polo GT nestartuje. proc? //uz startuje - nechcipa :-D
Moderátor: Idaho
polo GT nestartuje. proc? //uz startuje - nechcipa :-D
zdravim,
ma tu jednu teoretickou - VW Polo Coupe GT, rok 91(cca) 1,3 8V, EFI (strikacka), elektronika BOSCH, dlouho stalo a bylo z 90% rozebrany, my ho chcem dat dokupy.
problem mame ze nechce nastartovat a to za zadnou cenu.
kdyz ho nasilim (eterem) nakopnu, tak bezi jak hodinky (tak nejak sme vse zapojili tak kam to patri, vymenili relatka atd...) - drzi volnobeh, jde do otacek, normalne se zahreje, uchladi, vse v pohode...
ale jak za studena, tak za tepla proste sam od sebe nechyti - proste potrebuje cuchnout, aby se chyt.... toci se a ani neslibi...
cim to muze byt? budu rad za jakekoliv napady
Dik
ma tu jednu teoretickou - VW Polo Coupe GT, rok 91(cca) 1,3 8V, EFI (strikacka), elektronika BOSCH, dlouho stalo a bylo z 90% rozebrany, my ho chcem dat dokupy.
problem mame ze nechce nastartovat a to za zadnou cenu.
kdyz ho nasilim (eterem) nakopnu, tak bezi jak hodinky (tak nejak sme vse zapojili tak kam to patri, vymenili relatka atd...) - drzi volnobeh, jde do otacek, normalne se zahreje, uchladi, vse v pohode...
ale jak za studena, tak za tepla proste sam od sebe nechyti - proste potrebuje cuchnout, aby se chyt.... toci se a ani neslibi...
cim to muze byt? budu rad za jakekoliv napady
Dik
Naposledy upravil(a) fokr_jr dne 10 srp 2010 21:36, celkem upraveno 1 x.
Suzuki Swift GTR - AWD ITB, T25 @ 9psi spousta srandy
Lupo 3L
Lupo 3L
Re: polo GT nestartuje. proc?
No zkusil bych jestli nejni totalne pojebany nebo odpojeny cidlo teploty chladici kapaliny, moje auta sou taky strikacky s Boscháckým Motronicem a už párkrát sme se setkal s tim že někdo měl čidlo totálně vyžraný nebo mělo zoxidovaný kontakty a pak to nestartovalo... motor normálka točil z vejfuku byl cejtit bezín ale prostě nic.
Normálka to čidlo vyndej a mrkni na něj jestli se Ti zdá Ok, jestli jo tak se mrkni na autokelly co tam patří za čidlo, kup si někde odpor se stejnou hodnotou jako to čidlo a zkus ho zapojit místo něj
Normálka to čidlo vyndej a mrkni na něj jestli se Ti zdá Ok, jestli jo tak se mrkni na autokelly co tam patří za čidlo, kup si někde odpor se stejnou hodnotou jako to čidlo a zkus ho zapojit místo něj

Pětka f kombajnu
Jen pro upřesnění auto je moje, tak abyste se nelekli co to tu plácám.
Yurii díky za pokus, ale tam problém neni.
Zapojenim druhý lišty jsem zjistil, že ve chvíli startování nejdou vstřiky a když vrátim klíč zpátky a motor se dotáčí, tak jednou-dvakrát spustí.
Z toho plyne, že všechno funguje, jen ne při startování...
2. spínačka dělá to stejný a jiný relé taky.
Při startování lítá otáčkoměr což ukazuje na bludný proudy, což budeme nadále hledat.
Někdo další s nápadem?
Yurii díky za pokus, ale tam problém neni.
Zapojenim druhý lišty jsem zjistil, že ve chvíli startování nejdou vstřiky a když vrátim klíč zpátky a motor se dotáčí, tak jednou-dvakrát spustí.
Z toho plyne, že všechno funguje, jen ne při startování...
2. spínačka dělá to stejný a jiný relé taky.
Při startování lítá otáčkoměr což ukazuje na bludný proudy, což budeme nadále hledat.
Někdo další s nápadem?
S tim startovánim sem se taky setkal u svýho prvního auta... když je vlhko občas při akceleraci chcípne a dokud točí startér, tak prd ale jakmile ho pustim, tak naskočí, vubec nechápu čim to může bejt způsobený... proležel sem celý noci nad elektrickejma schématama a vubec nevim co by mohlo způsobit nenadálý chcípnutí jako když utne a co by mohlo způsobit to že auto nenastatruje dokud nepustim klíček ze startovací polohy.
Přeju hodně štěstí při řešení
Napadá mne jedině zkontolovat všechny kostryplus třeba sem tam nějákou přidat.
Přeju hodně štěstí při řešení

Pětka f kombajnu
no ty kostry nebudou od veci
- precejen z toho auta skoro rok furt nekdo neco vyndaval protoze tam jako drzak ND na jiny polo... 2 dny nam trvalo jen nez sme to "nejak" nakoply... este bude hormada prace stim...

Lupo 3L
Lupo 3L
Joo jinak až na to přijdete docela by mne zajímalo čím to je, třeba to pomůže i problému mojeho starýho auta
Držim palce 

Pětka f kombajnu
tak za dnesek show jak svine - u baterky se valely 2 volny hnedy kably, takze sup snima na kostru a chyta na prvni signalni... jenze narazili sme na dalsi jobovku - nejde chcipnout
vyndas klicek, vytahnes spinacku, zamknes volant a potvora si vesele vrci dal... koukali sme po svazcich, nikde nic neprebyva, tak sme pridali kill switch, kterej odpoji proud do civky a chcipa se to extra vypinacem a az pak se vypne spinacka...
dela to ze kdyz je vyplej klicek, tak se to vypne tim vypinacem a za cca 2s az teprve zhasnou kontrolky(klicek je furt vyplej) ve spinacce problem neni - zkouseli sme jinou a i kdyz je vytazenej stekr ze spinacky, tak furt vrci - no proste prdeeel

dela to ze kdyz je vyplej klicek, tak se to vypne tim vypinacem a za cca 2s az teprve zhasnou kontrolky(klicek je furt vyplej) ve spinacce problem neni - zkouseli sme jinou a i kdyz je vytazenej stekr ze spinacky, tak furt vrci - no proste prdeeel

Lupo 3L
Lupo 3L
Re: polo GT nestartuje. proc? //uz startuje - nechcipa :-D
Tak to je pecka
Taky můžete zařadit 5 šlápnout na brzdu a dát nohu ze spojky 

Pětka f kombajnu
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
nooo toto som raz videel...
na Felde....
neviem ci v poistkvke ci na rele doske neni nejaka dioda...ktora ve asi vadna..
pripadne este boli relatka na "15ku" co mavali pomocny "lepivy" kontakt...
pripadne aj pomocne rele, co spina iba pri startovani, a ono je teraz asi zopnute stale..
skus mi poslat VIN.. zajtra ti mozem poslat schemy..
na Felde....
neviem ci v poistkvke ci na rele doske neni nejaka dioda...ktora ve asi vadna..
pripadne este boli relatka na "15ku" co mavali pomocny "lepivy" kontakt...
pripadne aj pomocne rele, co spina iba pri startovani, a ono je teraz asi zopnute stale..
skus mi poslat VIN.. zajtra ti mozem poslat schemy..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
no tak jsem to chcipl napoprve, kdyz sem se vylekal proc to furt vrci a mel sem klicek venku... ale je to auto na jezdeni, takhle to chcipat je neprakticky - a este sme ten vypinac schovali, takze takovej decentni imobilizer
nejaka vadna dioda me napadla taky - to by presne sedelo na priznaky, ale neznam tuhle elektriku a netusim kde ho hledat... ani sem na nej nenarazil dnes pri zkoumani elektriky...
relatka jsem vsechny co jsem naesl vymenil za jiny a stale to dela...
VIN: VWVZZZ80ZPY024097
za shcemata budu moc rad

nejaka vadna dioda me napadla taky - to by presne sedelo na priznaky, ale neznam tuhle elektriku a netusim kde ho hledat... ani sem na nej nenarazil dnes pri zkoumani elektriky...
relatka jsem vsechny co jsem naesl vymenil za jiny a stale to dela...
VIN: VWVZZZ80ZPY024097
za shcemata budu moc rad

Lupo 3L
Lupo 3L
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..tak bohuzel..
- Přílohy
-
- VWVZZZ80ZPY024097.JPG (82.52 KiB) Zobrazeno 1008 x
Ani v němčině ti ELSA nevyhodila schémata?
Mitsubishi Colt CJ0 1.3 12V
Ronal R46 7x16 ET37
Pirelli PZeroNero 195/45 R16
Ronal R46 7x16 ET37
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Nie..veru..
Najstarsie vozidla co som nasiel schemu, su od roku 95..
a to napr. pre Skodu Pickup, musim pozerat nemecku verziu,
a musim navolit vozidlo VW CADDY 1.3.. (lebo tam sa to tak predavalo)
Najstarsie vozidla co som nasiel schemu, su od roku 95..
a to napr. pre Skodu Pickup, musim pozerat nemecku verziu,
a musim navolit vozidlo VW CADDY 1.3.. (lebo tam sa to tak predavalo)
Já mám dojem, že jsem tam kdysi našel snad Vento z 92 roku, nějaký shcémata, ale nejsem si jistej, musel bych se kouknout až budu v práci, ale jak říkám, tyhle auta mi šly jedině, když sem si dal jako jazyk němčinu.
Mitsubishi Colt CJ0 1.3 12V
Ronal R46 7x16 ET37
Ronal R46 7x16 ET37