VW nebo HONDA

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět

Golf III nebo Honda Civic ??

Golf III
28
22%
Honda Civic
102
78%

Celkem hlasů: 130

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: VW nebo HONDA

Příspěvek od Idaho »

Jako majitel a dlouholetej příznivce hondy a človek co je má prolezlý odzadu do předu a několikrát zpátky ti řeknu jdi do toho VW ( pozor nekamneujte mne je to muj názor ) podle mne má honda velice dobré motory, které ale málokdo umí dobře opravit ( a autorizované servisi nejsou výjimkou ) a navíc mi civic v sedanu přijde jako zabité auto. Samozřejěm podle motorizace ale ty "obyč" 1,5 a 1,6 delaj z toho auta mrtvolu ( v porovnání s 1,6 golfem.. ) být to hatchback tak řeknu jdi do hondy, ale u sedanu.. no upřímně mě se vůbec nelíbí ( asi jediná honda o které to řeknu )

užitná hodnota je vyšší u VW, líp se to pordá až s etoho budeš chtít zbavit.. porste osoběn bych šel v tomhle případě do VW ( ano uvědomuju si že jsi neuvedl motorizaci takže předpokládám že fajnovka jako VTi apodoben top nebude takže vycházím z výše zmíněného motoru..)
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Absolutne nekoukej na cenu dílu, na hondu ti seženu díly ( originál ) za stejnou cenu jako na VW možná trošku méně. Cose týče spolehlivosti.. no pořád na to koukám formou toho zda je lehčí ( a levnější ) sehnat celej motor VW než do hondy tu 1,5 a 1,6 -- jiank ted sjem si přečetl zase kousek a klouikám že uvažuješ o 1,5 to bych ti doporučil v hatchi ale ne v sedanu..

jinak jak psal ritchma tu cenu svetlometu, odečti si tak 40-50% a jsi na skutečné ceně za kterou sedá NOVEj sehant.

hondy sice jsou držáky al ezáleží jak s ek tomu kdo stavel a staral, vzhledem k sazbám autorizovaných servisu Hondy ( a lidem kteří v nich většinou pracují ) počítej s tím že měla horší udržbu než golf, a zas ena druhoustranu opravit na tom není porblém cokoliv ale rozhlídni s ekolem sebe kolik mechaniuku ti bez problému opraví golfa ( a za jakou cenu )a kolik HOndu . Pokud jsi trošku zkušenej a víš co a jak ( nemyslím že musíš být mechanik ) tak si se servisním anuálem na tíé hondě uděláš cokoliv a dáš jí to nejelpší, ale pokud nemáš zázemí a budeš heldat mechanika je jasná volba golf..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Ehmm a jaké z tohjo por mne ply ne poučení? no nikdy neodepisjte n athreat kterej si nedočtete do konce.. Názory s emění a dnes už na to koukám z jiného pohledu. Poznal sjem totiž, že 90%lidí si na autě snad ani nevymění žárovku.. takže za tím co jsme napsal si stojím. je to hezké svezené, motor bude mrtvola ( mluvím stále o té 1,5 nevím cos poříditll ) v tom sedanu ale na druhou starnu upřimně, když bude mít dve auta, jendo našláplé a druhé ne a bude se mi víc líbit to slabší tak pujdu do slabšího je to tvoje volba..

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Idaho píše:Ehmm a jaké z tohjo por mne ply ne poučení? no nikdy neodepisjte n athreat kterej si nedočtete do konce.. Názory s emění a dnes už na to koukám z jiného pohledu. Poznal sjem totiž, že 90%lidí si na autě snad ani nevymění žárovku.. takže za tím co jsme napsal si stojím. je to hezké svezené, motor bude mrtvola ( mluvím stále o té 1,5 nevím cos poříditll ) v tom sedanu ale na druhou starnu upřimně, když bude mít dve auta, jendo našláplé a druhé ne a bude se mi víc líbit to slabší tak pujdu do slabšího je to tvoje volba..
zajímavý co se tady, může odehrát u thredu co už je víc jak rok vyřešenej. Jinak při koupi jsem ani tak nekoukal na ceny dílů atd, prostě jsem se svezl a rozhodl. mám schopný lidi ke kterym dávám auto, poradili by si jak s hodnou tak s vw, díly jsou dna firmu, takže -DPH. Jezdim z 90% město a nepotřebuju závratný výkony. To auto se mi pořád líbí, má to co potřebuju, klima, el. okna atd. a proto, bych chtěl to stejný ale silnější. Jinak ještě bohužel nejsou finance na to abych mohl mít auto jenom pro fun, ale snad někdy takovej čas přijde a já budu mít autíčko třeba jenom na sobotní dopoledne......
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Fabos.. jak jsem řekl, HOnda je dorbá volba,ale už u takhle starého vozu je to kus od kusu a pokud neznáš mechaniky co si s tím poradí a nebo nejsi sám zkušenej je oprava drahá a občas se nepovede.. pokud máš takovéhle možnosti ( jj taky díly cpu na firmu a ted se podrž i benál.. tak mohu mít dvě supry :D ) tak tio hodnici schvaluju, jen porste mně s eten sedan nelíbí. zlatej accord..

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Idaho:

At jste pro svuj vůz sebevíc zapálení, ať jste do něj zamilovaní sebevíc, ať mu věnujete sebevíce času, nikdy, ale opravdu nikdy nemůžete být větší fandové do aut než parta drifterů ve značkovejch hadrech, co si říká Few Rabbits..
-no comment-

??? :smich2:
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Zemi píše:Idaho:

At jste pro svuj vůz sebevíc zapálení, ať jste do něj zamilovaní sebevíc, ať mu věnujete sebevíce času, nikdy, ale opravdu nikdy nemůžete být větší fandové do aut než parta drifterů ve značkovejch hadrech, co si říká Few Rabbits..
-no comment-

??? :smich2:

-no comment- :wink: kdo ví, tak ví ... :D

bob ash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob ash »

barbucha píše:
To že má auto měkčí předek neznamená že je nebezpečný. Ameriky ze 60. let byly jako tanky, ale když si to ve čtyřícítce narval do zdi, tak jsi byl tuhej.
S amerikou musíš bourat jen do tenkejch cihlovej zdí (ty projedeš) a nebo do evropskejch nebo japonskejch malejch aut (ty rozplácneš). Betonová zeď nebo auto kalibru mamuta (stará s-klasse) tě zabijou ¨:)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

bob ash píše:
barbucha píše:
To že má auto měkčí předek neznamená že je nebezpečný. Ameriky ze 60. let byly jako tanky, ale když si to ve čtyřícítce narval do zdi, tak jsi byl tuhej.
S amerikou musíš bourat jen do tenkejch cihlovej zdí (ty projedeš) a nebo do evropskejch nebo japonskejch malejch aut (ty rozplácneš). Betonová zeď nebo auto kalibru mamuta (stará s-klasse) tě zabijou ¨:)
Dáme čelní střet ? Řadovej šestiválec vs vidlicovej osmiválec, schválně kdo přežije. Navrhuju střetovku 100 km/h, takže 50 oba :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Alessio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alessio »

honda je lepsi ma lepsi motory a i brzdy, a lip chladej protoze sou hodne nizky. taky super jedou a z toho motoru se da vydolovat chiptuningem snad 50 koni jenom tak
Škoda 120 tuning is best of
Planuju favorit 2.0 16v turbo

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

Když jsem se v patnácti rozhodoval co dál dělat, Hondařina pro mě byla jasná volba, jasně, člověk jí musí vytáčet, ale já věřím, že když jí vytočíte pořádně, lidé to při sprintu ocení. ___HONDA, voní hezky

takže u mě nakonec vyhrál japonec....... 8)
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift.

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

Alessio píše:honda je lepsi ma lepsi motory a i brzdy, a lip chladej protoze sou hodne nizky. taky super jedou a z toho motoru se da vydolovat chiptuningem snad 50 koni jenom tak
a to se vyplati :smich:
jen tak z 1.4 55kw udelas skoro 1.4 (VTi) :lol:
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Sádra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sádra »

Roume-n píše:Když jsem se v patnácti rozhodoval co dál dělat, Hondařina pro mě byla jasná volba, jasně, člověk jí musí vytáčet, ale já věřím, že když jí vytočíte pořádně, lidé to při sprintu ocení. ___HONDA, voní hezky

KRÁSNĚ ŘEČENO..... 8) 8) 8) 100 bodů!!!!!

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

tojebordel píše:
Alessio píše:honda je lepsi ma lepsi motory a i brzdy, a lip chladej protoze sou hodne nizky. taky super jedou a z toho motoru se da vydolovat chiptuningem snad 50 koni jenom tak
to se hoch přeslech protože tam de chipem klidně 150 koní :lol:
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

Sagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sagi »

Roume-n píše:Když jsem se v patnácti rozhodoval co dál dělat, Hondařina pro mě byla jasná volba, jasně, člověk jí musí vytáčet, ale já věřím, že když jí vytočíte pořádně, lidé to při sprintu ocení. ___HONDA, voní hezky

Hezky!!!! 8) 8)

Ja jsem pro Hondu!!!
VW Passat Variant 1,8 T

Alessio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alessio »

tojebordel píše:
ne fakt znamej dela chipi doma na zakazku udela chip na cokoliv je to fakt machr pres pocitace atak

CAD

Příspěvek od CAD »

Tak jsem si take precetl celou diskuzi a jsem zaZranej HONDAR (toho casu bez Hondy).

Honda ma svoje zapory a klady (klady prevazuji) (WWW.Autorecenze.cz)

Mel jsem civica 1.3 3D r.v.95 (D13B2).Bracha mel to same, ale ten na rozdil ode mne postoupil dal pres CRX II (88'-D16A8-130HP) na CIVIC 1.8 VTI (97'-170 HP). Jeho modra CRX II je k videni na www.Hondaclub.cz v sekci moje honda - ROY. Tata ma civica 1.5 (94'-D15B2-90HP). Ja mam ted momentalne P 406 combi (98'-1.8 benzin) protoze stavim a chci rodinu. Ale stejne si zase jednou koupim Hondu, protoze mi vyhovovala ve vsech smerech (vykon, spotreba). Mel jsem moznost jet ve vsech vyse uvedenych autech a byl jsem se vsema spokojenej. kazdy si chrani to svoje ale Honda je Honda. Takze me zadny fanousci nemecky fandove nerozhodi (nic proti Nemeckym autum nemam-jen nevyhovuji mym pozadavkum)

Neznam lepsi pocit v aute nez kdyz sprintujete ctvrt mile na letisti a vyhravate. Hondy jsou opravdu auta s velkym A.

Jinak zdravim Hondare a preju ZDAR A SILU V MOTORU !!!

PS: 1.8 VTI to uz je docela strelba i v zakladu

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

@CAD: Zrovna 1.8VTi zadna slava pac je to tezky... :wink: Jsme to porovnavali se znamym (u me tehdy jeste lehce poladena CRX, ted je tam tech veci vic, ale taky zadnej extrem) a ujel jsem tomu jak z nuly, tak pri 100-200. Proste na tom pomeru vaha/vykon neco bude... :) Jen jsem tim chtel rict ze D16A s 131HP pojede stejne jako ten 1.8VTi - oba samo v serii.

Ale ten motor bych do CRX teda braaaal... :lol:

tel. 608 372 848

bob ash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob ash »

Beaver píše: Dáme čelní střet ? Řadovej šestiválec vs vidlicovej osmiválec, schválně kdo přežije. Navrhuju střetovku 100 km/h, takže 50 oba :lol:
Supra vs. Caprice? Nějak si fandíš. Já mám necelý dvě tuny a hlavně rám. Sorry, ale to bys vážně nedal :)

Mluvil jsem s jedním člověkem, kterej dostal v takovým Capricu jako mám já ránu na bok od stodvácy. Maník se mu trefil v osmi pětkách na dveře.
Stodváca na hadry, mrtvolu maníka vystříhávali (napích se na volant). Caprice posunutej práh, dveře spláclý asi o 10 čísel, hnutej sloupek a v JEDNĚCH dveřích rozbitý okýnko. Manželka toho pána měla velkou modřinu na boku a odešla od toho po svejch, jen se bojí jezdit autem. Caprice odjel po svejch a dál jezdil ...

Ještě si myslíš, že bys měl šanci v čelním střetu?

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Bouracka je stejne vzdycky o nahode... Si to zkuste a pak bude jasno.

tel. 608 372 848

bob ash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob ash »

Zemi píše:Bouracka je stejne vzdycky o nahode... Si to zkuste a pak bude jasno.
To se mi nechce. Jednak nechci Beavera zabít a pak se mi taky nechce objednávat novou masku.

Ladislav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladislav »

Laconi píše:
Zemi píše:No to je otazka... :?: :lol:
A máme tu prvního zastánce VW :lol:
NENE ! Saxa !!! :lol: :lol:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

bob ash píše:
Zemi píše:Bouracka je stejne vzdycky o nahode... Si to zkuste a pak bude jasno.
To se mi nechce. Jednak nechci Beavera zabít a pak se mi taky nechce objednávat novou masku.
:lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

tak celej tenhle přízpěvek je MEGASTROP.. Alessio opět nezklamal :D :D

:lol: :lol: :lol:

Vecernicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vecernicek »

Všichi i s Alessiem: A to chceš jako závodit či co? Pro mě jednoznačnou volbou je VW. Jelikož jezdím jakš takš bezpečně a kolem mě se najde hodně blbců kteří by to nejraději do mě napálili. A co je známo o Hondě CRX a tom že doslova žere olej tak že ho nemusí vyměnovat ale jenom dolejvat. pche...zlatí němčouři. (i když je nesnáším)
VW Golf 2♂ 1,8 8V 66kW/90PS/5250 137Nm/3000
Seat Toledo Magnus ♂ 1,9 8V TDI 66kW/90PS/4000 202Nm/1900
And PRV

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Vecernicek píše:Všichi i s Alessiem: A to chceš jako závodit či co? Pro mě jednoznačnou volbou je VW. Jelikož jezdím jakš takš bezpečně a kolem mě se najde hodně blbců kteří by to nejraději do mě napálili. A co je známo o Hondě CRX a tom že doslova žere olej tak že ho nemusí vyměnovat ale jenom dolejvat. pche...zlatí němčouři. (i když je nesnáším)
to mi teda ukaž někoho fundovanýho kterej ti potvrdí že žere olej.. žere olej každý auto bez ohledu na zančku když se o to "stará" prase... mylsím že jsi ku*evsky zaujatej :D

btw kdbys viděl golfy co jsme ted prolejzali na bazarech tak bys asi radši pomlčel.. ve srovnání s honidema , který jsou i straší to byl skutečně odpad.. někumu se designove líbí interiér golfu.. mě osoběn se po víkendu kdy sjem jich pár viděl zvedá z interiéru golfa žaludek.. ( teda kromě jednoho -Ajlf ví :D ) to co tu plácáš je nebetyčná hovadina. že jedna ( dvě, tři ) céra žerou oelj neznamená že to žerou všechyn.Měl jsi někd ynejaký cero co žralo olej rozebraný? :) já jo :)

Vecernicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vecernicek »

Kuwa Idaho nese* :!:

Je to můj názor tak nepiš že je to hovadina!!!

Moje dielinka Jetta doslova a dopísmene ne žrala olej. trošku jo, ale pro člověka neznatelně.
U kámoša v autoservise jsem viděl motor s klikovkou prožranou zkrz skřín. A zeptal jsem se ho co se stalo...víš co mi odpověděl? Ten člověk tam po 20 tkm nedolil olej.

Teď už stačila jediná otázka: "Z čeho že to byl motor?" ....Honda...

A poradím ti do bazaru nechoď. Jednou jsem tam koupil auto za 30 a víckrát tam nevlezu to se radši zadlužím než abych kupoval auto v bazáru. Tam jsou všechny mrdky. Jinak co se týká přístrojovky a interiéru mě se Golf 2 líbí. Honda je taková surová...necítím se v tom jako doma.
VW Golf 2♂ 1,8 8V 66kW/90PS/5250 137Nm/3000
Seat Toledo Magnus ♂ 1,9 8V TDI 66kW/90PS/4000 202Nm/1900
And PRV

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

víš to že ten člověk po 20tis km nedoli olej mluví za své.. pokud měním olej nejedná s eo dolívání, že?? a pokud ho tedy někdo nevymění 20tis u vysokootáčkového motoru.. no je to debil at už je mechanik nebo ne.
Názor se vyjadřuje jinak a ne slovy -- viděl jsme jednu hondu co žrala olej tak žerou všechyn .. neser ty..

Líbí nelíbí - jo to je věc názoru.. každej má jinej neberu..

navíc pokud s eta klika prožere skrz skřín bokem tak ti řeknu i proč. vubec to není olejem, je to volnejma axiálama ( tím jsou třeba starší hondy známý ) a klika jak cetuje tak vymele díru do bloku.. ale mezi námy pokud budeš mít golfa s 250tis km anebudeš s eo nej start a budeš s ek nemu chovat jako prase čeká te to samé..

nebo cheš tvrdit že tys do své milované jetty taky nelik 20tis km oleje a ona vydržela?? :)
Když jendou přesšivhneš, je to prasárna, ale uvedeom si u těch starejch klumpu kolikrát to mohl udělat minulej majitel ( kor když auto bude mít nalítáno tolik - nekoukej na tacháč, ty kliyk běžne vybehnou při hodně pšatné urdžbe kolem 250-300tis km )

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jinak neříkám že tvé názopry jsou 100% hovadiny ( jen 98% ) ale prezentovat jeden případ jako jistotu pro 99% vozu je hovadina na entou...

CAD

Příspěvek od CAD »

TO ZEMI & ALL:
Presne tak VAHA/VYKON rozhoduje. Nejlepsi by bylo mit 1.8 VTI v CRX. Urcite to jde (kdyz uz nekdo dal Integru do CRX)i kdyz s urcitym prizpusobenim. Ja nestavet dum tak uz bych mel postavenou CRX II s 1.8 VTI. Nejlip se mi jezdilo v Ceru co mel bracha na KONI podvozku, 16' kola atd....CRX II je super "hracka a stavebnice". Ja osobne uprednostnuju upravy motoru a pak ten zbytek.

Je jasny ze lehci CRX (1.6 VTI) da 1.8 VTIcku zabrat. Zalezi jak jsou upraveny atd.

Vcera jsem cetl v MAXI tuningu o civicu TYPE R s 260 HP a planuje upravy na 290 HP (bez turba). Mel by to byt nejrychlejsi a nejvykonejsi CIVIC v CR. Takze drzi krok s WRX Sti a EVO VIII. To uz je strelba. neni nad to si poslechnout na letisti jak nekdo toci CTR do omezovace......

Nejradsi sleduju ty protazeny xichty majitelu tech nemeckych sra*ek kdyz je predjizdim a ujizdim.

Co mas Zemi za motor a jaky mas upravy? Ty si neco prece stavel jak jsem se tu v drivejsich prispevcich docetl, neee? Ma tu jeste nekdo CRX???

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“