Bazmek na chlazeni IC ...

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

suskyin

Příspěvek od suskyin »

[quote="elviiis"]to suskyn: Ono voda přebere více tepla než vzduch tzn jestliže na Ic pošleš vzduch o teplotě 20C tak vzduch v IC ochladíš na např 60C ale jakmile pošleš na IC vodu o teplotě 20C ochladíš vzduch v IC např na 50C...

Ano, s tim bych souhlasil, voda ma urcite vetsi tepelnou kapacitu jak vzduch, ale pokud se ta voda ohreje a neodpari (nebudes schopnej ji tam potrebne mnozstvi stale strikatkat), tak budes muset nejdrive vzduchem ochlazovat zbylo vodu na IC ktera pak teprve IC schladi. Pokud sebou budes vozit barel "studene" vody mohlo by to fungovat, ale jak uz sem napsal poprve, na dostatecne dimenzovanych IC je to podle me spis zbytecnost kterou sebou navic taham :wink:
323 GTX BG

elviiis

Příspěvek od elviiis »

to jo mám rrozprašovač vody jež bude cákat na IC... jde o to že cooler je maleja zašitej a do doby než bude větší je potřeba nějakou alternativu... Toto je alternativa zadarmo... Budu mít nádobku se 4l chladiva... rozprašovaných ostřikovačem okna přes vdzušník s karburátoru jikov... takže můj odhad je že mi to vystačí na 3sprinty nebo kolik se jich jezdí... nebo na celé ecce homo v uničově :lol:
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

JonnY

Re: Bazmek na chlazeni IC ...

Příspěvek od JonnY »

suskyin: mne prijde ze to je naopak nez pises. problem nebude v tom ze sa voda nestihne odparit, ale v tom kolko tepla ziska nez ju napor vzduchu sfukne z IC dole.
a kedze sa ostrek vodou pouziva ked IC nestiha chladit a je rozpaleny, tak je to vlastne jedno. v tom pripade problem s odparovanim asi nebude...

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“