Jak na to Astra F
Jak na to Astra F
zdravim nemel by ste nekdo odkaz nebo kdyby to slo poslat mi na email kterej bych dodal v PDF knizku JAK NA TO OPEL ASTRA F? dik
Re: Jak na to Astra F
Taky souhlasím s pány nademnou a dodávám že ta knížka je fakt skvělá... Takže určitě bych koupil
semo tamo na aukru nebo jinde v inzeci splašíš i starou za nějakou stokorunu kdyby se ti nějak nechtělo vyhodit 600 za new one... I když to neni tak moc ve srovnání s tím jak může pomoct..

Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:

www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel
ted jsem na to náhodou narazil takže tady...http://uloz.to/32492/opel-astra-f-jak-na-to.pdf 

Opel Astra f 1.4 - prodano
BMW e46 Touring 320d - rozbito
Honda Accord 3.0 V6 - prodano
BMW e46 Touring 330d - aktual
BMW e46 Touring 320d - rozbito
Honda Accord 3.0 V6 - prodano
BMW e46 Touring 330d - aktual
- Michal Puš
- Kontaktovat uživatele:
A co ti to píše? mě to jde
zkus once again

Nosce te ipsum - know thyself
- Michal Puš
- Kontaktovat uživatele:
- Francotirador
Neměl by někdo i neco jinýho než Herzoldovo "A je to"?
Nejlépe workshop manual přímo od Opla.
Nejlépe workshop manual přímo od Opla.
- Francotirador
Cokoliv
jediný co jsem sehnal je zmíněmá A je to s el. schématama a pak uživatelský manuál.
Líbilo by se mi i něco dalšího: např. Haynes, Service manual (nevím jak to Opel nazval možná Workshop nebo Repair manual) - Ten by byl fajn (většinou je v něm všechno hezky krok za krokem a spousty obrázků).
Ideální by byl pro F s motorem 1.4i 8V multec
PS. Co nehledám jsou manuály k originálně montovanejm rádiím.

Líbilo by se mi i něco dalšího: např. Haynes, Service manual (nevím jak to Opel nazval možná Workshop nebo Repair manual) - Ten by byl fajn (většinou je v něm všechno hezky krok za krokem a spousty obrázků).
Ideální by byl pro F s motorem 1.4i 8V multec
PS. Co nehledám jsou manuály k originálně montovanejm rádiím.
- Chosse
- Kontaktovat uživatele:
No takže příručku pro mechaniky firmy Opel z roku 1994
tak to nevím člověče, mě spíš napadlo že se dají někdy najít potřebné údaje v těch manuálech co mají teď na CD v servisech, ale tam jsou spíše utahovací momenty,el. hodnoty a tak... Přeju hodně štěstí, já nikoho v Oplu neznám, ze škodovky to umím až pořídíš Octavii 

Není třeba...
- Francotirador
Např. ve Vivid Workshop jsou jen data (ne pracovní postupy).
Ke všem autům co jsem měl jsem Repair manual sehnal - na Fiata dokonce v češtině
.
Holt opel je opel
- ani na on-line katalog ND jsem nikde nenarazil
Ke všem autům co jsem měl jsem Repair manual sehnal - na Fiata dokonce v češtině

Holt opel je opel

- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na starým Opelu je totiž všechno tak jasné, že žádnej manuál nepotřebuješ 

Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
- Francotirador
No jasně - jen přijít na to jak zozebrat středovej panel, abych vyměnil posr. žárovky mi trvalo 2 hodiny 

- Chosse
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle si myslím, že je u všech "plastovejch aut" stejný
Já rozdělával Ibizu 2002 a jde to i bez návodu 

Není třeba...
- FubuTomas
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam primo OPEL TIS tusim z roku 2009 ale psssst
a pak mraky knizek jak na to na ruzna auta,kdybych je mel vsechny kupovat,tak v tom mam mraky penez 

ex:Opel Calibra 2.0i 4x4
akt:BMW 525TDS E39
((( NÁHRADNÍ DÍLY OPEL CALIBRA )))
- FubuTomas
- Kontaktovat uživatele:
Ty knihy jsou hlavne vyborny v tom,ze tam mas napsany utahovaci momenty,ale i kde mas levej,pravej zavit,jak nastavit rozvody (u slozitejsich motoru se to fakt hodi) a dalsich mraky uzitecnych veci,kolikrat mi to moc pomohlo 

ex:Opel Calibra 2.0i 4x4
- Francotirador
Momenty jdou dohledat i jinde.
Výhodu těch knížek vidím hlavně v tom, že se člověk většinou podvědomně snaží rozebrat toho co nejmíň, ale někdy to prostě nejde jinak, něž odšroubovat zdánlivě zbytečný díly, aby se člověk dostal k tomu co potřebuje. No a v manuálu se dozvím již dopředu z který strany začít demontovat.
Elektrika je kapitola sama o sobě - v knížkách jsou rozkreslený jednotlivý konektory (s pohledem na číslování pinů), jejich umístění atd. A co je supr tak to, že i postup jak vyzkoušet jednotlivý čidla - to ušetří spoustu peněz
Navíc ty manuály pro servisy jsou psaný fakt jak pre debilou - prostě krok za krokem a se spoustou obrázků, takže si česky mluvící človek vystačí jen s jednoduchým translátorem.
Výhodu těch knížek vidím hlavně v tom, že se člověk většinou podvědomně snaží rozebrat toho co nejmíň, ale někdy to prostě nejde jinak, něž odšroubovat zdánlivě zbytečný díly, aby se člověk dostal k tomu co potřebuje. No a v manuálu se dozvím již dopředu z který strany začít demontovat.
Elektrika je kapitola sama o sobě - v knížkách jsou rozkreslený jednotlivý konektory (s pohledem na číslování pinů), jejich umístění atd. A co je supr tak to, že i postup jak vyzkoušet jednotlivý čidla - to ušetří spoustu peněz

Navíc ty manuály pro servisy jsou psaný fakt jak pre debilou - prostě krok za krokem a se spoustou obrázků, takže si česky mluvící človek vystačí jen s jednoduchým translátorem.
- Francotirador
Chlapy, nepokročil jste někdo (na rozdíl ode mě) v rozšíření domácí knihovny?
Dříve jsem chtěl ty manuály pro takový ten dobrý pocit (asi z připravenosti nebo co), ale teď to začíná být aktuální. Auto poslední dobou začalo zlobit a při opravách / výměnách dílů na "A je to" od Herzolda docela nadávám (vždy se najde nějaký detail s kterým se vyvztekám a v téhle knize o něm není zmínka).
Hodně by se mi šikl Opláckej "Workshop service manual" (já na netu nedokázal najít, ani jak vypadají desky
, nebo aspoň jak ho přesně pojmenovali jen jak vypadá hromadné CD - což bude nejspíš jen něco ve stylu EPC).
Jediný co se mi podařilo ulovit Je polská mutace Herzoldovy "A je to" v který jsou kupodivu použity jiný obrázky (takže to má cenu jen těch obrázků
)
Dík moc za cokoliv
Neměl by někdo alespoň kniku od Haynese
Dříve jsem chtěl ty manuály pro takový ten dobrý pocit (asi z připravenosti nebo co), ale teď to začíná být aktuální. Auto poslední dobou začalo zlobit a při opravách / výměnách dílů na "A je to" od Herzolda docela nadávám (vždy se najde nějaký detail s kterým se vyvztekám a v téhle knize o něm není zmínka).
Hodně by se mi šikl Opláckej "Workshop service manual" (já na netu nedokázal najít, ani jak vypadají desky

Jediný co se mi podařilo ulovit Je polská mutace Herzoldovy "A je to" v který jsou kupodivu použity jiný obrázky (takže to má cenu jen těch obrázků

Dík moc za cokoliv
Neměl by někdo alespoň kniku od Haynese
- Francotirador
Tady by mel byt ke stazeni Haynes:
http://depositfiles.com/files/fz6rbuevz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://depositfiles.com/files/fz6rbuevz" onclick="window.open(this.href);return false;
- DankoPanko
- Kontaktovat uživatele:
Zde online - https://manuals.co/workshop/opel/astra/ ... al/5576868" onclick="window.open(this.href);return false;