náhrada výfuku 4g63
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
náhrada výfuku 4g63
Otázku nepíšu do temata výfuků protože tam by měli být snad spíše jen obecná řešení exhaust systémů. Pokud by to tam patřilo prosím o přesunutí či to napíšu tam. Ale mě jde totiž o konkrétní vůz-motor: Mitsubishi Galant 1988, sedan, 2000gti16v, 4g63, 106KW..
Jelikož se mi odporoučel středový díl výfuku tak mě čeká náprava. A protože od jisté chvíle mám omezený rozpočet a vzhledem k tomu co jsem pod autem viděl (dost chycený i kat a trubky kolem), tak vznikl nápad, udělat si výfuk nový od někoho levného šikovného..nějaký prověřený kontakt, praha okolí?
Hlavní otázka: Má někdo zkušenosti s tím že odstranil katalizátor a střední díl, a namísto toho dal jen průchodnější tlumič? (konkrétní vůz) Jak se to projevilo na charakteru jízdních vlastností? A teď ještě vlastně otázka, kde je a jestli vůbec je, lambda sonda výfuku u tohoto konkrétního auta? Nemám ambice nahánět touto úpravou spoustu koní či tvořit tuning výfuku. Jde mi o to nahradit stávající díly výfuku levným řešením které by na tom výkonově bylo alespoň stejně jako předtím (samozřejmě za nárůst budu jedině rád)..
Jelikož se mi odporoučel středový díl výfuku tak mě čeká náprava. A protože od jisté chvíle mám omezený rozpočet a vzhledem k tomu co jsem pod autem viděl (dost chycený i kat a trubky kolem), tak vznikl nápad, udělat si výfuk nový od někoho levného šikovného..nějaký prověřený kontakt, praha okolí?
Hlavní otázka: Má někdo zkušenosti s tím že odstranil katalizátor a střední díl, a namísto toho dal jen průchodnější tlumič? (konkrétní vůz) Jak se to projevilo na charakteru jízdních vlastností? A teď ještě vlastně otázka, kde je a jestli vůbec je, lambda sonda výfuku u tohoto konkrétního auta? Nemám ambice nahánět touto úpravou spoustu koní či tvořit tuning výfuku. Jde mi o to nahradit stávající díly výfuku levným řešením které by na tom výkonově bylo alespoň stejně jako předtím (samozřejmě za nárůst budu jedině rád)..
kdysi <PEUGEOT> es9j4 - uspokojivých 190 hp
nedavno <MITSUBISHI> 4g63 - líných 144 hp
prozatím <ALFA ROMEO> busso - stále málo
příště <už nějaký rychlý osobní vůz>
Re: náhrada výfuku 4g63
Dost pochybuju ze ti nekdo "udela" vyfuk levne. Jedine levne reseni je nakup nejake druhovyroby z polska
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
NOW: TDpoVWa GIII
NOW: TDpoVWa GIII
U mě zakázková výroba výfuku z nerezi bez svodů od 12000.- což je cena auta......
krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......
dobře tak jinak..
Znáte někoho kdo dělá do výfuků? Ale né nějakého tondu co to dělá ve stodole..
Jedná se o cca 1,5 metru trubky + střed.tlumič/rezonátor. Takže zas taková pálka to snad nebude a tohle by mohlo být relativně levný i od kramáře, ale co vím tak býval vždycky vytíženej a bude moct nejdřív tak za půl roku.. Klidně někdo kdo by to udělal z černýho železa..
Znáte někoho kdo dělá do výfuků? Ale né nějakého tondu co to dělá ve stodole..
Jedná se o cca 1,5 metru trubky + střed.tlumič/rezonátor. Takže zas taková pálka to snad nebude a tohle by mohlo být relativně levný i od kramáře, ale co vím tak býval vždycky vytíženej a bude moct nejdřív tak za půl roku.. Klidně někdo kdo by to udělal z černýho železa..
Krosmen: a v případě že by mi šlo o to jen nahradit, tu špatnou část? navíc nemusí to být nerez..stejně jako dopusud..
asi tak cinan na ebay te vynde i s postou na tvoje auta tak na 8tis mozna mene...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
to se mi bude asi takhle těžce schánět, navíc problémy - objednávka / dražba, platba, doprava. A pak teprv řešit montáž, jestli to vůbec pásne, nevím nevím, radši něco prověřenýho.. na ebay co jsem koukl bych to musel různě poskládat..
A s tím polskem..někde jsem viděl od výrobce polmostrow celý střední díl výfuku za cca 1100 což je cena hezká, ale aby to nebylo jak z papíru..?
A s tím polskem..někde jsem viděl od výrobce polmostrow celý střední díl výfuku za cca 1100 což je cena hezká, ale aby to nebylo jak z papíru..?
z nerezu na tu cenu zapomen.. v polsku celý kit levnější než na ebay není,protože oni na myšáky kupujou kity na ebay.. 

vždyť jsem psal nahoře že to může být z: "černého železa", to neznamená kradený nerez, ale myslel jsem tím výrobek z obyč oceli..
o nerez mi nejde, jde mi o co nejvíce funkční výrobek aspoň tak na 2-3 roky..
o nerez mi nejde, jde mi o co nejvíce funkční výrobek aspoň tak na 2-3 roky..
tak to si to v tom polsku kup to tam levné je.. ale fakt je to jen nachvíli..
- Flinta
- Kontaktovat uživatele:
mam taky tenhle motor .. vejfuk jsem vyresil tak ze jsem koupil klasickou vyfukovou trubku (ja ji kupuju za 170kc/m , nevim kolik stoji normalne ale o moc vic ne) a kolinka a vyfuk jsem si normalne svaril, a s tlumicema.. je tam jen koncak a to je nejakej co ma vetis pruchodnost a znacka myslim ze dynomax, rekl bych ze zlepseni je znat.. predtim sem tam mel jen chvilku uplne pruchozi ale to nejelo vubec.
Ten z polska je na par mesicu... hned se to rozpadne...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
to zas ne,ale dlouho to nevydrží...ale za ty ceny se ani nejde divit.. je to nejhorší a nejtenší ocel co lze na výfuk použít a je natřený tou nejhorší barvou co existuje.. někdy ani natřenej není.. už sem taky viděl..
zkusím ještě nějaké výfukáře s obyč ocelí..
jinak i na tom obrázku vypadá dost pochybně,
http://www.auto-vyfuky.cz/vyfuk-mitsubi ... -5506.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jinak i na tom obrázku vypadá dost pochybně,
http://www.auto-vyfuky.cz/vyfuk-mitsubi ... -5506.html" onclick="window.open(this.href);return false;
aniž bych viděl jestli vůbec bude k čemu vařit ti nemohu cenu udělat.ART píše:Krosmen: a v případě že by mi šlo o to jen nahradit, tu špatnou část? navíc nemusí to být nerez..stejně jako dopusud..
Ale je to jednoduché,tlumič dle velikosti kolem 1500.- trubka pár stovek a svářečská práce 500.- hodina .Takže vše se odvijí od toho jak výfuk vypadá a kde se dá k němu ještě něco navařit...
krosmen motorsport .....