olejové čerpadlo

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
tom28
Kontaktovat uživatele:

olejové čerpadlo

Příspěvek od tom28 »

Ahoj mám dotaz na odborné techniky....... chystám se konečně kompletovat motor....... v motoru je poměrně dost peněz....... řeším teď jen jestli lze nějak opticky zjistit, jak je na tom olejové čerpadlo....... kdyby mě v budoucnu vyplivlo...... asi by mě to mrzelo, vzhledem, že motor je dá se říci nový " šály, písty, honovaný blok atd......Motor má počítám tak 200 tis najeto... dosud jsem neměl budík na tlak oleje......
když bych například rozebral olejové čerpadlo...... lze zhodnotit pohledem jak je na tom...? jedná se o klasické zubové čerpadlo.....
Vím že nové se dá koupit vzdycky, ale kačky se hodí i na jíné věci :wink:
A druhý dotaz při dotahování hlavních i ojničních šroubu a poté hlavových šroubů....... když vše odmastím mám poté šrouby a závity lehce naolejovat? Slyšel jsem že uplně suché šrouby by mohli "dřít v zavitech" při dotahování a fyzicky bych nemusel docílit stejného utažení jako u "lubrikovaných šroubů"
děkuji za odpovědi.....

Stanley

Re: olejové čerpadlo

Příspěvek od Stanley »

.
Naposledy upravil(a) Stanley dne 24 led 2017 19:07, celkem upraveno 1 x.

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

zavity srubov naolejuj alebo namaz grafitovou vazelinou, rovnako tak aj plochu na hlave srubu, kde teda dosada na plochu ojnice/loziska
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

čerpadlo rozhodit a vizuelně zkontrolovat třecí plochy(čelní) na kolech, pokud je "gramofon" hlubokej, kouknout se po jiným čerpadle, pokud ne, srovnat víko čerpadla, oměřit axiální vůli kol a případně vůli zub-obal čerpadla a porovnat naměřený hodnoty s manuálem..

tom28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom28 »

tak čerpadlo jsem dnes rozebral, a vypadalo kupodivu velmi dobře...... na zubech nebylo vidět těměř žádné opotřebení...... obal měl jen lehké vrypy, zuby čepadla přiléhali těsně, na spodním víku byl lehký otisk "gramofon" víko jsem tedy lehce olapoval na rovné ploše a při té příležitosti jsem rozebral a vyčistil regulační ventil pro max. tlak systému..... myslím že bude ok... zítra zkusím tu vůli :wink:

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

čerpadlo kup nový,starý dávat na nový motor je blbost :D u novýho je jestota,že v pořádku je. Ceny alespon pro nissan,mitsu atd jsou přijatelný..nízký
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

MattyX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MattyX »

na tricu vyjde v druhosce novy za 3500 a nový za 6500... jako neni to moc , coz se v celkovým rozpoctu strati , ale ja ho taky nekoupil nový nakonec :roll: :mrgreen:
E30 325i Coupe M20 DiamantSchwarz M-technic II, BBS RS 601

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“