Výroba karbonového dílu
Výroba karbonového dílu
Možná to tady už někde je, přesto jsem tuhle informaci nenašel. Potřeboval bych znát postup výroby karbonového dílu. Dejme tomu, že si chci na zkoušku vyrobit kousek karbonové desky. Co k tomu potřebuju? Kde to koupím? A jaký je PROSÍM postup výroby??? Díky moc...
Re: Výroba karbonového dílu
psalo -obdobny postup jako pri laminovani a to tu je x krat 

material sezenes tam kde sezenes material na laminat - teda u nas to tak aspon je jinak postup je uplne stejny akurat karbonvlakno se hur striha a tvaruje niceho rozdilneho jsem si aspon u mych vytvoru nevsiml...to x-krat patri laminovani
- mildatuning
- Kontaktovat uživatele:
struktura neni dosazena pruhlednou pryskyrici ale vrchnim lakem kterym zalakujes povrch navic i pres normal pryskyrici jde struktura videt kdyz je vylesti- co se tyce vazeliny jde pouzit ale neni to profesionalni
ale ucelu poslouzi taky....pokud nedelas nejaky zatezovany dil protoze mastnota laminovani nesvedci
pokud jde o okrasne prvky pak vpoho muzes

- mildatuning
- Kontaktovat uživatele:
ja co jsem delal klukum doplnky na motorky tak jsem tu posledni vrstvu jeste pretahoval tou pryskyrici dokud neslo videt vlakno potom jsem to prebrousil a vylestil stejne jak se lesti hlinik postupne smirglem az lestici pastou a nakonec lakoval bezbarvym lakem s pridanym tvrdidlem ... zalezi co chces delat a kde to ma byt...muzes to i dat posledni vrstvu a prelakovavat - vse zalezi jestli chces hladky povrch nebo aby sla citit po dotyku struktura..... a taky musis mit perfektni formy aby latka nedelala bubliny a ruzne odbocky...vis co myslim 

- mildatuning
- Kontaktovat uživatele:
Jsem to nikdy nezkjousel tak bych do toho chtel proniknout trochu... pro zacatek bych chtel udelat trubku z karbonu... pouzil bych pvc trubku... jako formu a postupne na to daval vrstvy... jednak to bude trubka k vzduchovymu filtru... jak silna se da asi vrstva.. nebo kolik snese 1 mm karbonu.. zatizeni nebo nejaka pevnost...
A cim napatlat tu formu misto vazeliny... si rikal ze neni moc vhodna...
dik
A cim napatlat tu formu misto vazeliny... si rikal ze neni moc vhodna...
dik
- mildatuning
- Kontaktovat uživatele:
http://karbon-tuning.ic.cz/ takhle nejak by se mi to libilo zvhledove 

ja pouzival lukopren ale jak rikam pokud nejde o zatezove dily muzes pouzit i tu vazelinu hlavne ne olej je ridky a z formy stece a pak to jde spatne sundat ty dily
jinak to tam i pise ze po vykarbonovani nanesl 13 vrstev bezbarveho laku pro vytvoreni hlubokeho 3d efektu ...kolik snese 1mm karbonu nevim ale vzhedem k jeho tenkosti bych na tu trubku dal min 3 vrstvy asi- nezapomen na krizeni vlaken aby to melo i nejakou pevnost ...

- mildatuning
- Kontaktovat uživatele:
kdyz se kouknes na ty rohoze at uz skelne nebo karbon tak si vsimnes ze jednim smerem ty vlakna nechavaji mezery mezi sebou ktere jsou lip videt nez druhym smerem a ty mezery krizis- ze dalsi vrstva je otocena o 90 stupnu- sice taky moc nechapu o co jde ale rikali mi to lidi co laminujou kajaky apod tak se toho taky rdzim ... jinak zadne prouzky nedelas normal pouzivas celou tkaninu..... fotky svych vyrobku nemam motorky uz jsou prodane ale jednalo se o mensi doplnky jako kryty retezu, krytky za stupacky, kryty vyfuku apod. strasne jednoduche veci.... lukopren sezenes v kazde prodejne barvy laky ale jak rikam neni potreba u mechanicky nenamahanych veci- je totiz docela drahy
- mildatuning
- Kontaktovat uživatele:
my tu mame takovy kramek s barvy laky a mame tu prave i ruzne pryskyrice, skelne vlakna a na objednavku i karbon vlakno
takze u nas no problem ale tipuju ze nebude totakovy problem sehnat...jinak doporucuju zacit s necim hodne jednoduchym jako nejaky deklik nebo krytku nebo tak a postupne tezsi a tezsi- neni to sranda a to karbon vlakno je docela tuhe a spatne se tvaruje ale clovek ma radiost jak male decko kdyz se to povede 

kolik stojí to karbon vlákno?? a kolik toho je?? chtěl bych si udělat kryt motoru
Opel ASTRA G X18XE1 v pilníku 

me stalo pred rokem 600 kc m2 cca nevim jake jsou ceny tedkom
a jsou taky na vyběr ruzný hrubosti tý tkaniny??

tak to jsem neresil jeste ale je mozne ze bude vic hrubosti ja zatim vzdy videl jen jednu takovou idealni snad na vsechno ani hrubou ani jemnou 

jj treba konkretne u toho vicka dej 5 vrstev krizene poradne to prosakuj pryskyrici a uz to nezlomis vejpul
kdyz budes resit slozitejsi veci jako kapoty, spojlery apod to uz je jina liga tam musis resit slozitejsi veci ale u drobnosti je to jednoduche

Ale zase at ti to necouha 2 centaky z blatniku
ja si myslim ze zrovna to vicko vubec neni jednoduchy, protoze za 1) musis vyresit nejak pant (asi vyriznout a zakarbonovat) a navic nevim jak bych to delal ja, aby to vicko necouhalo ale aby bylo v jedny lajne s blatnikem kdyz bych nemohl poskodit blatnik
(ja bych hlavne nedelal karbonovy vicko nadrze, ale to ti nebudu cpat
)

3x Renault Safrane Hartge Biturbo
no ono tech 5 vrstev bylo jen tak- stacily by 2 vrstvy na takoveho prcka co se tyce pantu to neni zadny problem pouzil bys stavajici a na vicku by sis zalaminoval kousek silonu nebo jineho plastu do ktereho bys ho prisrouboval kratkym sroubem s plochou hlavou ... jinak jedna vrstva karbonu je docela tenka pro velkou pevnost to vylaminujes na tloustku origo krytky vicka
- mildatuning
- Kontaktovat uživatele:
tuba jak zubni pasta asi 70 kc cca .... kolik vrstev no to je tezko rict- na jaky to je motor? ani nevim jaky tlak v takove trubce je ale snad kdyz to 4 omotas tak to uz vydrzi ne?spis bych se bal o utesneni u okraje preci jen stahnout to bude problem mozna- compozit je krehky docela relativne
- mildatuning
- Kontaktovat uživatele:
najděte někdo nějakej obchudek na netu kde se ta tkanina prodává u nás ani prd.

To je takovy problem cokoliv najit???? www.havel-composites.czROUBIK píše:najděte někdo nějakej obchudek na netu kde se ta tkanina prodává u nás ani prd.