short shift

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
peugeot 405

short shift

Příspěvek od peugeot 405 »

nevie niekto ci sa da kupit skracene rizeni na 405 1.8 TD r.v. 1992 66k??? a de by som zohnal ???

Franus

Příspěvek od Franus »

Nemas nekde obrazek tech pák razeni?

Chaindler
Kontaktovat uživatele:

Re: short shift

Příspěvek od Chaindler »

peugeot 405 píše:nevie niekto ci sa da kupit skracene rizeni na 405 1.8 TD r.v. 1992 66k??? a de by som zohnal ???
neporadim, ale rejpnu, ma to smysl na tohle auto? :wink: :lol:
Mitsubishi Eclipse 92 - 2.0 16V - Denso Iridium Power - už jen motor
Mitsubishi Eclipse 93 - bez motoru
Mitsubishi Eclipse 93 - 2.0 16V Turbo - jenom motor

Uvidíme co z toho poskládám :)

elviiis

Příspěvek od elviiis »

Musím se přidat ke klukům na takový motor je to zbytečné navíc shortshift je myšlen pro rychlejší a přesnější řazení což v tvém případě není ideálni akorát to povede k dřívějšímu odrovnání převodovky... Pro tvůj vůz se na 99% tento performance nedělá ale kdyby jsi kontaktoval např bidrina možná by ti tuto vymoženost zhotovil ale to bys jen těžko zaplatil...

Jak psal L.A.M.A kup nové silony a táhla popř jen opravovací kyt táhel (tuším že u peugeota je to řešeno kuličkama a silonovýma pouzdrama) a uvydíš jak bude řazení pevné a půjde daleko lépeřadit. Tyto vozi mívají často hodně naběháno a táhla řazení jsou věc na kterou se často při ůdržbě zapomíná... a vše se pak svádí na špatnou převodovku...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

elviiis píše:Musím se přidat ke klukům na takový motor je to zbytečné navíc shortshift je myšlen pro rychlejší a přesnější řazení což v tvém případě není ideálni akorát to povede k dřívějšímu odrovnání převodovky... Pro tvůj vůz se na 99% tento performance nedělá ale kdyby jsi kontaktoval např bidrina možná by ti tuto vymoženost zhotovil ale to bys jen těžko zaplatil...

Jak psal L.A.M.A kup nové silony a táhla popř jen opravovací kyt táhel (tuším že u peugeota je to řešeno kuličkama a silonovýma pouzdrama) a uvydíš jak bude řazení pevné a půjde daleko lépeřadit. Tyto vozi mívají často hodně naběháno a táhla řazení jsou věc na kterou se často při ůdržbě zapomíná... a vše se pak svádí na špatnou převodovku...
To bych potřeboval. :D viz. video :lol:
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

elviiis

Příspěvek od elviiis »

No na eca bych řekl že půjde skárecené řazení v poho koupit... a silony mněníme snad všichni u našich dědečků a já dělal GO převodovky když už to bylo na zvedáku :lol:
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

elviiis

Příspěvek od elviiis »

jjj slyšel jsem to... prej to začal dělat bidrin... ono je taky fakt že některý káry když se upravují tak se rovnou rve hawlend... shortshifty jdou nejlépe sehnat na běžně upravované auta tunerama... Tzn různé gti apd...
A občas se poštěstí jako mně... našel jsem návod jak upravit řazení na daihatsu a to jest dva jiné ohyby na současné tyči řazení a lehké zkrázení... ale tayk je fakt ža daihatsu má dráhy krátké od série... Co se týče řazení tak na většinu aut je to zbytečné protože pokud máš řazení oki tak dráhy nebývají moc dlouhé (u té siery jsou dlouhé jako kokot to jsem taky slyšel) a stačí se s tím naučit... Navíc řadit z běžným starým autem hodně rychle (míněno opravdu hodně rychle) není moc dobré protože celá převodová a hnací soustava dostává na frak a ej nji tak rychle člověk pošle na onen svět...

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

S short siftem je problém.. Bidrina jsem se ptal už asi před rokem a půl a slíbil mi že začne dělat na oplíky... a zatím nic.. asi toho má hodně.. a na zakázku musím sehnat dost zájemců a v tom je problém.. protože lidi to koupí až teprve to uvidí... a dřív ne - bohužel ... a to se mě už na to dost lidí v klubu ptalo...
Obrázek Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

No bidrin po mě chtěl celej řadící mechanismus aby vymyslel jak to zkrátit. Naštěstí sem to sehnal jinak, dráhy sou o půlku kratší a je to výborná věc, řazení kratší a přesnější 8)
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

P405 to ma stejne jako citroni. Ke kratsimu razeni se prakticky dostnes zkracenim tahel. Ale uprimne receno, radit se s tim pak vubec neda. je to kratke a presne, ale je to "posilovna". Takze pokud chces posilovat pravacku, jdi do toho :-D
I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

tak nevim jak u ostatních ale u mě to jde snad víc zlehka než předtim, taky mě děsili že to bude tuhý, ale vůbec neni.....
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

peugeot 405

Příspěvek od peugeot 405 »

diky za rady este uvidim co sa s tym bude dat robit a kolko ma to bude stat a ci sa to vobec oplati

dave__m

Příspěvek od dave__m »

Ritchma píše:tak nevim jak u ostatních ale u mě to jde snad víc zlehka než předtim, taky mě děsili že to bude tuhý, ale vůbec neni.....
tak to kecas :?:
Saxo VTS
Prerov 09/06 - 5.misto na 400m - 15,85s, 2km ... 189 km/h
saxoclubak :)

Franus

Příspěvek od Franus »

Jde o to, ze mam shortshift na 205ku, pokud bych vedel, jaky je tam system tahel, tak ti poradim. Bohuzel ted nemam cas zjistovat, jak to vypada na 405ce. Jinak bidrina bych moc neresil, jde o stupidni upravu, jen s tim, ze bidrin ti ji da vpeknem kabate. 8)

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“