výběr oleje
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- Sova
Re: výběr oleje
Jinak sem pročetl oleje.cz a na Mogul sem se tam nedočetl křivého slova...
Cléon & Fonte
jinak to s tim pracim praskem je naprosto presny (co ja si pamatuju, tak mama vzdycky pouzivala praci prasky z nemacka) funguje to presne tak nejen u oleju ale temer u vseho. Proste CR a ostatni postkomunisticke zeme jsou brany jako ty zeme s mnohem mene narocnymi zakazniky, kteri si nechaji libit mnohem vic a tak k nam vse chodi v tak trochu horsi jakosti nez ty same vyrobky urcene na jine trhy.
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)
Ach jo, koukám že jsem přesně uhodil hřebíček na hlavičku s tím Mogulem. Smát se tomu, že nevěřím domácím značkám může fakt jen omezece a nebo blbej čecháček... Zpochybňovat olej, který plní specifikaci SM kde se mimo jiné hodnotí i degradační vlastnosti oleje to chce už pořádnou porci neznalosti a podpořit to kecma od Franty typu JPP to už je rovnou na metál 
BTW: Kresta na Mogul opravdu jezdí a pokud si zjistíš kolik stojí motor do S2000 tak si myslíš, že by riskoval jeho poškození nekvalitním olejem?

BTW: Kresta na Mogul opravdu jezdí a pokud si zjistíš kolik stojí motor do S2000 tak si myslíš, že by riskoval jeho poškození nekvalitním olejem?

- Sova
Tu uváhu s těmi pracími prášky sem pochopil tak, že když to vztáhnu k těm olejům...tak na poměry českých olejů velmi drahý Mogul 5W50 by snad měl být kvalitnější než 5W50 Mobil pro východní trh, který je za stejnou cenu, nebo levnější...
"No praveže svetové značky konkurujú cenovo tým stredoeuropskym len za aku cenu to nikto netuší..."
Tak ta úvaha byla zřejmě myšlena...
"No praveže svetové značky konkurujú cenovo tým stredoeuropskym len za aku cenu to nikto netuší..."
Naposledy upravil(a) Sova dne 22 led 2012 18:07, celkem upraveno 1 x.
Cléon & Fonte
Tak aspon nekdo nezaujaty... protoze se kdysi rikalo, ze se tvori hrudky v Mogulu, proto ho dneska nikdo nechce.. ja tim jen chtel rict, ze beznemu uzivateli na znace vubec nesejde, vsechny prodavane oleje splnuji urcitou normu a pri pravidelne vymene je vse v poradku
Takze u drahych oleju plati akorat za znacku. Ja i kdyz mam 2.0 16V tak mam olejovy chladic, takze se na silene teploty nedostanu ani pri poradnem zatahu, takze me zcela vyhovuje orig. GM olej 10w40 

Opel Astra GSi 16V M2.8 92" blau
C20XE inside
C20XE inside
uz me to fakt ale neba, tak naposled. Mogul je mi subjektivne nesympatickej, ale nikomu ho neberu. Je mi nesympatickej, protoze se vyrabi z rusky ropy. A uz nevim kde co presne jsem kdy cetl a slysel o olejich, ale diky tomu co jsem o nich kdy kde cetl a slysel, mam nazor, ze je vzdy lepsi olej z neruske ropy, nez z ruske. A protoze asi vsechny tuzemske oleje se vyrabi z ruske ropy, tak jsou mi vsechny vcetne MOGULU nesympaticke. V beznem aute tomu neprikladam moc velky vyznam a nemyslim si, ze jezdit na mogul automaticky znamena nicit motor. Ale nevidim duvod kupovat si neco o cem jsem presvedcen ze je horsi, nez to druhy, kdyz si muzu koupit to druhy. A taky nevidim duvod vasi snahy presvedcovat me, ze mogul je dobrej, stejne si ho v zivote nekoupim i kdyby dobrej opravdu byl, protoze vzdycky bude spusta lepsich oleju. Ja vas taky nepresvedcuju, ze je na hovno, jen prezentuju svuj nazor a rikam na zaklade ceho je zalozenej a i priznavam, ze ne treba uplne objektivne, ale proste asi jako bych si v zivote nekoupil skodovku, tak si v zivote do auta nenaleju mogul, protoze mam proste nazor jakej mam a zatim me nic neprimelo ho menit. Pro jistotu jeste: nezpochybnuju zadnej olej (kor ldyz o nem toho moc nevim). Mam jen nazor, ze olej z ruske ropy bude vzdy horsi nez olej z neruske ropy pri srovnatelnych vyrobnich technologiich.
Tak uz mi prosim nikdo necpete ze mogul neni spatny, protoze mi to je proste uplne jedno a stejne vzdycky sahnu radsi po tom co mi radi vyrobce motoru, nez co mi radi lojza z horni dolni. kterej to ma vyzkouseny na svy skodovce (nebo klidne jinym aute, ktery nema s tim mym pranic spolecnyho a proto i kdyby jeho zkusenostio byly objektivni, jsou mi k nicemu.
BTW: jak vis ze Kresta ten olej opravdu pouziva? ty mu ho menis? a i jestli tam opravdu leje olej z nadoby s napisem MOGUL, jak vis, ze jde opravdu o ten samy MOGUL, ktery si muzes bezne koupit a ne o nejaky special pro jeho zavodaka, ktery to opravdu vydrzi? nevim no, asi by to chtelo neco vedet o reklame a ruznejch marketingovejch tazich, jejichz autori opravdu nemaji za cil rikat lidem pravdu, ale vydelat penize. Fakt mi prijde hodne naivni necim takovym se ridit.
jeste takova otazka, kdyz se tu furt ohanis tim Krestou: znas nejakeho profi zavodnika, ktery pouziva mogul, presto, ze ho nesponzoruje? jedine tak by se dalo uvazovat o tom, ze to je skutecny nazor a ne zaplacena reklama.
Tak uz mi prosim nikdo necpete ze mogul neni spatny, protoze mi to je proste uplne jedno a stejne vzdycky sahnu radsi po tom co mi radi vyrobce motoru, nez co mi radi lojza z horni dolni. kterej to ma vyzkouseny na svy skodovce (nebo klidne jinym aute, ktery nema s tim mym pranic spolecnyho a proto i kdyby jeho zkusenostio byly objektivni, jsou mi k nicemu.
BTW: jak vis ze Kresta ten olej opravdu pouziva? ty mu ho menis? a i jestli tam opravdu leje olej z nadoby s napisem MOGUL, jak vis, ze jde opravdu o ten samy MOGUL, ktery si muzes bezne koupit a ne o nejaky special pro jeho zavodaka, ktery to opravdu vydrzi? nevim no, asi by to chtelo neco vedet o reklame a ruznejch marketingovejch tazich, jejichz autori opravdu nemaji za cil rikat lidem pravdu, ale vydelat penize. Fakt mi prijde hodne naivni necim takovym se ridit.
jeste takova otazka, kdyz se tu furt ohanis tim Krestou: znas nejakeho profi zavodnika, ktery pouziva mogul, presto, ze ho nesponzoruje? jedine tak by se dalo uvazovat o tom, ze to je skutecny nazor a ne zaplacena reklama.
jestli te spravne chapu, tak se mylis. Jednak CR je vychodni trh. A funguje to tak, ze ve stejnym (teda akorat popsanym v jinym jazyce) obalu mas proste neco trochu horsiho, bud levneji vyrobeneho, nebo sice stejneho, ale treba stareho s blizici se lhutou spotreby atd. Urcite to tak nedela kazda nadnarodni spolecnost, ale urcite kazda, ktera se potrebuje zbavit neceho horsiho, tak to bude posilat na vychodni trhy, ne na zapadni. A s prodejni cenou to nema nic spolecneho, ba prave naopak kolikrat ty lepsi veci v zapadnich zemich jsou jeste levnejsi nez ty horsi ve vychodnich.Sova píše:Tu uváhu s těmi pracími prášky sem pochopil tak, že když to vztáhnu k těm olejům...tak na poměry českých olejů velmi drahý Mogul 5W50 by snad měl být kvalitnější než 5W50 Mobil pro východní trh, který je za stejnou cenu, nebo levnější...
- Sova
Tak já počítám s tím že ta firma i Kresta sám o sobě je seriózní a že to berou jako feedback jejich práce a vývoje, kdy takto postoupí jejich výrobek ostrým testem v reálu...
a benzín z ruské ropy ti nevadí?
btw. ohledně ruské ropy apod. zde článek od Ing. Jaroslava Černého, CSc.
z ústavu technologie ropy a petrochemie,VŠCHT Praha
http://oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus2
a benzín z ruské ropy ti nevadí?

btw. ohledně ruské ropy apod. zde článek od Ing. Jaroslava Černého, CSc.
z ústavu technologie ropy a petrochemie,VŠCHT Praha
http://oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus2
Cléon & Fonte
Takže i když bude Mogul špička (což určitý řady jsou...) tak u tebe jde o proncip... S takovým člověkem si nemám dál co vykládat. Jinak Mogul jezdil třeba Krámský v BMW a v servise na rallye není problém nahlédnout z čeho Krestovi lejou olej a kouknout, že otvírají novou pixlu...NeviM píše:A taky nevidim duvod vasi snahy presvedcovat me, ze mogul je dobrej, stejne si ho v zivote nekoupim i kdyby dobrej opravdu byl, protoze vzdycky bude spusta lepsich oleju.
Sova: NJ ale dneska se už nevěrí tomu co píše ing. Černý, ale dává se na radu dlouholetého kamaráda... Taky takového mám a před 3 roky když jsem začal jezdit 10W50 mě říkal, že jsem měl dát raději 5W40, že to moje je polosyntetika

- Sova
NeviM: Ale samozřejmě se s tebou nechci hádat a něco ti dokazovat apod. Přece si nebudu dělat zde nepřítele z Renolťáka
Jen diskutuji...osobně když sem naposled kupoval olej, tak sem o Mogulu přemýšlel...taky sem měl tyhle myšlenky co máš ty o Mogulu...ale tohle je už podle mě dávná minulost z dob komoušů...teď je Mogul jinde...
Stejně sem ale koupil Q8

Jen diskutuji...osobně když sem naposled kupoval olej, tak sem o Mogulu přemýšlel...taky sem měl tyhle myšlenky co máš ty o Mogulu...ale tohle je už podle mě dávná minulost z dob komoušů...teď je Mogul jinde...
Stejně sem ale koupil Q8

Cléon & Fonte
precetl jsem si neco od toho ing Cerneho a vypada to ze asi bude vedet o cem mluvi. Musim uznat, ze se situace s mogulem asi dost zlepsila, je fakt ze intenzivneji jsem se o oleje zajimal tak pred deseti lety a to na tom byl porad jeste dost tragicky. Takze bych si mel asi trochu aktualizovat software, az bude cas
nicmene v puvodnim prispevku jsem vubec nemel v planu rozpoutavat nejaky tiskuze tohole typu a navic porad dokola rikam, ze jde o muj nazor, kterej nikomu nevnucuju a at si lejete do svejch aut co chcete, ale at mi rika kdo chce co chce, ja si tam budu lejt taky co chci, proto moc nechapu jak me porad presvedcujete jak je mogul dobrej. Musim uznat, ze mit skodovku, tak se o nej asi zajimam vic. Ale snad chapete, ze kdyz mam auto do ktereho mi vyrobce doporucuje ELF, tak se mogulem opravdu nezabyvam. Proste si myslim, ze nejlepsi je davat do motoru olej, jaky mi doporucuje vyrobce, protoze mi nejspis doporucuje olej, ktery se ucastnil uz u vyvoje toho motoru a mozna i neopodstatnene verim tomu, ze pro nej je opravdu nejlepsi. Zabyvat se zmenou oleje ma podle me smysl az po upravach motoru, ktere takovou zmenu vyzaduji, coz se mi jeste nestalo, takze jsem jeste nemel duvod lit do svych aut neco jineho, nez mi doporucuje vyrobce. Takze to je TUNERE ten princip, kvuli kteremu se o mogul nezajimam, snad me chapes
Sova: neboj ja se taky nehadam jen diskutuju snazic se uzivat stejnych prostredku, jako jsou uzivany na me

Sova: neboj ja se taky nehadam jen diskutuju snazic se uzivat stejnych prostredku, jako jsou uzivany na me

OK s tím se dá už souhlasit, Mogul opravdu prošel změnou a např. 10 let starý olej Mogul Felicia 15W40 plní normu pouze SH zatímco dnešní oleje už mají běžnou normu SL a nebo dokonce SM což neplní řada renomovaných světových výrobců
Co se týče francouzských aut a ELFu je to víc než jasné proč tomu tak je
ale pravdou je že ELF jsou špičková maziva taktéž stejně jako náš Mogul.

Co se týče francouzských aut a ELFu je to víc než jasné proč tomu tak je