Napájení + odborná montáž
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Napájení + odborná montáž
Zdravím
Chystám se do auta montovat prvky od Rockford Fosgate T400-4 4x60W RMS a T500-1bd 1x500W RMS.
Vidíte 20mm kabel +80A pojistku jako dostatečné napájení?
Kabel už tam pár týdnů mám a měnit ho chci jen v krajním případě.
Nemáte nějaký tip na firmu nebo šikovného kluka, který montuje autohifi? Nejlépe v okolí Ostravy nebo Opavy.
Díky
Chystám se do auta montovat prvky od Rockford Fosgate T400-4 4x60W RMS a T500-1bd 1x500W RMS.
Nemáte nějaký tip na firmu nebo šikovného kluka, který montuje autohifi? Nejlépe v okolí Ostravy nebo Opavy.
Díky
dodatek
Tak si asi odpovím sám, že 20mm je hodně málo 
Napadlo mě ale řešení:
Baterka-50mm vodič-pojistka 150A-50mm vodič-rozvodný blok-2x 20mm vodiče dál až do kufru k zesíkům.
To je součtem výrazně levnější než tahat celou cestu 50mm vodič a rozvodný blok na 2x 20mm vodiče dát až na konec cesty.
Co na to říkáte?

Napadlo mě ale řešení:
Baterka-50mm vodič-pojistka 150A-50mm vodič-rozvodný blok-2x 20mm vodiče dál až do kufru k zesíkům.
To je součtem výrazně levnější než tahat celou cestu 50mm vodič a rozvodný blok na 2x 20mm vodiče dát až na konec cesty.
Co na to říkáte?
Re: Napájení + odborná montáž
Jako hlavní by stačilo i 35 qmm. 50-ka je s rezervou.
- Přílohy
-
- ZPK-51.jpg (63.31 KiB) Zobrazeno 1902 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych neměl toliko práce udělám to, můžu se zeptat ještě kamaráda z klubu kdyby byl zájem-fušuje do audia. resp máme v klubu několik takových lidí.vlkoun píše:Zdravím
Díky
pokud sháníš za rozumné peníze 50qmm, tak máme za bazkonkurenční cenu AIV http://www.revilohifi.cz/product_info.p ... ts_id=2034, v nabídce je i AIV blue za ty samé peníze.
Jinak bych to udělal - do kufru natáhnout 50qmm a na to rozvodový blok (např. Sinus Live VB 1-2), až tam roztahat slabší kabeláž k zesilovačům..
Jinak bych to udělal - do kufru natáhnout 50qmm a na to rozvodový blok (např. Sinus Live VB 1-2), až tam roztahat slabší kabeláž k zesilovačům..
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/
email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124
Hmmm, měl bys vědět, že každá změna průřezu má být jištěna samostatnou pojistkou ... samozřejmě přiměřenou průřezu navazujícího kabelu.
- Ričrd@johan
Ozvi se na 607586965vlkoun píše:Zdravím
Díky
nebo sz...ale lip na mobil...
White Corolla E10 1,6 Si
No tohle je fakt.All píše:Hmmm, měl bys vědět, že každá změna průřezu má být jištěna samostatnou pojistkou ... samozřejmě přiměřenou průřezu navazujícího kabelu.
Odjistím raději oba ty 20mm kabely zvlášť a těch 10 cm padesátky je už jistit zbytečné, protože se tam víc proudu přes předchozí pojistky prostě nedostane. Chci tahat 2x 20 protože jeden kabel už tam natažený mám a nechci ho vyhodit, jen ho doplním.
podle pravidel emmy ano. Ale pojistkou nejistíš zesilovač, ale kabel.. takže teď je na úvaze, zda-li investovat do rozvodového bloku s pojistkou, nebo ten metr nechat bez, pokud ale rozdvojuješ už za baterkou, tak 100% jistit..All píše:Hmmm, měl bys vědět, že každá změna průřezu má být jištěna samostatnou pojistkou ... samozřejmě přiměřenou průřezu navazujícího kabelu.
Není to jen na úvaze a pravidla Emmy mě nezajímají. Jsou nebezpečná. Jde především o to, že se změnou průřezu kabelu změní provozní podmínky silové části instalace. Pojistky dávám kvůli bezpečí, nikoliv kvůli nějakým rozhodčím.
no myslím, že s tímto jištěním jdeš už moc do detailu.. když se podívám na 90% instalací, tak vidím pojistku jen u baterie. Já osobně je mám všude, jak u rozdvojení, tak u baterie, ale ne každý to tak dává.. a to jsem viděl i instalace z různých firem, kde toto pravidlo dodrženo nebylo..
Souhlasím s tím, že takto podrobné jištění je k vidění mimo případů pro soutěže spíše vyjímečně a že pojistky bývají jen u baterky a to ještě ne vždycky.
SW kabeláž
Díky všem za odpovědi
Ještě mám jeden zvídavý
Na monobloku T500-1bd je výstup pro SW +- +-, což mě překvapilo, čekal jsem jen jeden. A můj dotaz zní, když mám dvoucívkový SW T112D2, tak je lépe ho zapojit paralelně a jedním kabelem na zesík v můstku nebo každou cívku zvlášť? Hlavně nechápu že má monoblok dva výstupy jako dvoukanál
Díky
Ještě mám jeden zvídavý

Na monobloku T500-1bd je výstup pro SW +- +-, což mě překvapilo, čekal jsem jen jeden. A můj dotaz zní, když mám dvoucívkový SW T112D2, tak je lépe ho zapojit paralelně a jedním kabelem na zesík v můstku nebo každou cívku zvlášť? Hlavně nechápu že má monoblok dva výstupy jako dvoukanál

Díky