Co a na co to je?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
NiMMiC
Kontaktovat uživatele:

Co a na co to je?

Příspěvek od NiMMiC »

Objasní mě někdo k čemu to přesně je? Slyšel jsem pár variant a zajímolo by mě co je pravda... Mohlo by se to kdyžtak dát pryč? Díky. (foto neni z mého auta,ale je to stejný typ,jen jiný obsah)
Obrázek
EVERBODY LIES

Škoda Felicia 00' 1,3MPi - daily car
Aprilia RSV 1000 02' - for fun > Ducati M900i.e. (NA PRODEJ)
Husaberg FE 450e - žiju svůj sen
+ Hyundai H100 - nesmrtelný pracant a služebník (NA PRODEJ) > Fiat Ducato maxi 2.8D

Vecernicek
Kontaktovat uživatele:

Re: Co a na co to je?

Příspěvek od Vecernicek »

Měl to být nějakej zásobník vzduchu či co. Vím že to měl kámoš ve Ford Mondeo. Prostě krabička nikam nevedoucí nic k ní připojené napojená na sání. Podle mě to má asi vyrovnávat tlakové sací vlny ale pro to a k čemu to tam je na 100% fakt nevím.
VW Golf 2♂ 1,8 8V 66kW/90PS/5250 137Nm/3000
Seat Toledo Magnus ♂ 1,9 8V TDI 66kW/90PS/4000 202Nm/1900
And PRV

NiMMiC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NiMMiC »

Vecernicek píše:Měl to být nějakej zásobník vzduchu či co. Vím že to měl kámoš ve Ford Mondeo. Prostě krabička nikam nevedoucí nic k ní připojené napojená na sání. Podle mě to má asi vyrovnávat tlakové sací vlny ale pro to a k čemu to tam je na 100% fakt nevím.
slysel jsem nazor ze tam jen cirkuluje vzduch,ze neco podobneho je i na felicii a jde to bez problemu odstranit... ja to mam taky na F. Mondeo...
EVERBODY LIES

+ Hyundai H100 - nesmrtelný pracant a služebník (NA PRODEJ) > Fiat Ducato maxi 2.8D

Vecernicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vecernicek »

No borcovi to v tom spoji prasklo a sálo to falešnej luft tak to uřízl zalepil pryskiřicí a jezdí mu to dál.
VW Golf 2♂ 1,8 8V 66kW/90PS/5250 137Nm/3000
Seat Toledo Magnus ♂ 1,9 8V TDI 66kW/90PS/4000 202Nm/1900
And PRV

raddy

Příspěvek od raddy »

je to labyrint, urcity druh tlmica zvuku nasavaneho vzduchu. moze to mat nieco spolocne aj s tlakovymi oscilaciami, co je v podstate to iste.

NiMMiC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NiMMiC »

raddy píše:je to labyrint, urcity druh tlmica zvuku nasavaneho vzduchu. moze to mat nieco spolocne aj s tlakovymi oscilaciami, co je v podstate to iste.
a muze to jit pryc? me to prasklo taky,nekolikrat sem to uz menil... pokud by to slo tak bych to dal radsi pryc a nahradil treba nerez trubkou...? :(
EVERBODY LIES

raddy

Příspěvek od raddy »

moze to ist prec, nakoniec vzdy ked sa instaluje priame sanie, tak sa to musi vyhodit.

NiMMiC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NiMMiC »

raddy píše:moze to ist prec, nakoniec vzdy ked sa instaluje priame sanie, tak sa to musi vyhodit.
ok,diky presne toto jsem chtel slyset :) :D
EVERBODY LIES

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Je to tzv. rezonanční komora. Nevím, jestli to má za úkol jenom vyrovnávat nějaký změny tlaku v sacím traktu nebo jestli to jenom tlumí hluk (případně kombinace obojího). Každopádně jsem nezažil, aby po odstranění motor běžel špatně a např. turbomotory to nepoužívají vůbec (resp. jsem ještě takový turbomotor neviděl). Každopádně je možný to vyhodit, je to vyzkoušený.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jedná se o rezonátor,který má za ukol vyhlazovat pulzy v sacím traktu zpusobené nápory vzduchu za jízdy . me jezdí mondeo jiz rok bez toho - pozor but tu trubku a kterou to navazuje vymenit za jinou s dírou pro cidlo nebo porádne utesnít,jinak to jede na hovno ( prisává falesnej vzduch, senzor spatne merí..)
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

NiMMiC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NiMMiC »

Takze kdyz cely ten kus nahradim nerez trubkou kterou poradne utesnim tak se nic nedeje... diky 8)

jeste otazecka ohledne naporoveho sani na kapote: Nejsou s tim nejake problemy? (napr pri desti,umyvani) jak se toto resi? Udelat treba nejaky jednoduchy "labirint" ve kterem by se vzduch od vody oddelil? diky...
EVERBODY LIES

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

NiMMiC píše:Takze kdyz cely ten kus nahradim nerez trubkou kterou poradne utesnim tak se nic nedeje... diky 8)

jeste otazecka ohledne naporoveho sani na kapote: Nejsou s tim nejake problemy? (napr pri desti,umyvani) jak se toto resi? Udelat treba nejaky jednoduchy "labirint" ve kterem by se vzduch od vody oddelil? diky...
kasli na naporové sání je ti k nicemu :)
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

NiMMiC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NiMMiC »

Nakonec to bylo vyreseno takto:
Obrázek
-vzal jsem stary praskly rezonator,odrezal rez. pryc,vypiloval do hladka,podlepil oboustr.izolepou,vytesnil tav. tycinkou,stahl sponkama vystrihly ner. plech a poradne vytesnil zevnitr a vyhladil. 8)
EVERBODY LIES

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“