zvýšení výkonu OPEL Astra H OPC

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
OPC

zvýšení výkonu OPEL Astra H OPC

Příspěvek od OPC »

Zdravím všechny návštevníky těchto stránek, předem se omlouvám za moji otázku pokud se někde na těchto stránkách vyskytuje ale po dlouhém hledání jsem nic nenašel co by mohlo v mém hledání.Vlastní Astru H OPC r.v.2007 241 HP, chtěl bych u tohoto auta zvýšit ještě o něco výkon, nebo spíše řešeno vyladit tak aby auto bylo výbušnější než je ztratila se u něj turbo díra, kterou v zátahu pociťuji, nehledám extrémní zvedání výkonu (rozumné cca. do 20%)
Ovšem o OPELu a zvyšování výkonu jsem tu nic nenašel co by mi pomohlo.Internet je toho sice plný a každej to umí nejlépe :-).Máte nějaké zkušenosti, rady, reference, atd.
Děkuji za pomoc Z.

milosh
Administrátor

Re: zvýšení výkonu OPEL Astra H OPC

Příspěvek od milosh »

Hledej na foru http://www.opel-astra-h.cz" onclick="window.open(this.href);return false; par clenu s OPC uz tam taky je 8)

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

no a potom si daj bacha na pripadne prehrievanie oleja po pripadnom tuningu/chiptuningu
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

OPC

Příspěvek od OPC »

Na to přehřívání mě už také někdo upozorňoval, jak se tomu ubránit či jaké upravy bych musel ještě udělat v případě že bych si ten výkon nechal zvednout, větší chladič?dík

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

aky mas motor ..?? Z20LEH/LET
olej tam davas xW30 ..??

problem byva najcastejsie na 4tom valci, ktory je malo chladeny
(konstrukciou motoru/cirkulacia chladiva), a tak sa stava
ze sa proste "umyje" olejovy film z valca, zacnu sa pridierat kruzky ci piest...

pomoze zamenit olej za xW40, pripadne tomu posilit chladenie oleja a aj vody...
sam som uz videl 3 take "pridrete" motory, a to bol urobeny "chiptuning" = dvihnuty plniaci tlak+pridane palivo
(ale zas je pravda, ze dotycny ludia si nedali poradit, aby vymenili olej za "iny" )

OPC

Příspěvek od OPC »

Díky za info, motor má označení Z20LEH, olejem který mi doporučuješ nemůžu něco zkazit?Co je na něm jiného má větší hustotu?Tuto výměnu bych měl provést i přes to že motor budu využívat k běžnému provozu a občas poměrně na krátkou dobu vyzžiji maximální výkon? motor nebudu využívat s maximálním výkonem z větší části provozu.
Njsem mechanit tak se omluv mé dotazy.Dík Z.

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

co tam ide taraz za olej ..??

parameter viskozity je len jeden z ukazovatelov, este je tu vykonova specifikacia API, ACEA, VW, MB a pod..
(to si nastuduj nieco o olejoch)

ide o to, ze z vyssiim vykonom, pride aj vysia produkcia tepla, takze to treba nejako chladit..
a proste olej by pri vyssej teplote nemusel vydrzat...

je to jedno ci ten vykon vyuzijes len obcas..
je to v podstate rovnake, jak ked prepalis olej vo friteze.. tiez sa potom tie rezne nebudu dat jest...

(kua kde je Taboo, ked ho clovek potrebuje.. ten by to dokazal vysvetlit lepsie...)
Naposledy upravil(a) JRD McLAREN dne 03 črc 2012 23:03, celkem upraveno 1 x.

OPC

Příspěvek od OPC »

Bohužel co je tam teď za olej nevím, jsem na chalupě a nemám tu u sebe poklady k autu, olej měnili ještě v DE u autorizováného prodejce OPEL kde jsem auto koupil a zatím jsem výměnu nedělal, poněvadž mi před koupí komplet servis zajistili.
Kouknu na to a ještě se ozvu.

Díky Z.

OPC

Příspěvek od OPC »

TAk je tam nějaký olej od ARAL 5W-30 přesnější typ uveden není.

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

tak po uprave racej prejdi na 5W40

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

já bych se teda spíš soustředil na to jak u tohodle auta líp přenest ten výkon na silnicu....pár dní jsem v tom jezdil a je to teda poděs, když na to šlápneš tak ti to cloume za volant všema směrema, jede to kam chce jen ne rovně...zvyšovat už tak dostatečnejch 240k u předokolky mně přijde nesmysl
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

ano..
chcelo by to samosvor, lepsie pneu, trochu pritvrdit podvozok.. a pod..

ja som len nacrtol prvotny problem, ktory vznika pri zvysovani vykonu u tohto motoru..
a zatial som ho pozoroval na kazdom OPC/VXR upravenom modele s Z20LET/LEH motorom

usudzujem ale, ze uzivatel OPC nieje zbehly v "tuningu".. ..
..kedze mi pride ze nieje ani zbehly v "beznych" technickych veciach/znalostiach
(neber to prosim ako urazku)

OPC

Příspěvek od OPC »

Díky za rady, postupně si to skládám jako puzle, olej nechám raději vyměnit, teď jen otázka kterou firmu oslovit.Nemáš nějaký tip?

...jinak je pravda, že v plném nasazení se musí pevně držet volant a plně se věnovat řízení, ale není nic hroznýho jak všude píšou, něz jsem auto koupil pročetl jsem si snad všechny články a reference a dost na to upozorňovali (na to řízení) ale myslím že tím zbytečně straší.

.... jinak do budoucna bych chtěl přitvrdit podvozek jak píšeš, to že v tuningu a v upravách nejsem zběhlý je pravda (a neuráží mě to - je to pravda :-) ) dřív jsem se několik let motal okolo moto a teď se snažím zaměřit na auta, ale věřím že se do toho dostanu :-)

Kdyby vás ještě něco napadlo na co bych si měl dát pozor či zaměřit jsem pro každou radu.

díky Z.

qpc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qpc »

hej... : http://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... =16&t=4576" onclick="window.open(this.href);return false;
Vectra i500(bejvalka)
Astra OPC (206kw,390Nm)

qpc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qpc »

OPC píše:Díky za rady, postupně si to skládám jako puzle, olej nechám raději vyměnit, teď jen otázka kterou firmu oslovit.Nemáš nějaký tip?

...jinak je pravda, že v plném nasazení se musí pevně držet volant a plně se věnovat řízení, ale není nic hroznýho jak všude píšou, něz jsem auto koupil pročetl jsem si snad všechny články a reference a dost na to upozorňovali (na to řízení) ale myslím že tím zbytečně straší.
.... jinak do budoucna bych chtěl přitvrdit podvozek jak píšeš, to že v tuningu a v upravách nejsem zběhlý je pravda (a neuráží mě to - je to pravda :-) ) dřív jsem se několik let motal okolo moto a teď se snažím zaměřit na auta, ale věřím že se do toho dostanu :-)

Kdyby vás ještě něco napadlo na co bych si měl dát pozor či zaměřit jsem pro každou radu.

díky Z.

myslim,že tim nestraší,už párkrát jsem se ocitnul dost na hraně a je to boj.....
Vectra i500(bejvalka)
Astra OPC (206kw,390Nm)

qpc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qpc »

JRD McLAREN píše:aky mas motor ..?? Z20LEH/LET
olej tam davas xW30 ..??

problem byva najcastejsie na 4tom valci, ktory je malo chladeny
(konstrukciou motoru/cirkulacia chladiva), a tak sa stava
ze sa proste "umyje" olejovy film z valca, zacnu sa pridierat kruzky ci piest...

pomoze zamenit olej za xW40, pripadne tomu posilit chladenie oleja a aj vody...
sam som uz videl 3 take "pridrete" motory, a to bol urobeny "chiptuning" = dvihnuty plniaci tlak+pridane palivo
(ale zas je pravda, ze dotycny ludia si nedali poradit, aby vymenili olej za "iny" )

bla,bla,bla, válce u Z20LEH maji ostřik olejem,takže toto se týkalo motorů LET a LER :D
Vectra i500(bejvalka)
Astra OPC (206kw,390Nm)

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

OKI ..

nahodou ty nemash na LEHku budik na teplotu oleja ..?? by ma to zaujimalo ..

qpc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qpc »

JRD McLAREN píše:OKI ..

nahodou ty nemash na LEHku budik na teplotu oleja ..?? by ma to zaujimalo ..

nemam,ale uvažuji o něm..
Vectra i500(bejvalka)
Astra OPC (206kw,390Nm)

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“