Umístění sání x voda
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Umístění sání x voda
Potřeboval bych radu od zkušenějších.... chci si dát vzduch filtr (otevřený) co nejblíže čerstvému vzduchu a proto jsem začal uvažovat o umístění za přední masku. Na druhou stranu, ale přemýšlím co bude třeba za jízdy v dešti nebo v myčce, cokdyž se pak na filtr dostane voda?? Nevím jak je to řešené u nasávání na kapotě, ale tam se taky přece musí dostat voda, když jedu v dešti,ne? Tak raďte...
Re: Umístění sání x voda
chtelo by to nejaky labyrint, nebo prepazku, kvuli zachyceni H2O 

wheelseller... http://picasaweb.google.com/LukaashCR/Wheels
- MarAt
- Kontaktovat uživatele:
A co ti vlastně na té vodě vadí?
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz
- sejki
- Kontaktovat uživatele:
Ta voda ti nicemu nevadi, ta se ti promeni pri spalovani v paru a soucasne pomaha dekarbonizaci motorumarek_ov píše:Potřeboval bych radu od zkušenějších.... chci si dát vzduch filtr (otevřený) co nejblíže čerstvému vzduchu a proto jsem začal uvažovat o umístění za přední masku. Na druhou stranu, ale přemýšlím co bude třeba za jízdy v dešti nebo v myčce, cokdyž se pak na filtr dostane voda?? Nevím jak je to řešené u nasávání na kapotě, ale tam se taky přece musí dostat voda, když jedu v dešti,ne? Tak raďte...

Nissan Skyline R32 '92 - byvale auto
ale dost to zasira filtr, nemyslite? uvazuju, ze voda od aut ped nim nebude nejcistci...
wheelseller... http://picasaweb.google.com/LukaashCR/Wheels
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tohle tady už bylo taky mnohokrát - použijte vyhledávání...
Mám sportovní kužel a nádech na kapotě.
Voda v rozumné míře (tedy při dešti) filtru nikterak nevadí. Nezapomeň, že filtr je kryt lehkou vrstvou oleje, kterou koupíš v čisticí sadě ve spreji.
Mám sportovní kužel a nádech na kapotě.
Voda v rozumné míře (tedy při dešti) filtru nikterak nevadí. Nezapomeň, že filtr je kryt lehkou vrstvou oleje, kterou koupíš v čisticí sadě ve spreji.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám teď z čerstva ďouru v kapotě

Prozatím je přímo pod dírou filtr. Mám vymešlený airbox, který jednak odstíní filtr od tepla v mot. prostoru a zároveň zamezí pronikání vody k filtru jak z vrchu (např. při stání v dešti), tak zepředu (jízda v dešti). Nicméně nezdá se, že by to i teď v tom hnusu nějak trpělo...

Prozatím je přímo pod dírou filtr. Mám vymešlený airbox, který jednak odstíní filtr od tepla v mot. prostoru a zároveň zamezí pronikání vody k filtru jak z vrchu (např. při stání v dešti), tak zepředu (jízda v dešti). Nicméně nezdá se, že by to i teď v tom hnusu nějak trpělo...
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Šak se chlubím, je to fakt čertstvéFiesta píše:oooooooooo...ze ses nepochlubil....

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Můj vymyšlený airbox bude asi takový:

žlutá: díry v kapotě
zelená: "vodní" štít
červená: box
modrá: proud studeného vzduchu
Nemám tam nějakou pomýlenou myšlenku?

sejki píše:Jeste odtok na vodu, jinak se ti naplni a filtr se bude koupatOndras píše:Můj vymyšlený airbox bude asi takový:

Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, dírky ve dnu budou...sejki píše:Jeste odtok na vodu, jinak se ti naplni a filtr se bude koupat
no když nepoběží motor je celkem jasný že případná voda proteklá do airboxu steče po tom zeleným plastu a dírama dole odteče ven, ale když motor poběží tak bych řekl že tu vodu to stejně nasaje ne?
BMW 750iAL BiTurbo PRODÁNO, nyní KAWASAKI ZX10R
>>>Pneuservis, Klimatizace<<<
>>>Antény a satelity<<< http://www.volny.cz/antenysatelity
>>>Pneuservis, Klimatizace<<<
>>>Antény a satelity<<< http://www.volny.cz/antenysatelity
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky ne. To zelené by mělo být napolohované tak, aby po tom stekla voda, když auto stojí (voda zvrchu) a stejně tak to zaštítí filtr proti vodě letící zepředu (za jízdy).Fugo píše:no když nepoběží motor je celkem jasný že případná voda proteklá do airboxu steče po tom zeleným plastu a dírama dole odteče ven, ale když motor poběží tak bych řekl že tu vodu to stejně nasaje ne?
Teoreticky ne. To zelené by mělo být napolohované tak, aby po tom stekla voda, když auto stojí (voda zvrchu) a stejně tak to zaštítí filtr proti vodě letící zepředu (za jízdy).[/quote]Ondras píše:Fugo píše:no když nepoběží motor je celkem jasný že případná voda proteklá do airboxu steče po tom zeleným plastu a dírama dole odteče ven, ale když motor poběží tak bych řekl že tu vodu to stejně nasaje ne?
s tim bych nesouhlasil, portoze pokud si vezmes proudeni vzduchu, tak kapky vody, ktere se za jizdy "naplacnou" na plochu ( zelena ) budou tlaceny tlakem roudiciho vzduchu sice po teto plose až na konec, ale zde nebudou pokracovat po stejne trajektorii ale pod pomerne vysokzm uhlem se "zalomi" dovnitr k filtru. Stit by musel bejt mnohem delsi a v podstate donutit vzduch proudit okolo celeho boxu aby to na 100% fungovalo, ale kazdopadne tech par kapek nevadi..
tak mne napada, pokud bys konec toho stitu nenchal volne otevrenej, ale udela na nem skoro smycku ( malou ) ce tvaru skoskanskeho mustku ale vij ji "dotahnes" .. kurna jak to rici .. pudorzsnej profil konce by byl cca 2/3 - 3/4 kružnice - pokud to bude dost male, tak to nijak nezhorsi proudeni vzduchu, al ezačne to "sbirat " tu vodu a poku to na jedne stane uzavres a u spodku udelas dobre odvod - tak mas po starostech..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
take si mylsim že par kapek skodit nemuže.. jj žlabek .. sem se blbe vyjadřilFirearms píše:Osobne si myslim ze ta voda bude na konci ty zeleny plochy padat po uhlem skoro 90 stupnu stacilo by tam mozna udelat jenom "zlabek" aby po nem voda stekala doleva. Ve skutecnosti ale tech par kapek rozhodne skodit nemuze...

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já si taky myslím, že pár kapek za jízdy vadit nebude. Filtr to pobere a i kdyby to proteklo, tak to nevadí. Jde mi spíše o stání (parkuju na parkovišti) v dešti. Tam by dírama mohlo docela solidně chcát. Tak ať to steče po to štítu...
Hlavně nezapomeň dole v tom boxu udělat dírky, aby ta voda odtekla, jinak uděláš z motoru kalový čerpadloOndras píše:Já si taky myslím, že pár kapek za jízdy vadit nebude. Filtr to pobere a i kdyby to proteklo, tak to nevadí. Jde mi spíše o stání (parkuju na parkovišti) v dešti. Tam by dírama mohlo docela solidně chcát. Tak ať to steče po to štítu...

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj, už jsem to tu psal. Kanál bude...Beaver píše:Hlavně nezapomeň dole v tom boxu udělat dírky, aby ta voda odtekla, jinak uděláš z motoru kalový čerpadlo