Honda accord 2.0 96kw - rozvody problém s nastavením
Moderátor: Idaho
Honda accord 2.0 96kw - rozvody problém s nastavením
Ahoj. Mám hondu accord rok 93-96 motor 2.0 96kw. Jsou tam dva rozvodáky a systém s vyvažovací hřídělí. Nevíte někdo jak tyto řemeny napínají? Auto ke mě přijelo s volnými řemeny ale tudíš totálně až se divím,že to nepřeskočilo přes zuby. Jenže napínací sytem je uplně divný v tom,že ikdyž napnete kladky na max tak to pořád je málo dopnuté. V čem je problém? Nemáte někdo s tímhle motorem zkušenosti? Dík za radu
VW golf II GT 1.8Turbo
Re: Honda accord 2.0 96kw - rozvody problém s nastavením
doporučím zavítat na honda-club.czfakie vw píše:Ahoj. Mám hondu accord rok 93-96 motor 2.0 96kw. Jsou tam dva rozvodáky a systém s vyvažovací hřídělí. Nevíte někdo jak tyto řemeny napínají? Auto ke mě přijelo s volnými řemeny ale tudíš totálně až se divím,že to nepřeskočilo přes zuby. Jenže napínací sytem je uplně divný v tom,že ikdyž napnete kladky na max tak to pořád je málo dopnuté. V čem je problém? Nemáte někdo s tímhle motorem zkušenosti? Dík za radu
Honda Civic EG turbo
Civic aerodeck
Toyota Celica GT4
Civic aerodeck
Toyota Celica GT4
Re: Honda accord 2.0 96kw - rozvody problém s nastavením
doporučuji zakoupit v H originál sadu pružinek na kladky ( cca 600kč ) protože rozvody jsou tam napnuté pouze na sílu pružinky. pokud je rukou přepnes hucí a zlobí to. Doporučuji také nespoléhat na puvodní nastavení vyvažovačky a radeji ji zaaretovat tak jak má být ( 2x se mi stalo že vyvažovačka nandaná stejne jako se starým řemene a přesto motor vibroval - majitel si mylsel že je to tak normálne - o 2 zuby poposazená vyvažovací hřídel - majitel byl v soku jak muže být motor kultivovaný
) a správne nastavit - nekopírovat předchozí nastavení.
Jinak se nedes, rozvody jsou tam skutečne volné ( v porovnání s jinými japonci a s EU už uplně ) a kladku nech napnout jen co dovolí pružinka a utáhni.

Jinak se nedes, rozvody jsou tam skutečne volné ( v porovnání s jinými japonci a s EU už uplně ) a kladku nech napnout jen co dovolí pružinka a utáhni.
Díly na JPN , korea a nově i EU vozy - emial Idaho(at)dicompracing.com nebo SZ zde na foru.
Montáž zakoupených dílů za zvýhodněné ceny na naší dílně.
Montáž zakoupených dílů za zvýhodněné ceny na naší dílně.