Čau chlapy mám kadett E 1.4 rv 84... A mam takový problém že při jízdě v nižších otáčkach mi začne auto hrozně škubat a na neutrál semtam zdechne + se zvýšily vybrace motoru a má nepravidelný volnoběh někdy skočí na takové otáčky že to skoro zdechne... Nevíte čím by to mohlo být??? Zkoušel jsem čistit svíčky ale jsou tam nové, čistil jsem vzduchový i palivový filtr, čistil jsem rozdělovač... A po nastartování mi zůstane svítit oranžová kontrolka ale nevím co to přesně znamená je to asi něco s elektřinou... A ještě se mi zdá že to nemá pravidelný chod z výfuku to jde jako by to byl diesel ale je to benziňák.... Můžete mi poradit???
Zkus zkontrolovat všechna čidla, zda nemáš třeba upadlý nebo rozpojený některý konektor. Taky bych to viděl na škrtící klapku. Měla by mít snímač polohy škrtící klapky tak to zkoukni. Jestli se pletu tak mě někdo opravte
Tak kontrolka už nesvítí... Byl problém s krokovým motorkem ale nic se nezměnilo pořád to dělá to samé... Co je to ta škrtící klapka???A kde ji najdu??? A dá se nějak očistit Lambda sonda??? A nebo zkontrolovat jestli je v pořádku... Teda jestli by to vůbec tím mohlo být.
Klapka se ti otevira podle polohy pedalu plynu,vlastne pres ni ti to nasava vzduch,lambda to by nedelala ta ti maximalne kdyz ti odejde se ti zvedne spotreba,ze to bude furt obohacovat.
jj už vím co to je tak to jsem kontroloval to je v pohodě akorát nevím jak zkontrolovat to čidlo... A ještě jsem si všiml že mi z výfuku trochu stříká voda a v chladiči se mi ztrácí musím ji každý týden doplňovat.. Po týdně je vždycky voda v nádobce na dně. Nevim jestli by to mohlo mít s tím něco společného tak to sem píšu a nebo je to další a snad poslední závada.
Jirka___ píše:jj už vím co to je tak to jsem kontroloval to je v pohodě akorát nevím jak zkontrolovat to čidlo... A ještě jsem si všiml že mi z výfuku trochu stříká voda a v chladiči se mi ztrácí musím ji každý týden doplňovat.. Po týdně je vždycky voda v nádobce na dně. Nevim jestli by to mohlo mít s tím něco společného tak to sem píšu a nebo je to další a snad poslední závada.
To vypadá na špatné těsnění pod hlavou, tam se ta voda ztrácí. Druhá verze je že ti to uniká nějakou netěsností v chladicí soustavě, ale to bys poznal
A špatným těsněním pod hlavou by to mohlo dělat to co mi to dělá??? A dá se to nějak zjístit kde se ta voda strácí a nebo jestli to těsnění je opravdu blbé??? Vím že nechat si změřit tlaky ve válci a nejde to jinak???
Postav auto na nejaky suchy beton nebo pod motor rozloz velky papir,nastartuj a nechej to zahrat...pokud ti voda tece ven tak se to ukaze na papiru...pokud bude suchy,voda jde do motoru...
Mrkni se jeste zespoda na vicko kam se naliva olej jestli tam neni takova bila emulze..jestli jo tak mas vodu v oleji...a jak se to opravi?vypustis olej,sundas hlavu,sundas tesneni pod hlavou,ocistis dosedaci plochu na bloku motoru,nechas si srovnat hlavu,koupis nove tesneni a slozis to...snad sem na nic nezapomel...nejdulezitejsi je nechat si srovnat hlavu!!!
Tak jsem se díval na to víčko a ta bílá emulze tam není... A tím že bych měl vodu v oleji by to mohlo dělat to co mi to dělá??? A je složité vyměnit to těsnění??? Musí se potom nastavovat předstih a další ty věci???
Camel píše:Mrkni se jeste zespoda na vicko kam se naliva olej jestli tam neni takova bila emulze..jestli jo tak mas vodu v oleji...a jak se to opravi?vypustis olej,sundas hlavu,sundas tesneni pod hlavou,ocistis dosedaci plochu na bloku motoru,nechas si srovnat hlavu,koupis nove tesneni a slozis to...snad sem na nic nezapomel...nejdulezitejsi je nechat si srovnat hlavu!!!
To co pises s tim vickem dost klame,jelikoz se ti na vicku kondenzuje voda tak to klame.Takze nejlepsi je merka,nicmene na hlavu potrebujes momentovy klic.Nech si to nekde vymenit,do toho se nepoustej sam a predsti se nastavovat nemusi.