rádio nedrží paměť!!!

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Hypnoo
Příspěvky: 168
Registrován: 14 srp 2008 12:53

rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Hypnoo »

Ahoj - Tak sem koupil nový autí...., konkrétně se jedná o Lagunu
a když vyndám klíček ze zapalování a pak opět nasednu a nastarutuju
tak se mi z rádia vymažou stanice..., ekvalizér..., no prostě nedrží paměť...!!
Nevíte čím to může být???
www.obrovskeslevy.cz

Uživatelský avatar
StreetFighterova
Příspěvky: 1
Registrován: 08 dub 2009 10:30
Bydliště: u Streeta Doma :D

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od StreetFighterova »

vyndej rádio, přehoď mezi sebou žlutej a červenej kabel.

už se to řešilo několikrát...

StreetFighter

Hypnoo
Příspěvky: 168
Registrován: 14 srp 2008 12:53

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Hypnoo »

OK děkuji za radu..., omlouvám se..., jestli to tu někde už je...!!!
www.obrovskeslevy.cz

Ritchma
Moderátor
Příspěvky: 9432
Registrován: 11 úno 2004 21:38

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Ritchma »

Hm, mam ten samej problém. Na netu jsem našel taky přehodit kabel červenej se žlutym, jenže do červenýho i žlutýho jdou kabely dva a funguje jenom ta kombinace, která tam je a neukládá se. Pokud to nějak prohodim, tak to nenaskočí :(
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Uživatelský avatar
Chosse
Příspěvky: 3622
Registrován: 19 led 2006 07:17
Bydliště: u Prostějova...

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Chosse »

Na ISO konektoru je napájení stálé + a pak napájení od spínací skříňky 15 které se sepne po zapnutí zapalování.Paměť je napojená na stálé plus takže musí být chyba v tom...
Není třeba...

Ritchma
Moderátor
Příspěvky: 9432
Registrován: 11 úno 2004 21:38

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Ritchma »

Já nevim. Kabely vedou do nějaký krabičky a z krabičky pak jde dalších asi tak milion kabelů :(
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Uživatelský avatar
Chosse
Příspěvky: 3622
Registrován: 19 led 2006 07:17
Bydliště: u Prostějova...

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Chosse »

Jaký je to rádio ?Na tom konektoru máš dvě části - 8 kabelů pro repro a pak druhá část kde jsou - kostra,stálé plus,plus po zapnutí klíčku no a může tam být napájení vysouvací antény,napájení anténího zesilovače a kontakt pro připojení světel,pokud má autorádio funci ztlumení dispeje večer...
Není třeba...

Ritchma
Moderátor
Příspěvky: 9432
Registrován: 11 úno 2004 21:38

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Ritchma »

kenwood kdc-w7541UY
No do ráida už jdou kabely správně, ale to co jde do rádia jako žlutej a červenej tak do každýho z toho jdou z auta dva kabely. A jelikož nejsem elektrikář, tak opravdu netušim co. U fáčka stačilo přehodit dva kabely a fungovalo. U tohohle netušim......
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Uživatelský avatar
Chosse
Příspěvky: 3622
Registrován: 19 led 2006 07:17
Bydliště: u Prostějova...

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Chosse »

Takže od rádia jde žlutej a červenej a z auta jde žlutej 2x a červenej 2x ?
Vezmi si žárovku zkus kterej je stálý plus a kterej od spínačky a zapoj to 8) Takhle nějak nechápu jak to tam vlastně máš...
Není třeba...

Ritchma
Moderátor
Příspěvky: 9432
Registrován: 11 úno 2004 21:38

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Ritchma »

no z rádia jdou klasický kabely žlutej a červenej a z auta z tý krabičky jdou dva a dva barevený který se spojujou. A když je celý přehodim, tak to nefunguje......
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Uživatelský avatar
Chosse
Příspěvky: 3622
Registrován: 19 led 2006 07:17
Bydliště: u Prostějova...

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Chosse »

A teď ti rádio frčí po zapnutí klíčku ?
Není třeba...

Ritchma
Moderátor
Příspěvky: 9432
Registrován: 11 úno 2004 21:38

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Ritchma »

otočim klíčkem a rádio se zapne. Ale veškerý nastavení umřou po vyndání klíčku.
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Uživatelský avatar
Chosse
Příspěvky: 3622
Registrován: 19 led 2006 07:17
Bydliště: u Prostějova...

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Chosse »

Takže podle toho soudím, že máš jak napájení rádia (to má jít po zapnutí klíčku) tak napájení paměti (stálé +) na stejnej obvod... Takže paměť od rádia připojit jinam a ten druhej nechat 8)
Není třeba...

Ritchma
Moderátor
Příspěvky: 9432
Registrován: 11 úno 2004 21:38

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Ritchma »

No děkuju za jistě úžasnou radu, ale já vim prd kam jinam to připojit :lol:
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Uživatelský avatar
Chosse
Příspěvky: 3622
Registrován: 19 led 2006 07:17
Bydliště: u Prostějova...

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Chosse »

No proto vem tu žárovku a zkus kde bude stálé plus... Podle toho jak to popisuješ je to jako by na oba dva dráty co máš připojený šlo + až po zasunutí klíčku nebo zapnutí zapalování...
Není třeba...

Uživatelský avatar
Chosse
Příspěvky: 3622
Registrován: 19 led 2006 07:17
Bydliště: u Prostějova...

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Chosse »

Kua práce na 5 minut a psaní na půl dne :lol:
Není třeba...

Ritchma
Moderátor
Příspěvky: 9432
Registrován: 11 úno 2004 21:38

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Ritchma »

Tak z toho jsem jelen :lol:
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Uživatelský avatar
Chosse
Příspěvky: 3622
Registrován: 19 led 2006 07:17
Bydliště: u Prostějova...

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Chosse »

Dobrz den, jmenuji se Jelen :lol: Prostě ten kabel od napájení paměti musíš připojit na stálé plus a hotovo.By mě zajímalo co je to za krabičku, jestli nějaký odrušení...
Není třeba...

Ritchma
Moderátor
Příspěvky: 9432
Registrován: 11 úno 2004 21:38

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Ritchma »

Tvary to má zhruba jako tohle. Zezadu do toho jdou jedny konektory a z druhý strany další :lol: Já těmhle věcem opravdu nerozumim
Obrázek
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Uživatelský avatar
Chosse
Příspěvky: 3622
Registrován: 19 led 2006 07:17
Bydliště: u Prostějova...

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Chosse »

Tak v Audině jsem se ještě nehrabal pravda :lol: no člověče nevím,začal bych tím najít tam to stálé + tam to zapojit a hotovo...
Není třeba...

Uživatelský avatar
iwi
Moderátor
Příspěvky: 1054
Registrován: 04 bře 2005 14:37

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od iwi »

Problém bude možná v tom, že u některých modelů Audi nebyli standartně ISO konektory a dávali se tam nějaký redukce, pokud si to dobře pamatuju, podobné to bylo i u některých VW, stačilo přehodit kabely na vstupu té redukce a frčelo to, ale už je to cca 5 let nazpět, takže si to nepamatuju přesně :-(
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Uživatelský avatar
Novys
Příspěvky: 104
Registrován: 16 črc 2008 22:23
Bydliště: Mělník

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Novys »

zkus než vyndáš klíček a máš zaplé rádio tak ho vypni manuálně...poté vyndej klůč...a pak by se to mělo držet...mam to tak taky
Renault Laguna Grandtour 1.9 rv.2004
Golf IV blue, 1.6. SR rv.2000 R32 : 2 = R16 :)
Toyta Starlet (na prodej) 1.3 rv.1998
Peugeot 106(prodáno)
1.4. rv.1997

renault33
Příspěvky: 3
Registrován: 04 lis 2018 12:03

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od renault33 »

Chosse píše:No proto vem tu žárovku a zkus kde bude stálé plus... Podle toho jak to popisuješ je to jako by na oba dva dráty co máš připojený šlo + až po zasunutí klíčku nebo zapnutí zapalování...
Ahoj, snad se dočkám odpovědi.. a co když při vypnutí a vytažení klíče ze zapalování není nikde proud? renault Thalie 2002

díky

Uživatelský avatar
Lukáš.N
Příspěvky: 66
Registrován: 22 črc 2011 22:03
Bydliště: Skoropolsko

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od Lukáš.N »

Pak je pravděpodobně spálená pojistka stálého napájení. Většinou červená 10A

renault33
Příspěvky: 3
Registrován: 04 lis 2018 12:03

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od renault33 »

Lukáš.N píše:Pak je pravděpodobně spálená pojistka stálého napájení. Většinou červená 10A
Zdravím, není spálená. Kontroloval jsem to.
Někde na netu jsem četl, že rádio je propojeno s el. nastavení zrcátek tak jsem tam do volného slotu v pojistkové skříni vložil pojistku. Ikdyž el. nast. zrcátka nemám tak ten slot tam prostě je. Rádio začalo fungovat. Dokonce i paměť radia šla, jenže po rozjezdu jsem zjistil, že nefunguje ručička tachometru. Vypnul jsem tedy tlačítkem rádio za jízdy a ejhle ručička tachometru naskočila a ukazovala rychlost.
Takže jsem to vše dal do původního stavu dal jsem zpět původní radio a nové leží v komoře jelikož netuším co s tím..

Uživatelský avatar
mitsu.ren
Příspěvky: 14
Registrován: 17 úno 2017 11:02

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od mitsu.ren »

Tak přesně zde: https://www.2din.cz/neco-spatne-funguje ... -co-s-tim/ máš přímo prvotřídní popis jak na to :)

renault33
Příspěvky: 3
Registrován: 04 lis 2018 12:03

Re: rádio nedrží paměť!!!

Příspěvek od renault33 »

mitsu.ren píše:Tak přesně zde: https://www.2din.cz/neco-spatne-funguje ... -co-s-tim/ máš přímo prvotřídní popis jak na to :)
Tak tenhle prvotřídní návod je mi totálně k ničemu. Protože já prostě na tom žlutém nemám stále napětí .

Zpět na „Autohifi“