jaké halogenové žárovky ?
jaké halogenové žárovky ?
Zdravím.
na jaře jsem řešil problém s malou účinností potkávacích světel u mého Peugeotu 307 poslední generace (čočky). nakonec jsem koupil místo standartních H1ček, H1 Osram Silverstar s údajně o 50 % větší svítivostí. No řeknu vám, už tehdy jsem byl sklamaný. Svítivost byla více méně stejná. CO mě ale dnes dorazilo je to že mi obě žárovky shořely. po půl roce používání (cca 15 000 km). Sice mají na obalu psánu sníženou životnost na polovinu oproti klasikám (což se mimochodem dočtete až na samotné krabičce, v žádné reklamě ani netovým obchodě vám to neřeknou předem).
Mohli byste mi prosím někdo poradit žárovky které opravdu svítí lépe a mají delší životnost ? Cena mne ani tak nezajímá, pokud by to byly žárovky opravdu kvalitní. případně kdybyste mi sem dali link který by se jakkoliv týkal tohoto problému, budu velmi rád. Do přestavby na xenony se mi moc nechce, nejde ani tak o cenu ale spíš nejsem moc zkušený v kutilství a navíc nechci vrtat do novýho auta v záruce.... Díky moc honza
(zkoušel jsem použít i vyhledávání ve starších diskuzích ale našel jsem prd)
na jaře jsem řešil problém s malou účinností potkávacích světel u mého Peugeotu 307 poslední generace (čočky). nakonec jsem koupil místo standartních H1ček, H1 Osram Silverstar s údajně o 50 % větší svítivostí. No řeknu vám, už tehdy jsem byl sklamaný. Svítivost byla více méně stejná. CO mě ale dnes dorazilo je to že mi obě žárovky shořely. po půl roce používání (cca 15 000 km). Sice mají na obalu psánu sníženou životnost na polovinu oproti klasikám (což se mimochodem dočtete až na samotné krabičce, v žádné reklamě ani netovým obchodě vám to neřeknou předem).
Mohli byste mi prosím někdo poradit žárovky které opravdu svítí lépe a mají delší životnost ? Cena mne ani tak nezajímá, pokud by to byly žárovky opravdu kvalitní. případně kdybyste mi sem dali link který by se jakkoliv týkal tohoto problému, budu velmi rád. Do přestavby na xenony se mi moc nechce, nejde ani tak o cenu ale spíš nejsem moc zkušený v kutilství a navíc nechci vrtat do novýho auta v záruce.... Díky moc honza
(zkoušel jsem použít i vyhledávání ve starších diskuzích ale našel jsem prd)
Re: jaké halogenové žárovky ?
Kamoši mi doporučovali nějaký Philips vision plus (nevím jestli se tak přesně jmenují) a ty jsou prej opravdu poznat
Re: jaké halogenové žárovky ?
philips je rozhodne spicka v tomhlemacomb píše:Kamoši mi doporučovali nějaký Philips vision plus (nevím jestli se tak přesně jmenují) a ty jsou prej opravdu poznat

Mitsubishi Eclipse 92 - 2.0 16V - Denso Iridium Power - už jen motor
Mitsubishi Eclipse 93 - bez motoru
Mitsubishi Eclipse 93 - 2.0 16V Turbo - jenom motor
Uvidíme co z toho poskládám

H1 jsem ještě nenašel žádný, který by svítili výrazně lépe - jediný řešení jsou xenony, tam je opravdu rozdíl....
Ty co ukazuje Marek dělali dříve s pětiletou zárukou a u nich je opravdu ta výhoda, že pokud prasknou, tak je vymění bez problémů ihned za jiné
ale svítivost stejná. Jinak je zajímavý, že ty osramy praskají vždy v páru, také se mi to dvakrát stalo...
Ty co ukazuje Marek dělali dříve s pětiletou zárukou a u nich je opravdu ta výhoda, že pokud prasknou, tak je vymění bez problémů ihned za jiné

BMW 528i e39 ´96, 18" Rondell, Eibach - 30mm,AE + xenony
Ford Scorpio´90 2.0 DOHC Ghia
Ford Scorpio´90 2.0 DOHC Ghia
tak dat bixenonyhan píše:no nejspíš zkusím ty Philips blue vision, pokud ani ty nebudoudobrý, nezbyde než jít do xenon. výbojek, což se mi ale vůbec nechce, protože bych nerad dělal nevratný zásahy na autě v záruce a taky nevím jak by se xenony v potkávačkách kamarádily s halogeny v dálkových.... nebude to dělat bordel ?

Mitsubishi Eclipse 92 - 2.0 16V - Denso Iridium Power - už jen motor