Sportovní KAT
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Sportovní KAT
Kdo má sportovní katalyzátor např. dynomax a prošel emise bez problémů, ať se přizná.
Budu kupovat sportovní kat, protože starý se vysypal.
Prosím, prosím , prosím.
Budu kupovat sportovní kat, protože starý se vysypal.
Prosím, prosím , prosím.
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sportovní KAT
myslím že Zemi má sportovní kat..jak prošel STK a em. nevím..
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Abys prosel emisema budes muset fakt ten origo... Jinak trubka rule.
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Chceš tím říct, že sport kat. jsou vlastně vyhozený money? Když nenagradí plnohodnotně původní kat. tak mi přijde nanic tam mít ten který vlastně nefunguje.Zemi píše:Abys prosel emisema budes muset fakt ten origo... Jinak trubka rule.
- PJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
frost: no asi tak bude to s emisema neco mezi katem a trubkou 

No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"
Já mám Dynomaxe a nevidím důvod proč s ním u mího 16letýho auta neudělat emise
http://fimosperky.cz - obchod s ručně vyráběným zbožím 

- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Sportovni = pridat vykon pokud se nepletu. Videl jsi nekdy normalni katalyzator zevnitr? Je tam snad x-set membran ktery maj v sobe 0,5mmx0,5mm oka ktery zamezujou tem srackam aby sly z motoru...frost píše:Chceš tím říct, že sport kat. jsou vlastně vyhozený money? Když nenagradí plnohodnotně původní kat. tak mi přijde nanic tam mít ten který vlastně nefunguje.Zemi píše:Abys prosel emisema budes muset fakt ten origo... Jinak trubka rule.
@Georgeos: No tak ja mel na mysli komplet otevrenej vyfuk bez stredovych tlumicu s plne pruchozim koncakem... Docela mi teda unika smysl katalyzatoru kterej defakto jako jedina cast ve vyfuku prave ty emise udrzuje...
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
no, sportovní kat podle mě výkon nepřidá v pravym smyslu, spíš zredukuje ztrátu výkonu sériovýho, ale co jsem mluvil s člověkem z motorexcelu tak ten mi řikal že pravej sportovní kat nejde sehant pod 15litrů, že už je lepší dát místo toho eshopovýho radši trubku, ale taky záleží na autě, u nějakých to prej dost silně rozhodí výkonovou křivku..
- Vecernicek
- Kontaktovat uživatele:
Hoši teda nevím, ale katalysátor tam plní funkci katalysátoru hoření. NE? Podle mě ty sračky z motoru při vysoké teplotě prochází přes katalysátor ve kterým se to na sebe ty molekuly nějak vážou a tím se změní na méně nebezpečné látky... nic se zachytáváním to nemá společnýho nebo jo?
Jedinou možnost jakou bych viděl je namontovat tam větší katalysátor třeba z nějakýho velkýho auta.
Jedinou možnost jakou bych viděl je namontovat tam větší katalysátor třeba z nějakýho velkýho auta.
VW Golf 2♂ 1,8 8V 66kW/90PS/5250 137Nm/3000
Seat Toledo Magnus ♂ 1,9 8V TDI 66kW/90PS/4000 202Nm/1900
And PRV
Seat Toledo Magnus ♂ 1,9 8V TDI 66kW/90PS/4000 202Nm/1900
And PRV
Opatření ke snížení škodlivin u zážehových motorůVecernicek píše:Hoši teda nevím, ale katalysátor tam plní funkci katalysátoru hoření. NE? Podle mě ty sračky z motoru při vysoké teplotě prochází přes katalysátor ve kterým se to na sebe ty molekuly nějak vážou a tím se změní na méně nebezpečné látky... nic se zachytáváním to nemá společnýho nebo jo?
U všech spalovacích motorů obecně můžeme použít následující opatření:
ovlivnění směšovacího poměru a tvorby směsi (např. jemné rozprášení paliva pro rychlé odpaření)
vnitřní opatření u motoru k ovlivnění průběhu spalování (kompresní poměr, okamžik a energie zážehu, recirkulace výfukových plynů)
dodatečná redukce škodlivých emisí za motorem (termické reaktory, katalytické reaktory)
Nejlepší výsledky dosahujeme při využití všech možností a při vhodné vzájemné kombinaci.
Smysl tam asi nemá. Prostě mi odešel původní kat do kytek a nejsem prase co tam místo toho navaří trubku. Tak sem sáhnul po tomhle kterej u mího auta emise udrží v limitech v pohodě a je trochu víc průchozí. Nic vícZemi píše:
@Georgeos: No tak ja mel na mysli komplet otevrenej vyfuk bez stredovych tlumicu s plne pruchozim koncakem... Docela mi teda unika smysl katalyzatoru kterej defakto jako jedina cast ve vyfuku prave ty emise udrzuje...

http://fimosperky.cz - obchod s ručně vyráběným zbožím 

- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Proc bys mel bejt prase?Georgeos píše:Smysl tam asi nemá. Prostě mi odešel původní kat do kytek a nejsem prase co tam místo toho navaří trubku. Tak sem sáhnul po tomhle kterej u mího auta emise udrží v limitech v pohodě a je trochu víc průchozí. Nic vícZemi píše:

tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To jsem ja.
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
no stim motrsportem bych teda nerekl ze se katalizatory nepouzivaji, se koukni jak treba vypadaji vejfuky na buginach je to svody + katalizator a potom, nehledeze treba wrc ma tusimze katalyzator taky jenze tam to neni dany ze emise maji byt xy g/km ale ze treba musi byt snizeni o 40% trba viz odkaz http://www.rallysportmag.com/cms/A_105566/article.html
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A kdo mluvil o WRC? Co takhle hobby?
Bylo to receno obrazne... 

tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
ohledne katu Dynomax mrknete na oficialni stranky:
http://www.dynomax.com/documents/super_specs.pdf
http://www.dynomax.com/documents/super_specs.pdf
www.sportovniautodoplnky.cz - prodej sportovních autodoplňků, dovoz tuningových dílů z USA
My meli doma tri CIVICy a jeden katalysator jen na STK a jakpak kluci z STK byli spokojeny kdyz jsem prijel.
Upravil jsem svuj KAT technikou DURCHSCHLAG
=>Jsem asi taky prase<=
Upravil jsem svuj KAT technikou DURCHSCHLAG
=>Jsem asi taky prase<=