Mike Mad píše:kamos kdyz si kupoval novy clio, tak jelikoz musel cekat tak dostal jako nahradni auto thalii 1.4 16v. nebyla to ta 100k ale kdyz jsem mu to auto prevazel tak sem z ni taky vymacknul tachometrovejch 205. ... ale nebylo to do omezovace a drzela rychlost kopec-nekopec a kupodivu to sedelo v pohode.
No do prdele proč já si kupoval 120ps auto který jede 215 (tacho mam , papírově 205), když prskolet se 75ps jede 205km/h to se na to vyseru teda.
Ritchma píše:
No do prdele proč já si kupoval 120ps auto který jede 215 (tacho mam , papírově 205), když prskolet se 75ps jede 205km/h to se na to vyseru teda.
Seš pěknej ňouma no
ňou_ějm
tohle byl kdo
Jen počkej láďíku,už po mě nic nechtěj
hmmm kolikrat pojedes tou maximalkouna omezovaci??
vem si ze omezovac tam neni pro zadek ,ale mas vou funkci v tom aby nejakej chytrak jako s odpustenim ty ,pretocil motor ,ono to je totiz pekny tocit 8000misto seriovych 6500, ale zvetsujes tim pravdepodobnost toho ze se ti muze podivat ojnice z bloku , potkat ventil s pistem(pruzina ho nemusi stihnnout zavrit-stalo se kamosovy na zavodnim facku, kdyz proradil a najednou tam mel pres 9000 - vic mu otackomer totiz neukazuje ,a pak nastalo ticho.....prerazenej ventil zarazenej mezi pist a valec...) pokud chces posunout omezovac tak jedine s upravama ktery zamezej ruznejm errorum na seriovejch castech...
mám taky 102ps, no a max je fakt u těch 200, víc to asi nedá a tacháč mi měří celkem dobře (kontroluju to na takovejch těch cedulích co ti ukazujou rychlost)
BMW 320i Saloon 110kW/190Nm
hledam spolubydlici (holku), info na sz/mejlu
renaulty sice moc nemusim ale docela tomu verim,ze ta 1.4 16v vytahne pres tech 200,ale to uz se pak moc neda uridit si myslim, ja jsem z oplu corzy 1.2 16v (75ps) vytahl tech 185 na rovince na dvou proudovce,ale to uz byl docela hardcore,protoze to auto neni na to stavene a musel jsem jet jak v need for speed pres dva pruhy a pak jak mi tam vjel borec s kamionem prede me v devadesatce tak to jsem fakt kurva brzdil i ocima ,od te doby uz takove blbosti nezkousim s autama co na to nejsou.
CharlitoCZ píše: mám taky 102ps, no a max je fakt u těch 200, víc to asi nedá a tacháč mi měří celkem dobře (kontroluju to na takovejch těch cedulích co ti ukazujou rychlost)
Žádnej sériovej tacháč neměří dobře pokud si ho teda nějak "neupravoval" nebo nemáš jinej rozměr pneu. Na cejchování tachometrů je totiž norma a mělo by se to pohybovat někde kolem +6 až +7 procent. A na těch světelnejch radarech toho moc nepoznáš, protože při padesátce a 6ti procentní výchylce je rozdíl 3Km/h což je na budíku úplný prd
jo to teda byl,a vo tom to je ,ale jeste vetsi by byl kdyby me zmerili cajti,no i kdyz tedka jeste docela pohoda,ale od pristiho roku asi konci sranda az bude ten bodovy system
jelikoz tachometry kecaj (je jedno na jakym pincipu sou/elektricky /mechanicky -jen elektrickej keca min) tak semsi udelal pilovy diagramy podle otacek a prevodovejch pomeru a obvodu pneu ,pro jednotlivy stupne
vyvedli me z omylu ze kdyz sem jel tacho 220 pri 6000, tak to bylo pouze 200,00prd........ protonez tu zacnete neco psat , prosim spocitejte si kolik edete..neni to nic tezkyho , pokud clovek neni lama..staci znat prevodovy pomery a to jak z rozmeru pneu vypocitat obvod...
zajimavej poznatek..tatovo Bravo HGt na seriovejch pneu kecalo , na pneu s nizssim profil. cislem tachometr ukazuje s odchylkou pouze cca5km/h pri maximalce , misto15-20km/h....
CharlitoCZ píše: mám taky 102ps, no a max je fakt u těch 200, víc to asi nedá a tacháč mi měří celkem dobře (kontroluju to na takovejch těch cedulích co ti ukazujou rychlost)
Žádnej sériovej tacháč neměří dobře pokud si ho teda nějak "neupravoval" nebo nemáš jinej rozměr pneu. Na cejchování tachometrů je totiž norma a mělo by se to pohybovat někde kolem +6 až +7 procent. A na těch světelnejch radarech toho moc nepoznáš, protože při padesátce a 6ti procentní výchylce je rozdíl 3Km/h což je na budíku úplný prd
nevim jestli ho někdo neupravoval, vim jen že rozměr pneu mám jinej a rozdíl jsem měřil při 90tce a blikalo 92
honza 2.0 16v píše:jelikoz tachometry kecaj (je jedno na jakym pincipu sou/elektricky /mechanicky -jen elektrickej keca min) tak semsi udelal pilovy diagramy podle otacek a prevodovejch pomeru a obvodu pneu ,pro jednotlivy stupne
vyvedli me z omylu ze kdyz sem jel tacho 220 pri 6000, tak to bylo pouze 200,00prd........ protonez tu zacnete neco psat , prosim spocitejte si kolik edete..neni to nic tezkyho , pokud clovek neni lama..staci znat prevodovy pomery a to jak z rozmeru pneu vypocitat obvod...
zajimavej poznatek..tatovo Bravo HGt na seriovejch pneu kecalo , na pneu s nizssim profil. cislem tachometr ukazuje s odchylkou pouze cca5km/h pri maximalce , misto15-20km/h....
a pro toho co je lama je i někde na netu tabulka kde se to dá doplnit
Zemi píše:A veri mi nekdo ze jsem jel s 1,6kou skoro 240? Skoda ze jsem to nepodrzel a nevyfotil pyci... Narozdil od jinejch to mam krasne prepocitany a tacho mi ukazuje snad na 1km/h presne...
Cos taky čekal u tématu zabývajícího se maximálkou Jestli chceš decentně zvýšit otáčky, tak potřebuješ silnější pružiny pod ventily a přeprogramovaný ECU
Cos taky čekal u tématu zabývajícího se maximálkou Jestli chceš decentně zvýšit otáčky, tak potřebuješ silnější pružiny pod ventily a přeprogramovaný ECU
no že mu to pojede jak 2litr turbo
Jak zvýšit maximální otáčky? Především je na to nutné přesně vyvážit klikový mechanismus a odlehčit setrvák (což umí u nás prakticky jenom lidé, co připravují auta na závody). Teprve pak aplikovat ty úpravy, co tu psali ostatní.
honza 2.0 16v píše:jelikoz tachometry kecaj (je jedno na jakym pincipu sou/elektricky /mechanicky -jen elektrickej keca min) tak semsi udelal pilovy diagramy podle otacek a prevodovejch pomeru a obvodu pneu ,pro jednotlivy stupne
a pro toho co je lama je i někde na netu tabulka kde se to dá doplnit
Tam byla tabulka převodovejch čísel různejch aut?
Já vim vzoreček i obvod kola, ale nikde nemůžu najít ty převodový čísla a stálej převod
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!
A veri mi nekdo ze jsem jel s 1,6kou skoro 240? Skoda ze jsem to nepodrzel a nevyfotil pyci... Narozdil od jinejch to mam krasne prepocitany a tacho mi ukazuje snad na 1km/h presne...
a věříte mi, že sem jel s 1,3 205 km/h ????
ale už mi skoro hrály , možná bych ještě dostal o kilometr víc, ale zase sem si řikal, proč bych měl trápil svýho miláška
Tak to bych rád viděl-To auto letělo ve vzduchu ne???Takové rychlosti s thálií dosáhnout je nemožný a na 5 jí dostat na omezovač je už totální blábol-podle mě.
Tak ja som na Ladu hodil otackomer a sla mi tak na 2 cervene ledky (4500-5000) Potom ju bol otec dat nastavit (predstih+karburator) a az teraz niekedy som chcel skusit kolko toci a zrazu zasvietili vsetky ledky a siel som asi tak na 6000ot/min Kolko to toci vam na skodovkach?(sade/favo) Dost nizko mam volnobeh, casto zhasina.... kolko mate vy?
Přílohy
otackomer
DSCN4910.JPG (18.74 KiB) Zobrazeno 1146 x
ZAMETAC INZERCIE Na nevhodne OT/pokec v INZERECII ma upozornite stlacenim modreho tlacidla.
Souhlas... Já měl ve stokoni nějakej chip z francie, omezovač byl až na 7-7500rpm podle stupně... Ale zas jsem měl "krátký zuby" na pětce, takže to bylo živý, ale ne na maximálku... na tu bych si asi nescháněl 1.4ku Bohužel nám program zmrvili takže už by ho nešlo ani vytahnout a překopírovat...
Jinak ať maj ostatní důvod prudit... s neupravenou Almerou s omezovačem výkonu jsem lítal 210 jako prd...
Renault Clio '99 RSi | "Cléopatre"
Renault Laguna II 1.8i 16V | manželčin rodinný kočár