k čemu je rezonátor ???
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- JarekMarea
k čemu je rezonátor ???
možná je to blbá otázka ale zajímalo by mě to?
Alfa Romeo 155 2,5TD 92kw 300nm
- RifleMan
- Kontaktovat uživatele:
Re: k čemu je rezonátor ???
Davá se místo katu a zrychluje pruchod vyfukových plynů ven z motoruJarekMarea píše:možná je to blbá otázka ale zajímalo by mě to?
Kez byRifleMan píše:Davá se místo katu a zrychluje pruchod vyfukových plynů ven z motoruJarekMarea píše:možná je to blbá otázka ale zajímalo by mě to?

Live4Ride Syndicate
- RifleMan
- Kontaktovat uživatele:
Pravda že jsem to myslím kdysi četl jako popis výrobce ale mírný nárůst výkonu je neSly píše:Kez byRifleMan píše:Davá se místo katu a zrychluje pruchod vyfukových plynů ven z motoruJarekMarea píše:možná je to blbá otázka ale zajímalo by mě to?Dobre udelany marketing. Jinak krom zmeny zvuku naprosto k nicemu.

- JarekMarea
Podle slov vyfukare, ktery mi delal custome made potrubi, je to pouze dobre udelana reklama. Samotny rezonator se chova jen jako tlumic. Zadny vykon neprida, spis naopak.RifleMan píše:Pravda že jsem to myslím kdysi četl jako popis výrobce ale mírný nárůst výkonu je neSly píše:Kez byRifleMan píše: Davá se místo katu a zrychluje pruchod vyfukových plynů ven z motoruDobre udelany marketing. Jinak krom zmeny zvuku naprosto k nicemu.
Ja ho driv mel. Zadny narust vykonu jsem subjektivne nepoznal. Zvuk byl moc pekny, ale s novym potrubim sel pryc z auta.
Live4Ride Syndicate
- RifleMan
- Kontaktovat uživatele:
Dík za objasněníSly píše:Podle slov vyfukare, ktery mi delal custome made potrubi, je to pouze dobre udelana reklama. Samotny rezonator se chova jen jako tlumic. Zadny vykon neprida, spis naopak.
Ja ho driv mel. Zadny narust vykonu jsem subjektivne nepoznal. Zvuk byl moc pekny, ale s novym potrubim sel pryc z auta.

- JarekMarea
Spotrebu jsem nikdy nemeril. Kazdopadne to urcite nebude zadna prevratna zmena.
Live4Ride Syndicate
- JarekMarea
a kolik to tak stojí ??? a ten zvuk je dobrej ?
Alfa Romeo 155 2,5TD 92kw 300nm
Myslim, ze se da sehnat od 500Kc - 3000Kc. Na mem aute jsem ho dal misto katu - co nejblize svodum. Bylo treba vyhodit jeste stredni tlumic. Zvuk byl tak od 3tis rpm nahoru mnohem vic urvany, takovy "zvonivy", pri podrazeni zase auto trochu "zasycelo". Na kazdem motoru zrejme jina charakteristika.
Live4Ride Syndicate
On ten zvuk nezlepsi, on ho utlumi. Hlavni princip spociva v tom, ze u prilis hlucnyho vyfuku muzes zredukovat kraval a diky trochu zvysene moznosti expanze plynu (se tam rozptyli, ochladi a tim zpomali) se tim da mirne upravit charakteristika motoru. Ale do jak velke miry, to bude zalezet na motoru, na samotnym rezonatoru atd.JarekMarea píše:a kolik to tak stojí ??? a ten zvuk je dobrej ?
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
- tomoking
- Kontaktovat uživatele:
rok 1998 .... prisla vlna rezonatoru do Polska. Jeden jsem si poridil do Mazdy 626 2litr benzin ...... na motorove brzde pokles vykonu o cca 4 Hp a kroutaku o 14 Nm ......
REZONATOR JE PROSTE JEDNA VELKA PI.OVINA .... na evropskych forech jsou tuny prispevku o bezucelnosti rezonatoru.
REZONATOR JE PROSTE JEDNA VELKA PI.OVINA .... na evropskych forech jsou tuny prispevku o bezucelnosti rezonatoru.
řidiči jsou vystaveni šikaně ze strany policie za jednání, které ve skutečnosti není ohrožující, ale je v rozporu se zákonem
je to opravdu jen reklama, jak tady bylo zmíněno, oni argumentujou tím, že je to na principu venturiho trubice, což je třeba difuzer v karburatoru a kdo někdy viděl karbec tak asi ví, že je to naopak.Trubka by měla mít menší průměr a tady je to naopak.Tady de o bernouliho konstantu, že když zmenšíš průřez trubky, kde proudí plyn nebo kapaliny tak se zmenší tlak a zvýší rychlost, protože plyn a kapalina se v zájmu zachování energie nikde nesmí hromadit a průtok musí bejt plynulej, tady je to obráceně.........
svět dospělých je pro mne záhadou......