poloha SW
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
poloha SW
zajimalo by mě jakou roli hraje poloha SW, mam na mysli jesi je lepsi kdyz je tou pulzjicí membránou smerem dolu a je videt telo SW nebo kdyz vidime tu pulzujicí membranu poradne rozkmitanou,diky
Re: poloha SW
Asi záleží na SW,ale já mám zkušenosti takové,že magnetem ven mi to vždycky hrálo na pikaču...
lefi: A mel si prehozenou fazi?
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
Goldies píše:lefi: A mel si prehozenou fazi?

ale je pravda že bedna byla stavěná objemově na magnet dovnitř...
Goldies nevim on mel asi na mysli nanic zvukove a na to faze nema vliv.
A akusticky zkrat? Jaky je rozdil mezi tim jak je otocenej? Jak tam vznikne akusticky zkrat?
A akusticky zkrat? Jaky je rozdil mezi tim jak je otocenej? Jak tam vznikne akusticky zkrat?

Euro champ dBdrag Extreme 5+ 2005,2006,2007
vicemist sveta dBdrag racing Extreme5+
drzitel World record 2010 kategorie SS1-2
možná se pletu, ale otočená fáze nemá nic společného s akustickým skratem, ale to že že pokud dáme woofer košem ven a fáze neotočíme tak nam woofer nehraj do ozvučnice jak by měl ......
Bylo myšleno tak, že pokud neotočíš fázi, tak membrána subu hraje "dovnitř" a membrány ostatních reproduktorů hrají "ven" tím pádem se jejich vlny "ruší" a pozorujeme úbytek basů... Vesměs se jedná o frekvence které sub "ještě" hraje a ostatní repro "už" hraje... Pokud ale fázi otočíš, tak všechny reproduktory hrají buď "ven" nebo všechny "dovnitř".
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!
Jednoduse receno SW ktery ma byt magnetem ven je nato specialne konstuovan. Otocenim polarity na SWniceho nedoshneme, jedine tak drive nebo pozdeji znicime SW.
An_Dre píše:Jednoduse receno SW ktery ma byt magnetem ven je nato specialne konstuovan. Otocenim polarity na SWniceho nedoshneme, jedine tak drive nebo pozdeji znicime SW.
Celkem by mě zajímalo, čím se takový reproduktor liší od běžného? Má snad jinou membránu nebo závěs, liší se příruba, v návodu je psáno "montujte výhradně magnetem z ozvučnice" (znamenalo by to i cívku motanou opačně nebo opačně značené + a - ) atd... Myslím, že jediné v čem se takovýto reproduktor liší je nablýskaný chromový koš a potřeba majitele ho ukazovat! K tomu ničení reproduktorů přepólováním, když repro přepóluješ, neuděláš nic jiného než že otočíš fázi o 180°, mohl bych se o tom rozepsat, bude mi ale stačit, když mi řekneš proč některé lepší zesy disponují funkcí skokové či plynulé regulace otočení fáze 0°-180° když jak tvrdíš přepólování odrovná reproduktor?
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!
Já osobně měl teda dva SW magnetem ven, polaritu jsem nechal, nic jsem neměnil a hrálo to super... zadní blatníky lítaly 1cm...
tak tohle nás na elektronice neučili ,taky by mě zajímalo čím by si ho mohl zničit ,tak se o tom rozepiš ... protože nemůžu než nesouhlasit s fifym že ničím jiným než otočením fáze nedocílíš ...An_Dre píše:Jednoduse receno SW ktery ma byt magnetem ven je nato specialne konstuovan. Otocenim polarity na SWniceho nedoshneme, jedine tak drive nebo pozdeji znicime SW.
ještě bych se ho rád zastal s tim akustickým zkratem protože je to přesne jak popisoval fify ,ale tohle všechno se učí na středních školách pánové ,takže pokud chcete dělat chytré ,tak si nejdřív prolistujte základy
Škoda Favorit 1.3 karbec -> Peugeot 205 1.4 -> Renault Clio 1.9D -> Renault Clio 1.8 16V 101Kw(černá vdova) -> Škoda Fabia RS 1.9Tdi 96kw ( ukradena ) - Renault Clio 1.5dci čmelák
a k dotazu... je asi nejlepší když si umístíš sw na několik pozic a různě ho otáčíš a odposloucháš co je pro tebe zvukově nejlepší
Škoda Favorit 1.3 karbec -> Peugeot 205 1.4 -> Renault Clio 1.9D -> Renault Clio 1.8 16V 101Kw(černá vdova) -> Škoda Fabia RS 1.9Tdi 96kw ( ukradena ) - Renault Clio 1.5dci čmelák