Napájení + odborná montáž

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
vlkoun
Kontaktovat uživatele:

Napájení + odborná montáž

Příspěvek od vlkoun »

Zdravím
Chystám se do auta montovat prvky od Rockford Fosgate T400-4 4x60W RMS a T500-1bd 1x500W RMS.
Vidíte 20mm kabel +80A pojistku jako dostatečné napájení?
Kabel už tam pár týdnů mám a měnit ho chci jen v krajním případě.
Nemáte nějaký tip na firmu nebo šikovného kluka, který montuje autohifi? Nejlépe v okolí Ostravy nebo Opavy.

Díky

vlkoun
Kontaktovat uživatele:

dodatek

Příspěvek od vlkoun »

Tak si asi odpovím sám, že 20mm je hodně málo :)
Napadlo mě ale řešení:
Baterka-50mm vodič-pojistka 150A-50mm vodič-rozvodný blok-2x 20mm vodiče dál až do kufru k zesíkům.
To je součtem výrazně levnější než tahat celou cestu 50mm vodič a rozvodný blok na 2x 20mm vodiče dát až na konec cesty.
Co na to říkáte?

All
Kontaktovat uživatele:

Re: Napájení + odborná montáž

Příspěvek od All »

Jako hlavní by stačilo i 35 qmm. 50-ka je s rezervou.
Přílohy
ZPK-51.jpg
ZPK-51.jpg (63.31 KiB) Zobrazeno 1902 x

Dave-TuningClubOstrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave-TuningClubOstrava »

vlkoun píše:Zdravím
Chystám se do auta montovat prvky od Rockford Fosgate T400-4 4x60W RMS a T500-1bd 1x500W RMS.
Nemáte nějaký tip na firmu nebo šikovného kluka, který montuje autohifi? Nejlépe v okolí Ostravy nebo Opavy.

Díky
Kdybych neměl toliko práce udělám to, můžu se zeptat ještě kamaráda z klubu kdyby byl zájem-fušuje do audia. resp máme v klubu několik takových lidí.

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

pokud sháníš za rozumné peníze 50qmm, tak máme za bazkonkurenční cenu AIV http://www.revilohifi.cz/product_info.p ... ts_id=2034, v nabídce je i AIV blue za ty samé peníze.

Jinak bych to udělal - do kufru natáhnout 50qmm a na to rozvodový blok (např. Sinus Live VB 1-2), až tam roztahat slabší kabeláž k zesilovačům..
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/

email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Hmmm, měl bys vědět, že každá změna průřezu má být jištěna samostatnou pojistkou ... samozřejmě přiměřenou průřezu navazujícího kabelu.

Ričrd@johan

Příspěvek od Ričrd@johan »

vlkoun píše:Zdravím

Díky
Ozvi se na 607586965
nebo sz...ale lip na mobil...
White Corolla E10 1,6 Si

vlkoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkoun »

All píše:Hmmm, měl bys vědět, že každá změna průřezu má být jištěna samostatnou pojistkou ... samozřejmě přiměřenou průřezu navazujícího kabelu.
No tohle je fakt.
Odjistím raději oba ty 20mm kabely zvlášť a těch 10 cm padesátky je už jistit zbytečné, protože se tam víc proudu přes předchozí pojistky prostě nedostane. Chci tahat 2x 20 protože jeden kabel už tam natažený mám a nechci ho vyhodit, jen ho doplním.

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

All píše:Hmmm, měl bys vědět, že každá změna průřezu má být jištěna samostatnou pojistkou ... samozřejmě přiměřenou průřezu navazujícího kabelu.
podle pravidel emmy ano. Ale pojistkou nejistíš zesilovač, ale kabel.. takže teď je na úvaze, zda-li investovat do rozvodového bloku s pojistkou, nebo ten metr nechat bez, pokud ale rozdvojuješ už za baterkou, tak 100% jistit..

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Není to jen na úvaze a pravidla Emmy mě nezajímají. Jsou nebezpečná. Jde především o to, že se změnou průřezu kabelu změní provozní podmínky silové části instalace. Pojistky dávám kvůli bezpečí, nikoliv kvůli nějakým rozhodčím.

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

no myslím, že s tímto jištěním jdeš už moc do detailu.. když se podívám na 90% instalací, tak vidím pojistku jen u baterie. Já osobně je mám všude, jak u rozdvojení, tak u baterie, ale ne každý to tak dává.. a to jsem viděl i instalace z různých firem, kde toto pravidlo dodrženo nebylo..

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Souhlasím s tím, že takto podrobné jištění je k vidění mimo případů pro soutěže spíše vyjímečně a že pojistky bývají jen u baterky a to ještě ne vždycky.

vlkoun
Kontaktovat uživatele:

SW kabeláž

Příspěvek od vlkoun »

Díky všem za odpovědi
Ještě mám jeden zvídavý :wink:
Na monobloku T500-1bd je výstup pro SW +- +-, což mě překvapilo, čekal jsem jen jeden. A můj dotaz zní, když mám dvoucívkový SW T112D2, tak je lépe ho zapojit paralelně a jedním kabelem na zesík v můstku nebo každou cívku zvlášť? Hlavně nechápu že má monoblok dva výstupy jako dvoukanál :shock:

Díky

shaft.cz

.

Příspěvek od shaft.cz »

Myslim ze se to hodi kdyz mas treba 2civkovy SW :) nemusis ty kabliky spojovat pac o to se postara zesik ktery to ma paralerne v sobe uz vyresene, pokud se pletu, budu rad at me nekdo opravi nejsme vseznalec. diky

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“