Diesel-rada

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
idk531

Diesel-rada

Příspěvek od idk531 »

Zdarec jsem poměrně neznalý ale budu si pořizovat nové autíčko nejspíš 2.0 Civic nejspíš 2000 nebo novější. Fakt se nevyznám :roll: ale potřeboval bych vědět jak jsou na tom dieseláky s tuningem? :? prostě cokoli..Dělá se vůbec na dieslech tuning? Moc díky za odpovědi :kladivo:

tholis
Moderátor

Re: Diesel-rada

Příspěvek od tholis »

V Čechách se dělá bohužel většina tuningu hlavně na dieslech.. :roll: :roll:
" www.autowerks.cz "

JonnY

Příspěvek od JonnY »

idk531 píše:Zdarec jsem poměrně neznalý ale budu si pořizovat nové autíčko nejspíš 2.0 Civic nejspíš 2000 nebo novější. Fakt se nevyznám :roll: ale potřeboval bych vědět jak jsou na tom dieseláky s tuningem? :? prostě cokoli..Dělá se vůbec na dieslech tuning? Moc díky za odpovědi :kladivo:
zalezi od toho, co si pod tym "tuningom" predstavujes.
ak to je supersportovy filter a chip tak nic lepsie nez diesla ani kupit nejde :)

idk531

Příspěvek od idk531 »

no přesně něco takového takže tisíceré díky :D

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

No nějak jsem přehlídl jestli se bavíme o atmosféře, nebo turbodieslu.. U turbodieslu jsou modifikace mnohem levnější a snáze dostupné než u benzínu..navíc za méně peněz se dostaneš hodně vysoko od původních parametrů.. Na druhou stranu u benzínu se dostaneš na úplně jiné numera.. možnosti nafty končí někde u 260-280HP..(mluvím o koncernu)
" www.autowerks.cz "

idk531

Příspěvek od idk531 »

bude to tdi takže dík za dobré zprávy :D nepotřebuju to nějak přehánět takže myslím že popřípadě 260 bude v pohodě..ještě jednou díky

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

IDK: Jaké TDI? Rotačka? Pumpediese nebo Common rail?? Jaké auto a jaké to má kilowaty??
" www.autowerks.cz "

JonnY

Příspěvek od JonnY »

idk531 píše:bude to tdi takže dík za dobré zprávy :D nepotřebuju to nějak přehánět takže myslím že popřípadě 260 bude v pohodě..ještě jednou díky
a pocitas s tym, ze preto budes vymenit turbo, vstrekovace, sani, vyfuk, spojku a ja neviem co vsetko ostatne ?

idk531

Příspěvek od idk531 »

no bohužel přesně ještě nevím pořád váhám nemám to ještě rozhodlé kdyžtak poraď váhám mezi civicem,ibizou nebo toledem :D...ten turbodiesel chci páč auto bude dovážené přes známého takže stačí říct co chci a jak to má vypadat...

idk531

Příspěvek od idk531 »

jo neboj je mi to jasné :D berte to spíše zatím jako teoretické otázky :D

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

johny: Co je na tom?? Dílů se na TDI válí všude spousty, stojí pár korun u koncernu je většina dílů jako lego, každej s nimi umí, kvalitní chiptuning tu dělá mraky firem. Vše co píšeš jsou jednoduché servisní práce..a u dieslu stojí stejně ne li méně než u benzínu..s tím rozdílem že ty motory v Čr téměř každej zná.. To s přiblblým benzínem je všechno problém (mluvím o koncernu)

IDK: Ta hranice 260koní je extrém při kterém počítej s investicí daleko přesahující cenu vozu :D :D To že to jde neznamená že je to snadný! Já jen říkám že ze 66kw rotačky uděláš pár úpravama 96kw, nebo 110kw..atp...
" www.autowerks.cz "

idk531

Příspěvek od idk531 »

tholis: vím o tom :D ber to jako teoretické plkání mně bude stačit málo :D

jenom tak mimochodem které základní úpravy bys doporučil??

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Nevím když mi ty woe neřekneš co máš.. Pokud bude mít 110 ARL tak je to něco jiného než 66kw rotačku..
" www.autowerks.cz "

idk531

Příspěvek od idk531 »

okok

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“