Úbytky výkonu při akceleraci

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
fuzzyi
Kontaktovat uživatele:

Úbytky výkonu při akceleraci

Příspěvek od fuzzyi »

Seat Toledo 2,3i V5

Když jde do otáček v určitém rozmezí auto jako by ubralo v tahu a opět se rozjede. Vadí to při rychlé akceleraci kdy to takle začne škubat, hlavně u druhé, třetí rychlosti kdy je to cuknutí znatelné. Je to jakoby povolí a hned zase jde do tahu. Točí až do šesti tisíc bez dalších problémů. Chybý taková plynulost akcelerace, zrychluje dobře jen tam jsou tyhle pauzy a to u předjíždění a podobně není příjemné.

Nechal jsem vyčistiz škrtící klapku, vyměnil jsem všechny svíčky za kvalitní NGK. Váhu měnil předchozí majitel v březnu minulého roku. Nový vzduchový a palivový filtr. Palivo tankuji kvalitní.

V čem by mohl být problém?

Obrázek
Naposledy upravil(a) fuzzyi dne 13 čer 2007 12:05, celkem upraveno 2 x.
TOLEDO 2,3 V5
Octavia TDI

Maarty

Re: Úbytky výkonu při akceleraci

Příspěvek od Maarty »

Jsem sice laik, ale mám pocit, že benzín by se neměl vyjíždět úplně až na doraz.... Potom se dostávaj do benzínu nečistoty, to platí i o kanystrech, já vždycky leju naftu nebo benzín přes punčochu.
Možná bude zadělanej palivovej filtr....
Měl jsem něco podobného u 1,9 tdi a stačilo vyměnit filtry a je to zase ok. (palivák a vzducháč)

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Určitě vevyjíždět nádrž do konce. :nono:

Také bych zkusil vyměnit palivový filtr. Poté bych se podíval na kabely ke svíčkám. Může se stát, že když sešlápněš plyn pedál, motor se pohne a jeden válec nemá jiskru.

Jinak to může být plno věcí. Na diagnostice jsi byl. :?
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

fuzzyi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fuzzyi »

benzín vyjíždím do rezervy, samozdřejmě ne do úplné prázdné nádrže..
Vyměněn palivový i vzduchový filtr. Na diagnostice jsem byl a nic se nenašlo. Kabely asi ne, dělá to jen u vyšších otáček a jakoby vždy ve stejném rozsahu otáček..

motor udržovaný, pravidelně používám čistič palivových systémů..
TOLEDO 2,3 V5
Octavia TDI

Pipotuning
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pipotuning »

Podivej se na svody zda se neobjevila prasklina někde-mněl jsem uplně stejný problem!A trvalo to 2 měsice než se na to přišlo!!Projevilo se to přesně jak píšeš v TAHU!Mám taky seat toledo 8)
SEAT TOLEDO-1.6i-74kw+.....
www.pipotuning.estranky.cz
ex MethanCityClub-pohřben :-(
ex Xclusivecars-............ :-)

sgames
Kontaktovat uživatele:

Re: Úbytky výkonu při akceleraci

Příspěvek od sgames »

mi to dela taky na ibe,a mam deravy lauf :)
uz mam novy,snad to prestane :)

Šíša

Příspěvek od Šíša »

necistoty v systemu palivovem to nebudou, bo se mu to deje jen v urcitem rozsahu otacek. kdyby to byly ony, deje se to furt a jede to na ho*no, hlavne ne az do nejakejch 6000 tocek.

Me delalo presne to same, do urcitych otacek - cca 2500 ... 3000 - to pri prudke/prudci akceleraci obcas cuklo, proste to nechtelo jet a pak to vystrelilo plynule a zbesile az treba do 6500.

Vymenil jsem cidlo teploty pro motor(ne pro budik na palubce, vetsinou jsou to dva rozdilne cudly) a lambdu a bylo po problemech 8)
Motor 1.6CVH 105PS Ford, znamemu to delalo i na 1.6 16V ZETEC 100PS(novejsi typ)

Tak asi tak...

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“