Vyber auta pre mna, poradte, napiste nazor

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
OndrejGTi
Kontaktovat uživatele:

Vyber auta pre mna, poradte, napiste nazor

Příspěvek od OndrejGTi »

Zdravim. Vyberam si auto, kupa do najblizsich 4 mesiacov, popis vyberu:

CENA: som student a budem student- cena do cca 1000EUR

MOTOR: D/TD do 1.9l, benzin max 1.8l, LPG by bolo velkou vyhodou, preferujem nizsiu spotrebu, nizsi objem a na zaklade toho neocakavam ani vysoky vykon...(40-75KW)

KAROSERIA: preferujem 4/5 dverovu, auto strednej velkosti- ani male ako astra, ani velke ako omega, nieco ako vectra... dufam, ze sa chapeme. Typ- radsej sedan/hatchbag, combi by som velmi nevyuzil.

VYBAVA: manual, 5 kvalt, posilnovac riadenia, na elektroniku si nepotrpim, ale elektricke okna prip. manualna klima potesia.

UDRZBA: samozrejme co najspolahlivejsie, ale som autoelektrotechnik, takze servisu sa nebojim. karoseria najlepsie pozinkovana, s koroziou sa mi casto nechce babrat.

Ako najvacsi kandidati su zatial:

Audi 80, rok vyroby 1986-1991 (B3)
Obrázek

Daewoo Espero
Obrázek

Daewoo ma vyhodu v lepsej vybave, audi ponuka D/TD motory. Ako je to u espera s koroziou? Ak poznate tieto auta, skuste porovnat, co je vacsie, lepsie podla vas? Pripadne dajte svoj navrh na znacku a typ. Vdaka.
Ondrej.
ZAMETAC INZERCIE Na nevhodne OT/pokec v INZERECII ma upozornite stlacenim modreho tlacidla.

SubTera

Re: Vyber auta pre mna, poradte, napiste nazor

Příspěvek od SubTera »

U 18 let starych aut se nemuzes moc spolehat na to, ze na nich nebude nejaka ta rez, hlavne na podvozku. Nez Espero, vybral bych radsi Hyundai Sonata mezi roky 94-96, do 1000EUR vim o nekolika Sonatach s 2.0 motorem a slousnou vybavou - klima, komplet elektrika, ABS a treba kuze.

OndrejGTi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndrejGTi »

Kazde auto, ktore tu spomeniete si samozrejme prestudujem.

SubTera- sonata mi pride dost velka, velky objem (menej ako 2l som nenasiel) a dalej porovnavam auta podla skusenosti- autorecenze.cz a tam to nieje ziadna slava... Ale miesto Espera som sa zase zacal priklanat k Audine. Len dobre skusenosti, velke chvaly na to pozinkovanie karoserie, spolahlivost...
ZAMETAC INZERCIE Na nevhodne OT/pokec v INZERECII ma upozornite stlacenim modreho tlacidla.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Ondrej. jen dobre zkusenosti? Tak to je zrejme prvni auto na tomhle kontinente...ja s korejcema zkusenosti mam dobry, ale tvrdit, ze existujou jen dobry zkusenosti obzvlast u takto starych aut, je nesmysl.

OndrejGTi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndrejGTi »

A dalsie auto do placu: Audi 80 B4, vacsi razvor, krajsia...
Obrázek

OndrejGTi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndrejGTi »

SubTera píše:Ondrej. jen dobre zkusenosti? Tak to je zrejme prvni auto na tomhle kontinente...ja s korejcema zkusenosti mam dobry, ale tvrdit, ze existujou jen dobry zkusenosti obzvlast u takto starych aut, je nesmysl.
pisem o autorecenze.cz

máca

Příspěvek od máca »

bmw e 30? kdyz sezenes 1,8 tak to je relativne spolehlivy auto a s malym obsahem, ikdyz ja sem zastancem toho, ze bmw muis mit 6 valcu, co treba vw passat? tam se delala 1,8 90ps a ta byla docela spolehliva tip b3, nebo b4, no a nebo mozna i nakyho toho japonce, my meli na firme toyota corolla, a to bylo nesmrtelny auto teda, jezdilo to port a za vsech podminek, nikdy nas nikde nenechala a ze sma ji davali za usi :lol: a na svou dobu to bylo docela solidne vybavena kara, ale u takhle staryho auta zalezi spis na konkretnim kusu jak se o nej kdo staral a daval mu peci, koupis vonavku, ale treba i jen navonenou bidu co se bude jen sypat
cabrio bukvice

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

ta Audi má před BMW jednu velkou výhodu...a to je ,že nehnije.. proto bych volil audi 80.. s 1,6 či 1,8..netuším co se tam cpalo.. podvozek to mělo dobrej,když to všecko správně fungovalo a mělo to pozinkovanou kastli. Takhle staré BMW ti shnije před očima.. :wink:
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

OndrejGTi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndrejGTi »

Prave tu zinkovanu karoseriu beriem ako + u 80ky... ano na passat B3 som skoro zabudol. Mal by byt v rovnakej triede ako audi 80, ci? A ma aj pozink, tak?

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“