Blaupunkt GTb 1200

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Hypnoo

Blaupunkt GTb 1200

Příspěvek od Hypnoo »

Ahoj - vyhlídl jsem si SW viz odkaz: http://www.megaobchod.cz/audio-video/bl ... -1200.html" onclick="window.open(this.href);return false;

A můj dotaz zní: hodí se do R. Laguna I ( sedan ) facelift???
Jestli to tam bude hrát dobře...., chci jen relativně dobrý dokreslení basů..., nejde mi
vzbudit celý okolí...!!! :-)
popř..., jaký zesilovač ktomu????
Děkuji za rady....
www.obrovskeslevy.cz

SubTera

Re: Blaupunkt GTb 1200

Příspěvek od SubTera »

Mel jsem v kufru dve (az budu na svym PC hodim foto) a hralo to moc hezky, taky jsem chtel jen podkreslit bassy. Za ty prachy slusny.

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

Tyjo...., tohle sem potřeboval slyšet..., děkuji za radu....!!!
Vim že se tu vyznáte, tak sem vždy napíšu o radu......!!! :-)
Tenhle týden si ho tedy objednám.....!!! :-)
Jo a tys tam měl teda 2?? A jak teda hrála ta 1??
A popř..., jaký by si mi doporučil zesík????
Jinak fotky určo pošli......
www.obrovskeslevy.cz

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Ja k tomu mel Blaupunkt 4kanal, premosteny na 2 kanaly. Byl jsem spokojeny, ale z kufru mi moc nezbylo, ted uz rok a pul hudbu nemam. Ale zase mit budu:)

A pro pripadny rejpaly - ano, na fotce je skutecne muj korejec Hyundai a treba z toho vyskocte na strom:D
Přílohy
250720071122a.JPG
250720071122a.JPG (62.28 KiB) Zobrazeno 2755 x

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Jeden z duvodu, proc jsem ji prodal bylo i to, ze mi zacaly rezonovat plasty. Neni to buh vi jaka hudba, ale na drncneni interieru to bohate stacilo. Ted uz to budu delat lip.

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

A jak se to dělá aby mi pak nedrnčeli plasty???? Tyjo...., ta bedna vypadá fakt dobře...,
už se moc těšim..., až jí budu mít...!!! :-)
www.obrovskeslevy.cz

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Mne se tam ty dve aorat vesly + lekarnicka (ten bilej kvadr)...vo delat? No vytlumit - mirelonem nebo cimkoliv jinym, co se na vytlumeni pouziva. Jelikoz to neni muj obor, necham si poradit, co tam nacpat.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Celou dobu tiše pochybuju o kvalitě těch Magnatů a mlčím. Teď už ale musím. Použít na tlumení jakékoliv audio instalace Mirelon je pitomost hraničící se sabotáží. Tu blbost použij pod plovoucí podlahy a pokud máš plovoučku i v autě klidně si ji tan dej. Pokud ne nemá tam co dělat. K ničemu jinému se to nehodí. Dokonce ani blbý bakelitový rámeček pod SPZ-kou to pořádně neodrezonuje.
Od toho jsou různé lepící akustické pásky. Na zabránění rezonancí plastů potřebuješ tenký materiál, který se vejde mezi plast a karoserii. Tady trochu mohou pomoct molitanové pásky co se používají na těsnění domovních oken. Je třeba vybrat nějaké s hustějším molitanem. Mirelon je dost nepoddajný. Ani ten molitan ale nepoužívám. Pokud to jde a mám ho pak tam cpu pásku Fonotape. Není nejlevnější ale zatím nejlepší co jsem měl.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Molitan jsem u jedne instalace videl, byl pekne nasatej vodou, myslim, bylo to ve dverich. Ja ovsem nepsal, ze tam mirelon budu davat, pouze jsem na nej ruzne po webech i shlednutych instalacich narazil a bral jsem ho jako alternatiu. Pokud je, jak pises, na nic, zainvestuju samozrejme do neceho kvalitnejsiho. Diky za radu, mrknu po tech paskach....jde mi predevsim o dobry pomer a to myslim ve smyslu, ze chci koupit neco s co nejvetsi kvalitni plochou za co nejrozumnejsi peniz. Abych toho nespotreboval tuny za desetititsice. Nedavno jsem koukal na Tvuj web, ale nehledal jsem konkretne tlumeni, to o cem pises, tak nabizis?

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Mirelon není ani alternativa. Dělají to lidi co chtějí šetřit za každou cenu. Přínos je ale minimální nebo žádný.
Pokud jde o molitanové pásky tak předpokládám, že se furt bavíme o antirezonančních úpravách plastů. Ty jsou ale především v interiéru a pokud se ti na dosedací plochy plastu a karoserie dostává pravidelně voda tak máš zřejmě ponorku. Přímo do vnitřního prostoru dveří bych to samozřejmě nedával. Jednak to je pásek, tedy malá plocha. Druhak na to jsou úplně jiné materiály. Buď pláty jako Zealum, Dynamat a další nebo akustické molitany s uhlíkovým vláknem, které vodu nedrží. To všechno poměrně okrajově doplňují tlumící antivibrační pasty a stříkané hmoty ať už ve sprejích nebo kanystrech pro nástřik stříkací pistolí.
Pásky Fonotape nemívám. Horko těžko je scháním pokud je potřebuju pro sebe. Samolepící pláty Zealum určitě a snad i nějaký ten molitan bych našel.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

All trosku to prevracis, ja ponorku nemam, pouze jsem nasate molitany videl v jinem voze...jako shudnou alternativu vidim Zealum ZNBS-SP08, kde jsou 4 platy 50x30cm za pomerne slusnou cenu. A samolepici molitan by mohl stacit 0,25. Prekvapilo me, ze to ani neni tak drahy, cekal jsem vic. Ale to uz jsme dost OT od puvodniho tematu.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Já tím chtěl říct jen to, že by každý měl buď zvážit nebo si nechat poradit jaký materiál kam použít. Taky už jsem viděl různá zvěrstva a někdy, bohužel, i od profíků.

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

Tak paráda...., dneska SW dorazí.... tak mám prosbu zda byste mi někdo poradil
co by ktomu bylo vhodný koupit za zesík......???
Děkuji za tipy....
www.obrovskeslevy.cz

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Vzhledem k cenové kategorii, zatížitelnosti a relativně nišší citlivosti subwooferu buď tenhle ...
Přílohy
SPA2200Z.jpg
SPA2200Z.jpg (60.11 KiB) Zobrazeno 2646 x

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

... nebo raději tenhle zesík s větší výkonovou rezervou.
Přílohy
SP-A1500D.jpg
SP-A1500D.jpg (49.04 KiB) Zobrazeno 2644 x

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

A co tenhle zesilovač....??? http://www.levneelektro.com/p26627-auto ... -zesilovac" onclick="window.open(this.href);return false;

Ten by se pro ten subík nehodil????
www.obrovskeslevy.cz

umek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umek »

ja toho blaupunkta mam taky v aute +- 2 roky a jsem spokojenej. Jen me vysel na 40 eur v normal obchodu v D ,proto jsem koupil. vic bych nedal

SubTera

Příspěvek od SubTera »

umek: o tom to je primarne, za 1200Kc to udela paradu.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Jinak jsem pro to THAacko zesilovac, mel jsem ho, kdyz jsem kdysi mel Blaupunkta woofer v modrocerne kombinaci, ne v te nove sedive.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

No a já bych ten zesík od Blaupunktu nekoupil. Má sice úžasnou cenu, nad kterou bych se pozastavil ale budiž.
Už jsem se zmínil o relativně nišší citlivosti subwooferu. Z tohoto pohledu je důležitý výkon zesilovače a u THA-čka nejde ani na webu výrobce dohledat RMS výkon a ani damping faktor. Jediné co dohledat jde je max. výkon, pod kterým si ale každý výrobce představuje něco jiného. Když už utrácím nějaké peníze chci aby to bylo utrácení účelné a "smysluplné". U THA zesíku si tím nejsem jistý. Možná je jen jediná vyjímka. Tou je zkouška toho zesíku s tím konkrétním subwooferem. Jinak, pro mně osobně právě kvůli citlivosti subwooferu, jiná možnost neexistuje a to ani za sebenišší cenu.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

UBlaupunktackejch zesiku je zazrak najit nejaky realny hodnoty, to je fakt.

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

No nejspíš koupim Magnat Traxx 300
podle mě by mohl vpoho stačit,ne ?? Pokud se mýlim tak mě prosím opravte....
www.obrovskeslevy.cz

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Ten Traxx je už dost starý model. Řekl bych, že nějakých 5 let. Možná víc. Dál si myslím, že jeho výkon (2x 75 W/1 x 200 W RMS) bude při citlivosti toho subwooferu dost malý. Hádej proč jsem nabízel zrovna ty dva zesíky od Spectronu. Právě kvůli jejich výkonu a cenové i kvaliativní kategorii, která je subwooferu přiměřená. Pokud ti z jakéhokoliv důvodu nevyhovují hledej něco s podobnýámi parametry.

Roti

Příspěvek od Roti »

ja mel tu tubu a max spokojenost!! pri otevrenem kufru drncely i okna vedle na baraku !
vybojky D2S, D2R, D1S

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

No teď bych to potřeboval trochu vysvětlit..., proč by nedostačoval???
Fakt se vtom moc nevyznám..., ale když tuba má 200W RMS..., tak by měl taky stačit
zesilovač, který má výkon 1x 200W RMS, ne??
Možná Vám to přijde jako pitomá otázka....,ale sem v tomhle opravdu zelenáč....,
jinak naty Spectron sem se už díval i v krámu...., Sem ztoho jelen :-)
www.obrovskeslevy.cz

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

A co tento zesík? CRUNCH MXB 2175
Ten by snad už šel.., podle parametrů..., mi přišel jako vhodná varianta...
www.obrovskeslevy.cz

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Ten co je v inzerci (Yurii) byl kdysi muj (resp. jsem 1. majitel), vykonove je na tom dobre.

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

No ten inzerát sem našel...., a taky sem mu napsal...!!
Myslíš..., že by byl vhodný pro ten můj SW...???
Jak je to stim přehříváním??? Je to vada konkrétního kusu..., nebo celé série těch zesíků....
popř..., jak se vyvarovat jeho zničením...???
www.obrovskeslevy.cz

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Otázka:
Proč do svého pětisetwatového subwooferu sypu kilowatu?
Odpověď:
Protože má tristní citlivost 82 dB/1W/1m.

Nemýlím-li se má diskutovaný subwoofer RMS zatížitelnost 250 W. Aspoň podle prvotního odkazu. Dál má uvedenou citlivost 91 dB. Bohužel ale při 2,83V/1m. Jak už jsem uvedl vztahuje se tento parametr k reproduktorům se zatěžovací impedancí 8 Ohmů. My ale řešíme 4 Ohmový reproduktor. Nebudu furt dokola vypisovat co to znamená v rámci uvedených dat a výrobků. Psalo se to tady už tolikrát, že stačí jen hledat. Můj závěr je ten, že pro diskutovaný subwoofer bych volil zesilovač s RMS výkonem 250 W/4 Ohmy, raději ale silnější tedy 300 W RMS. Uvedu ještě jeden argument. Kde nic není ani smrt nebere a když ti chybí výkon ničím ho nevyčaruješ. Zeslabit ale můžeš vždycky a cenový rozdíl je, podle mého mínění, zanedbatelný.

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

Děkuji za vysvětlení..., a ještě jedna otázečka...., jak je to stim
přehříváním??? To znamená..., že po čase odejde...???
www.obrovskeslevy.cz

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“