Bassreflex - prosím o radu
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Bassreflex - prosím o radu
Nějak mi vrtá hlavou odkud se počítá délka bassreflexu. Počítá se od vnitřní strany ozvučnice nebo od vnější?
Re: Bassreflex - prosím o radu
Myslel jsem tím délku nátrubku
Celý nátrubek, tedy od jeho vnější hrany po vnitřní hranu.
to All: Perfektní...tohle jsem potřeboval slyšet. Moc díky
bez udaju to bude tezky no..tam de leda o pokus
pokud bys chtel ozvucnici s bassreflexem a nemas udaje ... tak se to dela blbe
ale vecina 30cm bassaku ma bedny od 50l do 60l a natrubek prumer 10cm a delka ta uz je hold ruzna
ale kdyz koupis stavitelnej a budes experimentovat tak na to taky prides 
btw. co je to za reprak?

btw. co je to za reprak?
Toyota Corolla RR ... still in progress 
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop

Powered by: 4A-GE 20V Silvertop
- Celica2.0GTI
mottman ten objem u 30 neni pravda kdyz budes mit kolem 250rms ma mensi takze toho bych se neridil co jsi napsal
ni já mam 150W nějaký "Pyramid originals", je to z bazáče, ale hraje.
Teď ho mam v posteli zastavěnej
(udělal sem příčku z MDF asi 12mm co sem našel na veprostřed díru, přišrouboval a mam to v posteli cca v 1/3 dělky) basuje to krásně, nadávali asi všichni (hlavně segra která má pokoj podemnou
), odpálil sem na tom i 2 zdroje z PC, ale hlasitost je mizerná. Vono to bude asi až moc velká ozvučnice na ten výkon...
A pak mam nějakej "Vigasoun" 330W
Nicméně, chtěl sem to proto, že tu mam 20W koaxi a budu dělat bedýnky k PC a aby byla co nejmenší ozvučnice, tak sem si našel e-shop kde maj i 25mm basreflexi
Teď ho mam v posteli zastavěnej

A pak mam nějakej "Vigasoun" 330W
Nicméně, chtěl sem to proto, že tu mam 20W koaxi a budu dělat bedýnky k PC a aby byla co nejmenší ozvučnice, tak sem si našel e-shop kde maj i 25mm basreflexi

- Celica2.0GTI
No je pravda ze jsem to blbe napsal rict ze na 30 bude takovej objem co uvedl kolega je proste blbost u slabsich reproduktoru byva prevazne i mensi objem zalezi samozrejmne na vice faktorech a bylo to uvedeno globalne a neplati to o vsech ale da se rict ze podle vykonu byvaji ivetsi naroky i na objem ozvucnice kdyz to vezmu vseobecne prevazne o tak plati ne?Fifi píše:To Čelika: Co má za souvislost příkon repro a objemově vhodná ozvučnice pro něj aď už jakéhokoli typu ? Já tam souvislost nevidím, zkus to rozvést...
To Floppy: Aby se dalo vůbec něco počítat, tak je potřeba Fs, Qts, Vas...
- Celica2.0GTI
koukam ze sem to po sobe nepochopil ani ja asi bych mel min ponocovat
Je mi líto ale neplatí. Jediné co platí je ozbučnice konstruovaná podle TS parametrů a nemá to nic společného se zatížitelností ani velikostí wooferu. Pro příklad: mám vcelku slušně konstrukčně vyřešený subwoofer s max. zatížitelností 3000 W v uzavřené pixle 18,75 litru. Výrobce wooferu doporučuje max. objem 25 litrů. Můj objem je výplodem výpočtu a rozhodně nelze říct, že by byl nějaký jóóó velký.
2celica: jj to je fakt,to mas pravdu
jak sem to psal tak me to nak nedoslo 

Toyota Corolla RR ... still in progress