedno... A poradí mi někdo co mám přesně udělat když si koupím nové plechové prahy a třeba i lemy... Tak jak to mám odřezat atd... Abych to měl připravené přímo na zavaření??? Protože kdybych to nechal dělat nějaké firmě celé tak se nedoplatím tak bych to připravil a nechal u někoho jenom zavařit...

Ludwig

Příspěvek od Ludwig »

Jirka___ píše:Takže tuhle variantu jste mi zamítly asi jsem ani nic jiného neměl čekat... No to je jedno... A poradí mi někdo co mám přesně udělat když si koupím nové plechové prahy a třeba i lemy... Tak jak to mám odřezat atd... Abych to měl připravené přímo na zavaření??? Protože kdybych to nechal dělat nějaké firmě celé tak se nedoplatím tak bych to připravil a nechal u někoho jenom zavařit...
to laminování je fakt blbej nápad. spíš bych si koupil nový plechový prahy, ty starý bych uříz tak jak bude nutný, připravil do na přivaření (plech musí bejt dost silnej aby se to neprovařilo, a skoro žádná rez.. jinak to prská a má tendenci provařit to zkrz) a nechat si to někde přivařit COčkem...

nebo je taky alternativa nechat si na ohýbačce ohnou plech ve tvaru těch prahů a pak zase nechat přivařit... težko říct co vyjde levnějc...

Camel

Příspěvek od Camel »

flexou vsechno shnile urez a zarovnej to tak aby bylo vsude jen zdrave maso.a pak si podle te diry co ti vznikla z plechu udelej zaplatu..
NeVW: Passi
Suzuki LTZ-400 Quadsport

Jirka___

Příspěvek od Jirka___ »

Koupím si origo. prahy akorát nevím přesně jak to říznout aby to potom pasovalo... A když to říznu tak potom mám udělat co??? Pod tím to nebude pohnilé???

Camel

Příspěvek od Camel »

ten prah co koupis k te dire co vyrezes zase dopasujes...nevim jak jinak to mam vysvetlit...snad se tady najde nekdo kdo to vysvetli lip...a ty nemas zadneho znameho nebo kamose co tohle uz nekdy delal?
NeVW: Passi
Suzuki LTZ-400 Quadsport

chico

Příspěvek od chico »

našetři na klempíře...pokud si to nikdy nedělal jen to zmrvíš....a pak tě to vyjde na víc než to dat cele klempířovi

Jirka___

Příspěvek od Jirka___ »

Nevadí mi to že to zmrvím chci se to naučit a jak lépe se to naučit než to budu pořád zkoušet až to bude dokonalé??? Jen bych chtěl znát stručný návod... Svářeče mám...

Pinky

Příspěvek od Pinky »

jestli si neco podobneho jeste nedelal,tak popros nejakeho kamarada co stim má zkušenosti a koukej mu přez rameno.abys pak nerezal až si zjistil že je to na novou podlahu,dvere,sloupky,auto....
určite si k sobe vem nekoho kdo se v tom vyzná

Voyager

Příspěvek od Voyager »

Tady je docela dobrej návod jak na to...

http://www.cadillac.cz/auta/1969-devill ... behy-prahy

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“