Problém se sdílením internetu pomocí AP ...?!

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Problém se sdílením internetu pomocí AP ...?!

Příspěvek od habitat3 »

Ahoj mam wifi AP to mam pripojeno prez switch do pc kde je win xp pro sp2 a adsl net. Do dneska vse slapalo jako hodinky,mel sem pokrytej byt netem a chodil jsem kde jsem chtel s ntb.Ale ted jsem zapl ntb a tim ze pujdu na net a ejhle ono nic.v pc mam vse nastaveno jak by melo byt,ale net stejne nejde ani na jednom z 3 pc. Muzete mi prosim poradit co a jak..?! popripadne znovu radeji projit nastaveni ap a pc..?! Diky moc

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

S nastavením PC to nemá nic společného. Jestli to dobře chápu, tak máš zapojeno wifi AP na NB a do toho switche 3 PC. Pokuď to tak je, tak budeš mít rozeštělovanej adsl router.
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém se sdílením internetu pomocí AP ...?!

Příspěvek od habitat3 »

Mam obyc adsl modem zapojene do pc1 pomoci usb.Do toho sameho pc1 mam zapojeny pt-link switch ze switche jde kabel do AP linksysu. Na fiwi linksys se pripojovali tri ntb a slapalo vse bez problemu,net bezel jak ma,ale ted uz to zniceho nic nejde.. :(

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Zahoď ten USB ADSL šrot. :D Je vůbec divný, že to někdy fungovalo. :?:

Kup ADSL router s wifi a máš vystaráno. 8) Tyhle USB jsou na nic.
Honda VF 750C Magna 65kw

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

jj vim uz to funguje.. :lol: Jinak jaky by jsi doporucil..? Vlastne staci aby byl pak zapnuty ten wifi adsl router a ani nemusi byt zaply hlavni pc ze..?!

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

habitat3 píše:jj vim uz to funguje.. :lol: Jinak jaky by jsi doporucil..? Vlastne staci aby byl pak zapnuty ten wifi adsl router a ani nemusi byt zaply hlavni pc ze..?!
Přesně tak. 8)

První možnost je, že požádáš tvého poskytovatele připojení k IT (předpokládám, že USB modem máš od něj) , aby ti vyměnil tvůj ADSL modem za ethernetový. Že ti prostě blbne atd.. Pokuď na to přistoupí, tak by ti ho poskytl on. AP wifi už máš, takže ho napojíš do něj a frčíš.

Druhá možnost je zakoupit jen ten ADSL modem. (typ ti neporadím, nemám s ADSL zkušenosti)

Třetí možnost, že zakoupíš ADSL modem s wifi. Bude sice dražší, ale zase bude jedna krabice a jeden zdroj. Nevýhoda je, že pokuď by jsi se rozhodl zrušit ADSL připojení a přejít na jiný systém, tak ti bude nanic. A také, pokuď budeš chtít AP přemístit do jiného bodu pro lepší pokrytí signálem, tak si taky v koncích.
Honda VF 750C Magna 65kw

Bleez

Příspěvek od Bleez »

Ja jsem pouzil tohle zarizeni http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40926 funguje paradne. Je ale trosku drzazsi a nektery funkce mozna ani nevyuzijes. Zkusil bych prvni variantu kterou napsal Anděl. Ten USB kram vymenit za ethernetovy a zapojit ho do switche.
Kolega z prace dostal k ADSL toto http://sitove-prvky.alza.cz/externi-ads ... d80921.htm vypda todobre a zatim mu to funguje bez problemu.
Lancia Kappa 2.0T V5 20V 220 koniku
www.lanciaklub.cz

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Tak mam AirLive WL-8064ARM,vse slape jak ma,ale nedokazu naconfigurovat wep,porad mi to pise v admin rozhrani Privacy type is set to WEP. Multiple SSID support will be disabled a Invalid WEP Key 0 ...Reverting to previous configuration :(

LuckyR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyR »

Já mám ZyXEL P660HW Ale jedu přes kabel, ale teoreticky by měl taky podporovat wi-fi co vim
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“