Vaření plastů

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
bóďa
Kontaktovat uživatele:

Vaření plastů

Příspěvek od bóďa »

mám dotaz, za 1) jestli se dá vařit polyuretan (zadní nárazník na několik kusů) a jeste jestli se spolu dá svařit polyuretan s >P/E< (doufám teda, že ten nárazník je taky z toho, vul jsem vyfotil drzak tak snad je to ten samej matros jako naraznik, zejtra jeste kouknu)

díky díky
Přílohy
P1140592.JPG
P1140592.JPG (92.14 KiB) Zobrazeno 754 x
P1140593.JPG
P1140593.JPG (90.21 KiB) Zobrazeno 754 x
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

BlackR1

Re: Vaření plastů

Příspěvek od BlackR1 »

Polyurethan patri mezi dvouslozkovy priskyrice a sam o sobe se varit vicemene neda zatimco PE je Polyethylen a svaritelnej je velice dobre. Jestli to dobre chapu chces svarit naraznik z polyurethanu a jako pridavnej material pouzit PE? Nehazel bych flintu do zita a osobne to zkusil nasledovne... Nutnost je kvalitni priprava (vyriznout drazku, ocistit barvu a bordel, podlepit... uz jsem to tu nekde popisoval...). Narezu si prouzky z PE a vyriznu drazku, asi bych volil jen z jedne strany ale ponekud sirsi... Pak svarim klasickym zpusobem ale nesnazim se roztavit zakladni material ale jen pridavnej. Jakasi sance ze to bude drzet tu je ale s urcitosti ti to nereknu, chce to na nejakym kousku vyzkouset.

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Re: Vaření plastů

Příspěvek od bóďa »

no já osobně to nechci vařit, chci to NECHAT zavařit, protože jsem ti nikdy nedělal a nemám s tím žádné zkušenosti. ale jestli to vůbec půjde nebo mám vymýšlet něco jiného.

je to takhle, zadní nárazník potřebuji zavařit, protože je na několik kusů a přední asi na dvou místech také (je jen prasklý) a ještě k tomu bych k tomu přednímu potřeboval přivařit kus jiného, který je právě z toho PE (dnes jsem to kontroloval a je to tak).

ze zadního jsem si vzal krytku tažného oka, která byla taky prasklá, obrousil jsem jí a zkusim jsem ji jen pájkou svařit a šlo to velmi hezky. ale do celého nárazníku se pouštět nechci, fakt je na několik kusů a nerad bych, aby se mi rozpadl :lol:
je fakt, že na té krytce nepoznám, jak moc to drží, protože je kruhová a dost pevná.

jinak ještě ty nárazníky z polyuretanu jsou dost silné, kdežto ten z PE (z ktereho chci kus uriznout a navarit na ten predni z polyuretanu) je zase dost slabý
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“