motor z felicie do favorita?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
DAWBLACK

motor z felicie do favorita?

Příspěvek od DAWBLACK »

Zdravím všechny. Chtěl jsem se zeptat na par rad a názorů na úpravu favorita. Hodlám si pořídit favorita pick up a představoval bych si výkon motoru kolem 90-100 koní. Jelikož nemám moc zkušeností, chtěl jsem se zeptat, jestli je výhodnější upravovat motor 1,3 z favorita(což by bylo hodně velké navýšení a možná dražší) nebo implantovat motor 1,6 z felicie a ten pak upravovat (asi bude mít větší potenciál)...(nebo i jiný motor?) Dále jsem se pak chtěl zeptat, jak to vypadá s brzdama při navýšení výkonu, jestli musí kotouče na zadní nápravu, nebo jestli stačí posílit přední a dozadu nové bubny... (samozřejmě počítám s tím, že by se musel udělat podvozek a lehké vyztužení karoserie... Díky za rady a názory...

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

no felda má oproti favoritu pár výztuh karoserie (proto je i těžšší..),tak při implantaci relativně těžkého motoru 1.6 budeš muset trochu zpevňovat..),hlavně vyměnit přední nápravnici(která je tužšší),na který je i uchycení 3tího bodu motoru (spíš převodovky.)

s brzdama -stačí posílit přední (mam vymyšlenou drobnou úpravu předních třmenů,aby se tam vešly modifikovaný větraný kotouče z una turbo+seriový favo destičky...)
a na zadní dát nové,přotože vyladit zadní kotouče,aby tak lehký auto bylo při prudkým brždění klidný je celkem bolehlav :wink:

čakom

Re: motor z felicie do favorita?

Příspěvek od čakom »

A co takhle z fabky 1,4 16v 100k?
P 406 - XU7JP4
euroscene.net ..the lowest club in czechoslovakia

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Re: motor z felicie do favorita?

Příspěvek od honza 2.0 16v »

čakom píše:A co takhle z fabky 1,4 16v 100k?
o ničem..hlavně na první pohled to už je dost nápadný...klasická OHV z fabky je míň nápadná,a když je lehce oživená,tak i celkem jede (možná budem mít do tohoto OHV bloku s favo prsama vačku)

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“