turbonátor

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Uživatelský avatar
PJ
Moderátor
Příspěvky: 1822
Registrován: 04 úno 2004 19:21
Bydliště: Královské město Litoměřice

Re: turbonátor

Příspěvek od PJ »

Beaver píše:
semysak píše:ja i sestra mame v aute turbonator Mitsubishi TD04HL a funguje velice dobre, nechapu jak nekdo muze napsat ze nefunguje


:lol: V tom případě musím doporučit i turbonátor HITACHI CT-26, ten taky není marnej :lol:

Mam doma fen :lol: myslis ze ho mam dat do fava :lol: je to super performance ma i prepinani teplej/studenej vzduch :lol:
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

Mirek999
Moderátor
Příspěvky: 2331
Registrován: 28 pro 2004 17:40
Bydliště: Praha

Příspěvek od Mirek999 »

Jo jen ho tam dej a prepni na horkej vzduch to lepe jede a kort v lete to tahne jako cert.Jsou to strasny picoviny tohle opravdu. :roll:
Optimismus pramení z nedostatku informací :o)

Uživatelský avatar
OXiDE.cz
Příspěvky: 421
Registrován: 24 bře 2005 09:22
Bydliště: Prachatice

Re: turbonátor

Příspěvek od OXiDE.cz »

semysak píše:ja i sestra mame v aute turbonator Mitsubishi TD04HL a funguje velice dobre, nechapu jak nekdo muze napsat ze nefunguje


asi myslis Turbo a ne turbonator:

http://www.google.cz/search?hl=cs&q=Mitsubishi+TD04HL&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=

obrázková galerie
http://images.google.cz/images?hl=cs&q=Mitsubishi%20TD04HL&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sa=N&tab=wi
Felda forever

Uživatelský avatar
OXiDE.cz
Příspěvky: 421
Registrován: 24 bře 2005 09:22
Bydliště: Prachatice

Příspěvek od OXiDE.cz »

JonnY píše:
Taboo píše:...2.0L motor s 80% VE pri 10:1 AFR a 3000 RPM...


cize 3000l/min *0.8VE = 2400l/min
spravne?

ale co s AFR? :?


to by mě zajímalo, jak by se zachoval ŘJ (ECU) kdyby došlo k ucpání sacího potrubí. Z takovýho průtoku prudkej pokles na 0l/min
Felda forever

Uživatelský avatar
MarauderZ28
Příspěvky: 3496
Registrován: 26 zář 2004 17:55
Bydliště: Praha

Re: turbonátor

Příspěvek od MarauderZ28 »

okamžitě by to chcíplo co jinýho :o)
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

Uživatelský avatar
Laky
Příspěvky: 404
Registrován: 27 bře 2005 23:09
Bydliště: Mělník

Re: turbonátor

Příspěvek od Laky »

Nevim ale podobné zařízeni uz bylo testováno jmenovalo se PowerBooster a výkon stoupl o 0.5kW ve stredních otačkách. Vše bylo odbržděno. Viděl jsem i grafy a myslim, že zde byli na ukázku.
Fabia=68kW 1.4 16V@engine by Seat // Renault Laguna II r.v. 2004 110kW/150PS/320Nm
http://www.xparfemy.cz
http://www.xhardware.cz
http://www.xparby.cz

Velbloud
Příspěvky: 2230
Registrován: 01 dub 2004 17:03
Bydliště: Praha

Re: turbonátor

Příspěvek od Velbloud »

Laky píše:Nevim ale podobné zařízeni uz bylo testováno jmenovalo se PowerBooster a výkon stoupl o 0.5kW ve stredních otačkách. Vše bylo odbržděno. Viděl jsem i grafy a myslim, že zde byli na ukázku.


sem to psal stránku před Tebou :lol: :?:
Obrázek Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion

Uživatelský avatar
jurnec
Příspěvky: 232
Registrován: 14 lis 2006 21:39
Bydliště: Vysočina,Štěpánov n. Svratkou

Příspěvek od jurnec »

Kdo moc na prachy nekouká tak ať si tam dá turbonátor,za něj tu power sračičku a pak třeba zase turbonátor.Výkon se sečte a budete koukat kolik vák to dá koní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :smich:
BMW E34 520i 110kw

Uživatelský avatar
Idaho
Moderátor
Příspěvky: 4345
Registrován: 24 kvě 2004 13:55
Bydliště: EU

Re: turbonátor

Příspěvek od Idaho »

jj bude to twin-turnonátor.

..nebo bi-turbonátor ?

:lol:
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Mirek999
Moderátor
Příspěvky: 2331
Registrován: 28 pro 2004 17:40
Bydliště: Praha

Příspěvek od Mirek999 »

No a to kdyz toto das na torbo motor tak ti vyzkoci z auta jakej to bude mit tah :lol:
Optimismus pramení z nedostatku informací :o)

Uživatelský avatar
jps
Příspěvky: 136
Registrován: 27 črc 2006 08:54
Bydliště: Praha

Re: turbonátor

Příspěvek od jps »

OXiDE.cz píše:
semysak píše:ja i sestra mame v aute turbonator Mitsubishi TD04HL a funguje velice dobre, nechapu jak nekdo muze napsat ze nefunguje


asi myslis Turbo a ne turbonator:

http://www.google.cz/search?hl=cs&q=Mitsubishi+TD04HL&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=

obrázková galerie
http://images.google.cz/images?hl=cs&q=Mitsubishi%20TD04HL&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sa=N&tab=wi

a já zase nechápu, jk si někdo může plést obyčejný Turbo se supermegasportfuelsaverturbonatorem!! :zapomel:

Uživatelský avatar
sejki
Příspěvky: 377
Registrován: 29 dub 2005 12:43
Bydliště: Usti nad Orlici

Příspěvek od sejki »

U starejch stovek se davali dva vetraky na topeni za sebou a hnalo se to do sani :) A dokonce to fungovalo :)
Nissan Skyline R32 '92 - byvale auto

MiTMaN
Příspěvky: 603
Registrován: 13 úno 2007 20:56
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od MiTMaN »

No asi to bude fakt kravina :D .. jak bylo to s tim elektromotorkem.. tak to by mozna trosku fungovat mohlo.. ale to uz by bylo lepci.. tam dat elektromotor z vetraku.. a k nemu pridelat poradnou vrtuli :D :lol:
Schvalne sem se zkusil zeptat prodejce... hm.. a zatim nic..ticho jak v hrobe :?:
Toyota Corolla RR ... still in progress :o)
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop

MiTMaN
Příspěvky: 603
Registrován: 13 úno 2007 20:56
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od MiTMaN »

No asi to bude fakt kravina :D .. jak bylo to s tim elektromotorkem.. tak to by mozna trosku fungovat mohlo.. ale to uz by bylo lepci.. tam dat elektromotor z vetraku.. a k nemu pridelat poradnou vrtuli :D :lol:
Schvalne sem se zkusil zeptat prodejce... hm.. a zatim nic..ticho jak v hrobe :?:
Toyota Corolla RR ... still in progress :o)
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop

MiTMaN
Příspěvky: 603
Registrován: 13 úno 2007 20:56
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od MiTMaN »

No asi to bude fakt kravina :D .. jak bylo to s tim elektromotorkem.. tak to by mozna trosku fungovat mohlo.. ale to uz by bylo lepci.. tam dat elektromotor z vetraku.. a k nemu pridelat poradnou vrtuli :D :lol:
Schvalne sem se zkusil zeptat prodejce... hm.. a zatim nic..ticho jak v hrobe :?:
Toyota Corolla RR ... still in progress :o)
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop

MiTMaN
Příspěvky: 603
Registrován: 13 úno 2007 20:56
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od MiTMaN »

No asi to bude fakt kravina :D .. jak bylo to s tim elektromotorkem.. tak to by mozna trosku fungovat mohlo.. ale to uz by bylo lepci.. tam dat elektromotor z vetraku.. a k nemu pridelat poradnou vrtuli :D :lol:
Schvalne sem se zkusil zeptat prodejce... hm.. a zatim nic..ticho jak v hrobe :?:
Toyota Corolla RR ... still in progress :o)
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop

MiTMaN
Příspěvky: 603
Registrován: 13 úno 2007 20:56
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od MiTMaN »

No asi to bude fakt kravina :D .. jak bylo to s tim elektromotorkem.. tak to by mozna trosku fungovat mohlo.. ale to uz by bylo lepci.. tam dat elektromotor z vetraku.. a k nemu pridelat poradnou vrtuli :D :lol:
Schvalne sem se zkusil zeptat prodejce... hm.. a zatim nic..ticho jak v hrobe :?:
Toyota Corolla RR ... still in progress :o)
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop

volvo744
Příspěvky: 6
Registrován: 04 črc 2006 06:52
Bydliště: Kopřivnice

Re: turbonátor

Příspěvek od volvo744 »

Laky píše:Nevim ale podobné zařízeni uz bylo testováno jmenovalo se PowerBooster a výkon stoupl o 0.5kW ve stredních otačkách. Vše bylo odbržděno. Viděl jsem i grafy a myslim, že zde byli na ukázku.
A kdyby tam byly ještě modré LED tak by to přidalo i hromadu klokanů. :idea: :idea:
Volvo 744 B230ET 182k

Uživatelský avatar
elviiis
Příspěvky: 2279
Registrován: 12 črc 2006 21:15
Bydliště: Olomoooc a Jeseniiik

Příspěvek od elviiis »

Na co to kupovat stačí logicky zauvažovat. Pokud saju vzduch tak to tam zavazí.

Pokud zavřu klapku tak je to tam taky k hovnu navíc záleží na váze a ttd musel bych to spočítat a spočítat podtlak v sání ale je možné že ti to přetlak který vzníkne po zavření klapky mezi ní a turbonátorem zastaví a pak se bude muset sání opět poprat s jeho roztočením. Tudíž vznikne něco jako turbodíra.

Nechce se mi nic počítat ale řekl bych že to snižuje výkon až o 10% a zhoršuje náběh výkonu motru. Pánové já osobně si myslím že je to jen k tomu aby to při roztáčení (když máš přímé sání) pískalo jako když máš T4 turbo a někdo to špatně pochopil amyslí že je to na zvýšení výkonu motoru :lol:

Dave-TuningClubOstrava
Příspěvky: 397
Registrován: 10 lis 2005 19:32
Bydliště: OV

Příspěvek od Dave-TuningClubOstrava »

Za ty prachy si raději zapískám sám :lol:

Uživatelský avatar
Sinkas
Příspěvky: 232
Registrován: 09 črc 2006 15:55
Bydliště: Český Krumlov

Re: turbonátor

Příspěvek od Sinkas »

deathwing píše:zajímal by mě váš názor na tohle http://www.sportovniautodoplnky.cz/stor ... odsID=1526
jestli to opravdu funguje a jestli je to vhodné pro jednoduché zvýšení výkonu
tohle bude lepsi
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Renault Clio 2,0 Williams
http://www.vybagrovat.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zemni-prace-ck.cz.tl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dovoz-aut.info" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
MarauderZ28
Příspěvky: 3496
Registrován: 26 zář 2004 17:55
Bydliště: Praha

Re: turbonátor

Příspěvek od MarauderZ28 »

ano tohle je lepší a funguje to stejně dobře jako turbo poháněný spalinama jen jsi zapoměl napsat, že to má svojí auto baterku kterou za 14 sec tahle věc vycucne na 0 ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

Uživatelský avatar
Sinkas
Příspěvky: 232
Registrován: 09 črc 2006 15:55
Bydliště: Český Krumlov

Příspěvek od Sinkas »

lze to i bez baterky, akorat musis mit 1 dinamo na vic, ktere ti zaroven udava otacky.
Renault Clio 2,0 Williams
http://www.vybagrovat.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zemni-prace-ck.cz.tl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dovoz-aut.info" onclick="window.open(this.href);return false;

MiTMaN
Příspěvky: 603
Registrován: 13 úno 2007 20:56
Bydliště: Pardubice

Re: turbonátor

Příspěvek od MiTMaN »

2sinkas:
co to je? :) uvazoval sem ze bych do auta narval turbo.. to sem pak vynechal.. pak prisel ze by kompresor.. a nakonec zatim taky nic(nemuzu sehnat nakej podle predstav) .. ale co je tohle? :) kolik to stoji? :) kde se to da sehnat? :) asi to ale bude drahy co? :(
Naposledy upravil(a) MiTMaN dne 07 bře 2007 16:25, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla RR ... still in progress :o)
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop

Uživatelský avatar
Sinkas
Příspěvky: 232
Registrován: 09 črc 2006 15:55
Bydliště: Český Krumlov

Příspěvek od Sinkas »

ted nevim, nekde jsem to nasel, pozdeji se podivam a poslu ti odkaz.
Renault Clio 2,0 Williams
http://www.vybagrovat.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zemni-prace-ck.cz.tl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dovoz-aut.info" onclick="window.open(this.href);return false;

MiTMaN
Příspěvky: 603
Registrován: 13 úno 2007 20:56
Bydliště: Pardubice

Re: turbonátor

Příspěvek od MiTMaN »

2sinkas:
diky :) .. jen mam fakt obavu ze to bude drahy.. kdyby to bylo levny.. uz to lidi pouzivaj :)
Toyota Corolla RR ... still in progress :o)
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop

Uživatelský avatar
Sinkas
Příspěvky: 232
Registrován: 09 črc 2006 15:55
Bydliště: Český Krumlov

Příspěvek od Sinkas »

15000 - 20000 kč minimalne
Renault Clio 2,0 Williams
http://www.vybagrovat.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zemni-prace-ck.cz.tl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dovoz-aut.info" onclick="window.open(this.href);return false;

MiTMaN
Příspěvky: 603
Registrován: 13 úno 2007 20:56
Bydliště: Pardubice

Re: turbonátor

Příspěvek od MiTMaN »

tak to uz se me vic vyplati ten kompresor :D (nebo oturbeni :) )
Toyota Corolla RR ... still in progress :o)
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop

JonnY
Příspěvky: 1424
Registrován: 19 led 2005 17:09

Re: turbonátor

Příspěvek od JonnY »

dinamo hovoris :roll:

drobny problem je v tom, ze ak to elektricke turbo (alebo skorej elektricky kompresor) bude pohanat motor, tak zas plno vykonu stratis.

Uživatelský avatar
Sinkas
Příspěvky: 232
Registrován: 09 črc 2006 15:55
Bydliště: Český Krumlov

Příspěvek od Sinkas »

je to asi tak jako u kompresoru. odpor kompresoru se muze rovnat odporu dynama.
Renault Clio 2,0 Williams
http://www.vybagrovat.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zemni-prace-ck.cz.tl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dovoz-aut.info" onclick="window.open(this.href);return false;

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“