Rezonátor po 155. aplikace na maloobjem turbomotor???
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Rezonátor po 155. aplikace na maloobjem turbomotor???
Dřív než mne začnete kamenovat vězte že jsem celý dopoledne hledal na TF ale v té hromadě blábolů a doměnek jsem rady pro mne nenašel.
Mam maloobjemovej turbomotor 1.5 G4EK a utrženej kat, sice to má pěknej zvuk ale přijde mi to že je to přicpaný takže ho chcu vyndat/vyklepat/ nebo nahradit rezonátorem.
Hrozí i u turbomotoru že když lambda nebude mít dostatečnej protitlak, bude dělat nějákej bugr? Zvyšovat spotřebu, obohacovat směs a podobně?
Mam maloobjemovej turbomotor 1.5 G4EK a utrženej kat, sice to má pěknej zvuk ale přijde mi to že je to přicpaný takže ho chcu vyndat/vyklepat/ nebo nahradit rezonátorem.
Hrozí i u turbomotoru že když lambda nebude mít dostatečnej protitlak, bude dělat nějákej bugr? Zvyšovat spotřebu, obohacovat směs a podobně?
Pětka f kombajnu
Re: Rezonátor po 155. aplikace na maloobjem turbomotor???
lambdě je nákej protitlak uplně ukradenej... spotřeba se ti zvedne protože až vyhodíš kat dovolíš turbu víc se roztáčet. Když otevřeš vejfuk moc zjistíš kde máš fuelcut neboli do jakýho plnícího tlaku má ŘJ mapy
bez středovýho tlumiče to bude výrazně hlasitější a hlavně nebude zvuk vycházet jenom z konce vejfuku jakoby za autem, ale uslyšíš vejfuk víc z pod auta... osobně bych vyhodil kat kterej i vyklepanej turbo brzdí a rozhodně použil nákej střeďák, čim bude větší tim bude tižší, pokud se ti tam velká bandaska nevejde použij užší a co nejdelší

bez středovýho tlumiče to bude výrazně hlasitější a hlavně nebude zvuk vycházet jenom z konce vejfuku jakoby za autem, ale uslyšíš vejfuk víc z pod auta... osobně bych vyhodil kat kterej i vyklepanej turbo brzdí a rozhodně použil nákej střeďák, čim bude větší tim bude tižší, pokud se ti tam velká bandaska nevejde použij užší a co nejdelší
ó děkuji pane, to bylo přesně to co jsem chtěl slyšet
Už sem se pomalu smiřoval s tim že na TF mi nikdo nedá roumnou odpověď 
Někde sem zahlíd že rezonátor je vlastně jenom tlumič s vysokou průchodností takže tedy rezonátor?

Někde sem zahlíd že rezonátor je vlastně jenom tlumič s vysokou průchodností takže tedy rezonátor?

Pětka f kombajnu
osobně mám vynikající zkušenosti s timhle:
http://www.sportovniautodoplnky.cz/univ ... cing-13-2/" onclick="window.open(this.href);return false;
ale je dost velkej, s plně průchozim potrubím 60mm bylo ticho neskutečný
akorát sem ho rozpáral vo vylejzající kostku na nákym hupu asi po třech dnech, ale ty bys tam u předokolky moh mít místa dost a tolik dole to asi taky nemáš
http://www.sportovniautodoplnky.cz/univ ... cing-13-2/" onclick="window.open(this.href);return false;
ale je dost velkej, s plně průchozim potrubím 60mm bylo ticho neskutečný

rezonátor je plně průchozí středovej tlumič akorát ty malý prdítka co většina prodejců nabízí podle mě nemůžou utlumit skoro nic... a pak se eště dělaj, že maj vnitřní perforaci do spirály nebo některý maj ty díry profilovaný jako kapsy směrem proti toku plynů, to podle mně je jenom aby to upravovalo zvukovou kulisu a když sem vybíral tak sem se jim snažil vyhnout ze strachu aby to pak nebylo eště hlasitější
pokud to, že ty díry jdou do spirály nebo, že vylejzaj ven aby hnaly plyny do fiberglasu má jinej účel než změnit zvukovej projev(třeba usměrňovat nebo urychlovat tok plynů) prosím aby mě někdo znalejší opravil a poučil

pokud to, že ty díry jdou do spirály nebo, že vylejzaj ven aby hnaly plyny do fiberglasu má jinej účel než změnit zvukovej projev(třeba usměrňovat nebo urychlovat tok plynů) prosím aby mě někdo znalejší opravil a poučil
No místa tam mám docela dost, ale místo katu se tahle nemalá potvora nejspíš nevleze. No až budem ten katík vyklepávat, proměřím a rozmyslím, plánuju dozadu vrátit koncovku vejfuku co sme měl na starym autě kde ve spojení s rezonátorem místo katu dělala docela bordel (rezonance když sem brzdil motorem a ve 160 nebylo slyšet slova) a jestli říkáš, že ten tlumič to ztiší tak by to pak byla docela pecka 
Chtěl bych mít co nejhlubší ale zároveň tichej zvuk

Chtěl bych mít co nejhlubší ale zároveň tichej zvuk

Pětka f kombajnu
Není to o ničem jinym než pohránim si pak s průměrama trubuk-myslím ta hloubka zvuku
já používám na turbovýfuky rezonanční lumič a potom ještě koncák a je to pohodově tiché a v zátahu přííjemný zvuk 

krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......
specializovaný servis japonsko a itálie......
můžu se zeptat co je rezonanční tlumič ?
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
rezonanční tlumič ´= plechovka určitýho objemu/velikosti s průchozí děrovanou trubkou (někdy ani to ne..třeba i jen plechovka se vstupní a výstupní trubkou), ale žádnou výplní mezi trubkou a plechovkou..
co v tomto případě tlumí jsou odrazy zvukovejch vln určiý frekvence, který maj převrácenou amplitudu, tudíš se tyto "protivlny" vzájemě vyruší a potlačí tak hluky na jejich frekvenci -občas se tomu říká "vyrušit hluk protihlukem"
nastuduj si problematiku rezonátorů v mechanice tekutin v nějakejch skriptech a uvidíš že 99% výrobků s názvem rezonátor je pouze sprostej absorbční tlumič
s nízkým objemem tlumící hmoty, tudíš málo efektivní.. 
co v tomto případě tlumí jsou odrazy zvukovejch vln určiý frekvence, který maj převrácenou amplitudu, tudíš se tyto "protivlny" vzájemě vyruší a potlačí tak hluky na jejich frekvenci -občas se tomu říká "vyrušit hluk protihlukem"
nastuduj si problematiku rezonátorů v mechanice tekutin v nějakejch skriptech a uvidíš že 99% výrobků s názvem rezonátor je pouze sprostej absorbční tlumič

děkuji za vysvětlení