Katalyzátor

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
avenger

Katalyzátor

Příspěvek od avenger »

Chci se zeptat, kdž drnčí katalyzátor je to rovnou na výměnu nebo je to jen těsnění mezi výfukem a katem? Zvuk se objevuje za studena na neutrál a po zahřátí jen při ubrání plynu a klesání otáček (vždy kolem 1500ot/min)

pokud je kat pryč co navrhujete na výměnu, originál by vyšel asi draho ale kat musí zůstat.

jolik

Příspěvek od jolik »

tady je Forum sekce tuning :?
Vento GTI 150+

avenger

Příspěvek od avenger »

a výměna za sportovní kat je co? parní lokomotiva? :lol: téma obsahuje závadu + jakej díl takže se to dá zařadit do obou sekcí ale sem kouká mnohem více lidí 8)

elviiis

Příspěvek od elviiis »

s tím umístěním si též nejsem jist na výfuky je tu téma sólo... pokud katr umře kup nějakej "sportovní" bude levnější...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

avenger

Příspěvek od avenger »

spíš mi jde o to jestli ho měnit nebo to může být jen těsnění....

elviiis

Příspěvek od elviiis »

podívej se jestli nemáš ten výfuk povolenej... nastartuj to a a ať ti někdo šlápne na plyn ty si lehni pod auto a uvydíš jestli to funí... když tak ho sundej a jukni do vnitř a uvydíš...
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

Marek

Příspěvek od Marek »

Mě drnčel kdysi na autě krycí plech pod katalyzátorem. Na jedé straně to uhnilo a drnčelo to, zkus mrknout na to.
Audi A8 4.2 Quattro

BiFF
Kontaktovat uživatele:

Re: Katalyzátor

Příspěvek od BiFF »

Chlapi kdyz jsem dal pryc KAT a dal misto nej trubku tak mi ted sem tam sviti pocitac pak zhasne pak se zas rosviti na diagnostice mi to napsalo regulace bohatosti smesi , to bdue asi lambda co ?? jo a jeste lambdu mam pred katem pro info
Peugeot 405 T16 2.0 Turboooo
Peugeot 106 S16

fastr

Příspěvek od fastr »

To drnčí keramická vložka, která je uvnitř a je volná. Vylítala ti z katu taková jako lisovaná vata co tu keramiku drží v tom obalu a zároveň zajišťuje měkké uložení vložky aby nepraskala. Teď to tam lítá, ale když zvýšíš otáčky, tak ji to zatlačí dozadu a přestane to. Řešení je buď nový kat, nebo ho flexou otevřít a tu vložku obmotat rozklepanou azbestovou šňůrou, pak stáhnout a zavařit a hotovo. Měl jsem ten sam problém a tohle pomohlo.

elviiis

Příspěvek od elviiis »

BiFF píše:Chlapi kdyz jsem dal pryc KAT a dal misto nej trubku tak mi ted sem tam sviti pocitac pak zhasne pak se zas rosviti na diagnostice mi to napsalo regulace bohatosti smesi , to bdue asi lambda co ?? jo a jeste lambdu mam pred katem pro info
odstranění katu nemá na lambdu vliv... pravdě podobně odešla do větčných lovišť...

avenger

Příspěvek od avenger »

Každý z odborníků dedukoval že to je katalyzátor, nakonec to byla spona u katalyzátoru 8)

Mefistisko

Příspěvek od Mefistisko »

vono se to těžko odhaduje když to nevydiš a neslyšíš :lol:
UBER NA PLNEJ PLYN
minulost: MAZDA 323 BG 1.4 16V
současnost: Seat Leon TDI původně 66kw teď 1?? :D

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“