Po koupi, co dál!

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
OtikM

Po koupi, co dál!

Příspěvek od OtikM »

Dobrý den,
po koupi a odhlášení vozidla, může vozidlo vyjet na komunikaci jestě téhož dne, aby si nový majitel zařídil potřebná potvrzení - evidenční kontrolu, povinné ručení atd.? Nebo vozidlo nesmí vyjet, dokud nemá nový majitel aspoň povinné ručení, původní majitel ma uzavřené povinné ručení.

Předem děkuji za odpověď
S pozdravem Michal Chlebek

blázen
Kontaktovat uživatele:

Re: Po koupi, co dál!

Příspěvek od blázen »

bez povinného ručení nic na nového majitele nikdo nepřihlásí.. ani bez evidenčky.. takže asi tak..
jinak všeobecně auto bez povinného ručení nemá na cestě v žádném případě co dělat..
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Dan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

pokud ma puvodni majitel povinne zaplacene, tak s tim muzes klidne odjed jen s kupni smmlouvou... pokud ti jde o prihlaseni, tak to ti bez povinneho a evidencky neudelaji...
Obrázek

Felda (17:08:25 31/07/2008)
ja si kupuji lpg khamo to je hudba budoucnosti

OtikM

O prihlaseni mi nejde

Příspěvek od OtikM »

Jde mi o to, ze chci koupit auto. Puvodní majitel odhlasí auto a jestli ja jako nový majitel můžu po odhlašení vozidlem jezdit téhož dne co auto odhlásí puvodní majitel, abych si zařídil povinné ručení a stk atd. nebo platí to tak, že pokud je vozidlo odhlášené (končí povinného ručení původního majitele), tak už auto nemuže vyjet na silnici?
Tak jak to teda je?

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Já když koupil auto, tak se odhlásilo na mě, já si vzal jeho kartičku od povinnýho a vydal jsem se na cestu asi 230km. Neboj se toho :lol:
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

ale při případný nehodě se nesmíš prokecnout, že jsi to koupil, protože prodejí auta ručení okamžitě zaniká :lol:

Navíc vidím problém v tom, že pokud už bys to někam fakt nakouřil, tak původní majitel nebude chtít přijít o bonusy a stejně provaří, že to auto prodal a nemá s ním nic společného.

Být tebou, zastavím se někde cestou to ručení uzavřít, potřebuješ aspoň kopii TP a kupní smlouvu.
Cadillac seville V8 4.6 :D
zatím ještě žiju...

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Dan píše:pokud ma puvodni majitel povinne zaplacene, tak s tim muzes klidne odjed jen s kupni smmlouvou... pokud ti jde o prihlaseni, tak to ti bez povinneho a evidencky neudelaji...
tototázka, čiste hypoteticky, on odjede ( auto je odhlášené ) a puvodní majitel zajde za dva dny zrušit pojistku.

Onen človek ale už den předtím naboural a a chystá se tento den nahlásit nehodu a zjistí že povinné neexistuje a je to v háji.

me osobne pojistovny uplne bežne ruší povinné ke dni prodeje ( odhlášení ) i když přijdu po týdnu.

takže každopádne pokud to vemeš do detailu tak nikde není v zákone řečeno že to smí udelat naopak je npasáno že vuz bez povinného nesmí na silnici. odhlášení na nového majitele je zároven automatickým zánikem pojistení ( resp s jeho uplatnením je sakra problém, protože povinné platí majitel nebo provozovatel vozidla a odhlášením to povinné právně automaticky končí, jen naše pojistovny to suveréne ukončí až tam přijdete, jelikož jsou to pro ne prachy - okrádaj vás :)

takže muj názor jednoznačne nejezdit.
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“