Jaky Megasquirt MS2 MS3

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
badbmw
Kontaktovat uživatele:

Jaky Megasquirt MS2 MS3

Příspěvek od badbmw »

nazdar panove mozna i damy a chtel bych se zeptat nekoho kdo rozumi trochu megasquiru chtel bych si ho dat k narozkam jelikoz me bavi delat neco s autem na kterem delam upravy a potrebuji nejakou jednotku ne moc drahou a tak jsem si nasel Megasquirt no a otazka ted zni ktery pouzit jestli MS2 pcb3 nebo ten novej MS3 co jsem tak studoval tak oba jsou skoro stejny jen MS3 ma lepsi procesor muze se tam pripojit flashka a vybrat port com nebo usb a kdyz jsem se dival tak se tam daji pouzit skoro vsechny cidla seriovy co jsou na motore bez problemu u te MS3 u MS2 bych musel delat jeste nejake propojky navic kvuli zapalovacim modulum ale jinac je to skoro stejne tak jsem navazkach ktery poridit poradi mi tedy nekdo do ceho jit predem diky

Fifi

Re: Jaky Megasquirt MS2 MS3

Příspěvek od Fifi »

Ahoj, já jsem ms3 nijak nestudoval, ale myslím, že pro začátek a naučení se je zbytečné utrácet víc než je nezbytně nutné. Díval jsem se na stavebnice a je tam rozdíl asi 160usd v neprospěch ms3. Ano, ms3 je asi nepatrně lepší, ale já se na to dívám trochu z jiného úhlu. Ms beru jako takovou levnou alternativu a hlavně "přípravku" na opravdové profi ECU, které v budoucnu třeba koupíš za začneš se laděním zabývat na jiné vyšší úrovni. Ms2 ti podle mě pro takovéto seznámení se standalone udělá stejnou službu jako ms3 a za méně peněz... Ovšem koupí ecu to nekončí, chce to minimálně ještě wideband lambdu, když už ne snímáni klepání atd...
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

VEMS .. ???
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

Fifi

Příspěvek od Fifi »

JRD McLAREN: Za cenu MS-II?

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

no kdejake modifikacie s ms2 sa pohybuju cca od 250-300$ ..tie povedzme najlacnejsie

a Genboard VEMS v3.6 je za cca 250E ..co je dost porovnatelne...
a mne osobne pride VEMS trosku lepsia ako ms2...

ja to samozrejme berem z pohladu cloveka, co nema problem ḧrajkat sa z dratikmi..

ale rad si f tomto smere necham poradit...

Fifi

Příspěvek od Fifi »

Tak jsem si to našel, jen tak proletěl očima a nenašel jsem žádnou zásadní výhodu, spíše mě překvapilo, že to je bez case a map je taky za příplatek... Taky jsem nenašel žádný soft pro komunikaci/ladění ale to neznamená, že neexistuje, jen nemohu posoudit uživatelskou přívětivost... A i když to tak možná vypadá, VEMS rozhodně nehaním... Myslím si ale, že nejsem ten pravý pro dělání oběktivních závěrů. :wink:

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Zalezi na jakem motoru to budes pouzivat a co s tim chces ridit. Mam nake zkusenosti s MSQ 1. MSQ II ma akorat lepsi procesor jinak je to stejne. Trojka uz vypada dost schopne,ale mozna ti 2 bude v pohode stacit. Pouzival jsem ho na VR6,koupil jsem si stavebnici a prakticky jsem se na nem naucil zaklady programovani a nastavovani hodnot pro ruzne komponenty. Neni nic lepsiho pro zacatek. Vsechny potrebne obvody si dodelas sam a za pakatel.
http://forum.corradoclub.cz
FB Corrado R32T
Corrado R32 turbo 509BHP/640NM
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

badbmw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od badbmw »

moc vam dekuji za informace ono poskladat Megasquirt neni zase tak moc tezke zvlast kdyz je clovek vyucen v oboru elektro a na tu dalsi Ecu VEMS jak se tu psalo se podivam a stim ze je MS3 o neco drazsi je taky pravda tak se uvidi diky klidne dal pripominky muzete davat budu jenom rad

Fifi

Příspěvek od Fifi »

Na poskládáni ms netřeba vzdělání v oboru, úplně postačuje nebýt blbec. :D (...co že to mám napsáno pod čarou?) Mě msII chodilo na první zapojení, resp. měl jsem problémy s komunikací s pc, ale jednalo se o špatné nastavení v pc nikoli o chybu v samotném ms a nebo svazku vlastní výroby, takže pokud člověk umí pájet a číst, nebude/neměl by mít problém... :wink: Taky jsem chtěl ecu za co nejméně peněz a myslím, že jsem neprohloupil, beru to tak, že až se s tím pořádně naučím a ms mi už nebude mít co nabídnout, tak našetřím na profi ecu a bude mě hřát u srdce fakt, že jsem prvotně neinvestoval závratnou částku, účel to splnilo a do doby než bude profi ecu auto nebude stát ale jezdit... Jelikož já ms neberu jako "konečné řešení", tak bych asi ani o ms3 neuvažoval a bral ms2 (v době kdy jsem ms2 kupoval, tak se o ms3 teprve začínalo mluvit), pokud ale bereš ms jako "konečné řešení", tak sáhni po ms3. Tolik moje doporučení a pohled na věc...

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

no ...
ja som si tiez prelozil kadeco po internete...
a pre moje "naucenie sa" asi pojdem do VEMS.
hoci MS2 bola tiez jedna z moznosti, ..

tiez som sa z Liborom bavil o WOFLke, co je asi pre moje potreby pre NA motor "nadstandart"....
a tiez "vprvopociatku" niesom ochotnny investovat horibilne sumy do ECU.
spravit kabelaz od motoru mi nerobi problem, a zakladny princip fungovania EFI je mi tiez znami.

navyse, mi teraz stale vrta hlavou, ze ked uz mam tie 4 otvory pre vstrekovace navyse, ...
tak preco si nespravit motor na dva druhy paliva... co mi VEMS umozni...

badbmw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od badbmw »

no ono kdyz si vezmu tak co jsem tak cetl tak MS3 melo u sebe taky napsane 2mapy benzinu takze se uvidi jak jsem psal musim si jeste tu ECU VEMS prostudovat co a jak a sehnat vice informaci s MS se uz seznamuji delsi dobu no a co jsem tak videl tak ta VEMS je kolem 250eur bez dekl coz me vubec nevadi protoze pujde do jine krabicky uplne aj ta MS ale nenasel jsem MS3 bez krabice coz by bodlo lepe MS2 bez krabice v pohode

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“